Snirkliga Sardinien 30 september - 7 oktober

2022-11-02

När hojsäsongen börjar lida mot sitt slut hemma åker vi till medelhavet och landar på Sardinien där det är alldeles lagom varmt och skönt för en vecka med utmanande snirkliga vägar, fantastisk mat och kanske något bad. På dagarna gör vi rejäla dagsutflykter på hojar vi hyr och på kvällarna umgås vi och njuter av det italienska köket. Den här resan kommer verkligen utmana och utveckla din körning och med dig hem får du både härliga minnen och erfarenheter. Vi håller oss på vägar med asfalt som ofta är av bättre kvalitet än vi är vana vid från Sverige och lägger fokus på att aktivt köra hoj och uppleva det ofta bergiga och hårnålstäta vägnätet. När vi kommer tillbaka till vårt hotell är det nära till mat och ett stenkast till stranden.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 21 000 kr
Passagerare: 13 000 kr
Enkelrum: Kolla med guiderna om möjlighet finns
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår

 • Del i tvåbäddsrum på hotellet
 • Frukost
 • Välkomstmiddag
 • MC-hyra BMW F750GS med väska, mobilhållare och självriskreducering
 • Guide
 • Transfer tor flygplats och motorcykelgarage
I priset ingår inte

 • Flyg till och från Olbia
 • Reseförsäkring för deltagare
 • Måltider (lunch och middag)
 • Bensin och personliga utgifter
 • Tillägg för större MC (efter särskilt arrangemang med guiden)
 • Personlig skyddsutrustning och hjälm

Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning) kolla reseskydd.
Försäkringskassans sjukförsäkringskort.
- Flyg till och från Olbia

Boendet
Vi bor i dubbelrum ett stenkast från Medelhavskusten på hotell Hotel L'Esagono. Normalt är det fortfarande härligt ljummet att svalka sig i havet efter en dag på hojen. Vill man hellre besöka poolen går lika bra. Äter gör vi gott på restaurangen. Vi kommer också hitta andra smultronställen. Hotellet ligger ca 30 min från flygplatsen. Sardinien bjuder på mycket utöver härliga MC-vägar och vill man förlänga resan finns möjlighet att boka ytterligare nätter.

Motorcyklarna
Vi hyr motorcyklar under sex dagar av Motorentsardinia. Motorcyklarna har toppbox och hållare för mobiltelefon som kan användas för navigering. Avgift för självriskreducering ingår. I samband med uthämtning av motorcyklarna reserveras en summa på ditt eget kreditkort tills den återlämnas.

Resans innehåll
Vi möts på flygplatsen och tar oss gemensamt till hotellet där vi checkar in och njuter av en härlig välkomstmiddag. Dagen efter blir vi hämtade till garaget där vi hämtar hojarna och direkt ger av ut på första dagsturen.

Alla de fina vägarna vi kommer köra på har bra beläggning och vi kommer nästan uteslutande hålla oss på fina asfalterade vägar. På Sardinien finns endast ett fåtal motorvägar och dessa håller vi oss borta från mesta till stor del. Under veckan har guiden fyra planerade dagsturer på mellan 20-40 mil. En av dagarna får deltagarna vara med och bestämma dagsturen. Blir det kanske en favorit av de vägar vi provat eller något helt annat?

Under dagsturerna gör vi stopp för fotografering, fika och lunch. Kom ihåg att matvanorna är lite annorlunda i södra Europa än vi är vana vid. Gillar du kaffe kommer du bli överraskad men inte besviken. På kvällarna samlas vi och äter gemensamt för de som vill. I slutet på dagen innan hemresa avslutar vi turen vid garaget och lämnar hojarna och blir skjutsade tillbaka till hotellet. Stäm av tider för flyg med guiden innan du bokar.

En av de fantastiska vägarna vi kommer åka på är den beryktade SS125 Orientale Sarda. Det är högst sannolikt en av de mest otroliga körupplevelser du någonsin kommer uppleva. Gran Turismo arrangerar årligen event här om du fortfarande tvivlar på hur beryktad den vägen är. Vi kommer även njuta av SP105 som sträcker sig längs havet på västkusten med snirkliga kurvor och magnifik utsikt över Medelhavet.

Om Sardinien
Sardinien är en ö som officiellt hör till Italien. Sardinerna är väl inte lika övertygade om det själva men är fantastiskt välkomnande. Ön är betydligt mer kuperad än man tror och högsta toppen ligger på 1834 möh. Vattnet längs stränderna är kristallklart och när vi åker är det väldigt liten risk för nederbörd.

Temperaturen kommer vara runt 20-25 grader på dagarna och endast något svalare på kvällarna. Självklart dukar de upp pasta i alla de slag men är specialiserade på allt gott från havet och när vi parkerat hojarna för dagen finns det mycket fint att hälla i glasen till de utsökta måltiderna. Vägarna vi kommer åka på är i bra skick och bjuder in till härlig aktiv körning och hissnande hårnålskurvor. Trafiken på de mindre vägarna är gles och sydeuropeisk där man hellre vinkar till varandra och samarbetar än slaviskt följer regelboken. Om någon minns Bondfilmen där Bond kör upp sin vita specialutrustade Lotus Esprit så är den inspelad på just en av Sardiniens vackra stränder.

Vår guide på Snirkliga Sardinien

Guide på resan Snirkliga Sardinien är Torgny Elwmar. Torgny är 46 år och tog körkortet när han var 16 år. Efter ett uppehåll för fokus på familj tog han nya tag för sju år sen och har fastnat för äventyr på hoj. Torgny har kört runt i Sverige, Norge och Europa i flera omgångar och är även en av grundarna till en stor lokal grupp som ses och kör ihop. Efter besök på hoj på Sardinien bestämde sig Torgny för att dela upplevelsen med andra SMC-medlemmar.

Vid frågor kontakta direkt guiden Torgny Elwmar E-post

Vi bor bra och nära havet

Aktiv körning med utsikt

Hårnålskurvor

Magnifik utsikt

Vi passerar små pittoreska byar