Touring i USA, 29 oktober-7 november 2022

2020-11-17

När höstrusket är som värst här hemma i Sverige, varför inte hänga med på en MC-resa till västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och storslagna Hooverdammen. Resan körs under 1,5 vecka i samband med allhelgonahelgen. Vill du komma tidigare eller stanna efter resan är det möjligt att kombinera.

Boka resan här.  

SMC Travel resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 31 000 kronor (ingår Yamaha Super Tenere 1200)*
Passagerare: 18 500 kronor
Enkelrum: 6 500 kronor
Tillägg hyra BMW 1200 GS: 2 200 kronor*
Tillägg hyra HD Electra Glide: 4 900 kronor*
*Priserna har höjts sedan resan började marknadsföras för två år sedan. Det finns flera orsaker. Hotellkostnaderna har ökat men framförallt har kostnaderna för hyra av MC ökat rekordmycket efter pandemin. Därför måste priserna tyvärr justeras. 

I resans pris ingår
- Del i dubbelrum
- Transfer i Los Angeles
- Hyra av motorcykel åtta dagar från Eagle Rider, Yamaha Super Tenere 12 00 (tillägg för val av BMW GS 1200 eller HD Electra Glide (se ovan)
- MC-försäkring + Extra försäkring EVIP Zero Theft and Damage Waiver. Försäkringen eliminerar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld till USD 1000
- Extra liability försäkring MC, USD 15/dag (för skador på tredje part)
- Inträde USS Midway- Inträde Grand Canyon
- Guide 

I priset ingår inte
- Flyg t  o r Los Angeles (guiden tipsar om flyg
- Reseförsäkring för deltagare 
- Digitalt inresetillstånd USA
- Bensin (f n 8 kr/liter)
- Personliga utgifter som mat och dryck
- Entrébiljetter till sevärdheter 
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder
- Följebil finns inte, du har packningen med på motorcykeln. 


Allmänt om resan
En MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil (snitt 32 mil per dag) i en härlig medeltemperatur på 24 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen.Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur. Under resan dag för dag finns länk till samtliga hotell vi kommer att bo på.  Resan körs under 1,5 vecka i samband med allhelgonahelgen. 

Motorcyklarna och försäkring
Motorcyklarna hyrs av Eagle Rider. I priset ingår en Yamaha Super Tenere. Med tillägg kan du välja BMW 1200 GS eller HD Electra Glide. Ange önskemål i bokningen. Vi har minimerat risk för extra kostnader genom att baka in extra försäkring i priset. Dessutom ingår extra liability försäkring för skador på tredje part. MC-hjälmar i USA har inte alltid samma kvalité som våra svenska. Medtag därför gärna egen hjälm och övrig personlig skyddsutrustning. Även om det är varmt rekommenderar vi heltäckande skydd.  

Dagsetapper och resan dag för dag
Dagsetapper framgår av resebeskrivning dag för dag. Vi kör mellan 12-47 mil per dag, totalt cirka 220 mil. Vi stannar vid olika sevärdheter. Möjlighet till MC-fri dag i Las Vegas för den som vill göra annat.  

Deltagarens ansvar
- Pass - ska vara giltigt minst sex månader efter återesa till Sverige
- Digital inreseansökan - måste du ansöka om och betala före resan
- Reseförsäkring - ingår i din hemförsäkring eller ingår om du betalar med kort-kolla ditt reseskydd
. Medtag reseförsäkringsbevis
.- Giltigt körkort - internationellt körkort krävs inte av uthyraren.
- Flygbiljetter

Flyg
Guiden flyger t o r Stockholm-Los Angeles. Vill du boka samma flyg, får du information av honom. Vill du hellre resa från annan flygplats bokar du detta och möter guiden på flygplatsen eller hotellet. Det är också möjligt att  anlända tidigare till USA eller att stanna kvar i USA när resan avslutas.   

Frågor om resan
Har du frågor om resan, kontakta Christer Lundberg. Telefon: 076-724 79 03, e-post

Guide på resan
Guiden på resan heter Christer Lundberg. Christer är 52 år och bor i Sandviken där han jobbar som Product Specialist inom bergborrning. Han tog sitt körkort som 20-åring och har, förutom ett uppehåll på 10 år när barnen var små, kört MC hela tiden. Han har också lockat med fru och dotter att ta MC-kort. Christer har varit aktiv inom SMC i 15 år, både i styrelsen i SMC Gävleborg och som instruktör för grund- och gruskurser. Han har de senaste 10 åren kört adventure-motorcyklar. och älskar att upptäcka nya vägar för att hitta ett mysigt fikaställe.

Genom jobbet fick Christer chansen att flytta till Kalifornien och bodde utanför Sacramento i drygt ett år. Självklart körde han motorcykel där och uppskattar de otroliga vyerna som man får uppleva.
Christer:
”Mitt mål som guide är att ge andra SMC-medlemmar chansen att få uppleva de otroliga vyer som erbjuds i sydvästra USA. Men också att få se en del historiska och välkända platser och självklart att få uppleva den amerikanska maten!! Säkerheten för alla deltagare är jag noga med och ser till att minimera de risker som finns. Och jag uppmanar alla att anmäla er till en SMC-kurs för att utveckla er som motorcyklister!”

Christer Lundberg utan MC Christer Lundberg med MC

 

 Fotostopp på gränsen till Arizona

 


Hooverdammen


Vi kör en bit på Route 66.

 


Seal Beach

 


Fridag utan MC i Las Vegas

 


Vi bor i Hollywood


Vi kör på motorvägar

 
Det blir ett besök vid Hooverdammen.


Joshua TreeSolnedgång i San Diego