Resan dag för dag

2014-09-17

Dag 1:

Ankomst Bangkok - Amphawa. Vi blir hämtade på flygplatsen och körs till hotellet. Vi hämtar ut våra MC och har ett informationsmöte innan middagen.

Dag 2:

Amphawa - Thong Pha Phum Nationalpark, 320 km

Vi startar med en kort tur till Damnoen Saduk, därifrån blir det en båttur till den berömda Damnoen Saduk flytande marknad. Vi fortsätter sedan till staden Kanchana Buri där vi besöker krigskyrkogården och kör vidare till bron över Kwai. Vi går över bron, besöker ett museum och äter på en restaurang vid floden.
Efter vår lunch fortsätter vi till det världsberömda Tiger templet, där vi kanske träffar på någon av de tigrar som mer eller mindre går fria där! Vi fortsätter sedan till  Hellfire pass Memorial Museum och därefter till Thong Pha Phum  nationalpark.
(ändringar kan förekomma)

Dag 3: 

Thong Pha Phum - Sangkhla Buri, 190 km

Dagen både börjar och slutar i natursköna omgivningar. Vägen slingrar sig vackert genom Sangkla Buri District mot De tre Pagoderna på gränsen till Myanmar.
Självklart gör vi ett stopp här, så ha kameran redo! Vi fortsätter till Wat Wang Wiwek Aram templet och den gamla träbron över sjön Vijiralongkorn för att sedan ta oss till hotellet.

Dag 4:

Det här är en vilodag efter de första upplevelseerika dagarna av resan, men du kan få träffa munken vid den gamla träbron redan 05.30. Klockan 09.00 gör vi oss klara för en flodtur till det sjunkna templet Wat Saam Prasob, vi fortsätter sedan uppför floden till en Elefant-park. Vi fortsätter vidare längs floden på Elefantryggarna till vårt lunchstopp. Vi åker ståndsmässigt tillbaka till hotellet - Rafting is the name of the game! Bambuflottar är det som gäller!

Dag 5:

Sangkhla Buri - Nakhon Sawan 491 km

Lång resa idag. Vi kör från den västra delen av Thailand, söderöver och så lite mot norr så vi anländer i Nakhon Sawan. På vägen har vi passerat tre städer, kört i bergen, på smala landsvägar och genom risodlingar.

Dag 6:

Nakhon Sawan - Mae Sod, 287 km

Idag rullar vi nerför "Highway One" till Kamphaen Phet och vidare tilll Tak där vi äter lunch. Vi fortsätter vår resa på en otroligt vacker bergsväg till Mae Sod där vi stannar till på en lokal marknad. Mae Sod ligger precis på gränsen till Myanmar.

Dag 7:

Mae Sod - Mae Sariang, 235 km

Upp i bergen, härliga motorcykelvägar! Genom Mae Ramat och Tha Song Yang distriktet. Vi tar en kort paus vid Mae La Temporary Shelter. Lunch vid Thailands längsta grotta, maeusu Cave och därefter norröver till NamNgao nationalpark. Vi kommer fram till Riverhouse Hotel i Mae Sariang ca. 16.00.

Dag 8:

Mae Sariang - Mae Hong Son, 177 km

Vi säger farväl till Teakhotellet i Mae Sariang och har flera spännande upplevelser framför oss tills vi når vårt mål för dagen. Vi stannar vid de varma källorna i Ban Monghang och efter ett uppfriskande bad kör vi till kajen där Ban Dua båtarna ligger. Vi seglar uppför floden till Ban Nam Piang Din, intar lunch i Long Neck Village och kör vidare till hotellet i Mae Hong Song. Det blir en underbar dag!

Dag 9:

Mae Hong Son - Pai, 169 km

Efter frukost kör vi ut på Vägen med 1 864 kurvor! Vi äter lunch i Nationalparken Tam Pla, ser på kampfiskar som lever i grottor och 1 700 år gamla Teak kistor som ligger i en annan grotta. Vi fortsätter till Pai, där vi bor på fantastiska Pai Hot Springs Resort.

Dag 10:

Pai - Doi Angkhang, 313 km

Idag kör vi genom vackara Huai Nam dang Nationalpark, vi stannar för lunch i Wiang Haeng. Därefter  en grusväg upp i bergen till Ban Arunothai, vidare mot öst tills vi kommer till Doi Angkhang, där vi bor på en vacker Resort.

Dag 11:

Doi Angkhang - Doi Mae Salong, 133 km

Efter frukost startar vi dagen med ett besök i naturreservatet Ankang Royal Project. Vi kör vidare på den militärövervakade vägen till Doi Mae Salong längs gränsen till Myanmar. Den här vägen trafikeras normalt bara av militär och ortsbor. Turister är sällsynta! Vi ska igenom flera militärkontroller. Lunch äter vi faktiskt på militärbasen Doi Sun Chu, med utsikt till Myanmar. Vi fortsätter på gränsvägen till Doi Mae Salong och Flower Hills Resort.

Dag 12:

Doi Mae Salong - Chaing Khong, 163 km

Efter att vi har ätit frukost med utsikt över de lokala Theplantagen kör vi till The Princess Mother of Thailands residens. Vi stannar här en stund. Därefter kör vi längs Mekongfloden till och in i den "Gyllene Triangeln", här stannar vi för ett besök i "The Hall of Opium".

Dag 13:

Chaing Khong - Chaing Rai, 200 km

Vår sista dag på otorcyklarna! Den ska vi njuta av! Efter frukost kör vi genom Wiang kaen distriktet till Phu Chi Fa - det berömda "Dimmiga havet". Vi anländer till vårt hotell Laluna vid 15.00. Avskedsmiddag på kvällen.

Dag 14:

Transfer från hotellet till Chaing Rai Internationella flygplats. Flyg till Bangkokg och vidare till Sverige.

a

a

a