Korsvirkesbyar och vingårdar dag för dag

2016-10-31

Detta är resans rutt och innehåll i stora drag. Reservation för förändringar.

Fredag
Avresa från Göteborg med Stena Line till Kiel vid 19-tiden. Gemensam middag på båten där vi bekantar oss med varandra och diskuterar veckans äventyr. 

Lördag
Den nödvändiga transportsträckan från Kiel ner mot Kassel. Autobahn byts till landsvägar på eftermiddagen. Övernattning på Hessischer Hof i trevliga Bad Karlshafen. Cirka 400 km. 

Söndag
Övervägande fina landsvägar ner till den unika medeltidsstaden Rothenburg ob der Taube. På vägen fikar vi i Melsungen för en första kontakt med medeltidens vackra korsvirkeshus. Övernattning och gemensam middag i Rothenburg. Här bor vi på Villa Mittermeier. Cirka 350 km

Måndag
Efter två dagar i sadlarna tar vi det lugnt och njuter av Rothenburg och dess fina omgivningar. Vi ordnar en guidad tur genom staden för den som så önskar. Den som vill köra en sväng rekommenderas en tur söderut längs ”Romantische Strasse”. Övernattning på samma hotell, Villa Mittermeier. 

Tisdag
Efter frukost tar vi ”Slottsvägen” mot Heidelberg med dess många slott och medeltidsbyar. I det berömda Heidelberg finns det mycket att se så här stannar vi en natt på Hotel Perkeo. Cirka 175 km.

Onsdag
Vi lämnar det medeltida Tyskland och beger oss till Moseldalen. Lunchstopp i Bernkastel och övernattning i Cochem på Hotel Germania. Cirka 180 km

Torsdag
För dig som vill uppleva mer av Moseldalen har vi nu ytterligare en övernattning i Cochem. Ett besök på det berömda slottet står på programmet för den som vill. På kvällen prövar vi Moselviner på en ”Weingut”. Andra alternativ är att åka på en flodtur eller ta hojen till de vackra Eifelbergen där det brukar finnas möjligheter att ta ett varv på Nürburgring för den som vill pröva den klassiska racerbanan.

Fredag
Övervägande fina hojvägar genom ett kurortstätt område där vi slår läger på Hotel Alte Post i Brilon väster om Kassel. Som sig bör på en kurort kan vi här mjuka upp lederna i deras Wellnessavdelning. Cirka 330 km

Lördag
Blandad landsvägs- & motorvägskörning tillbaka till Kiel för nattfärjan tillbaka till Göteborg. Avslutningsmiddag på båten. Cirka 430 km.

Söndag
Tillbaka i Göteborg på söndag morgon.  

 

 


Rothenburg ob der Taube


Rothenburg ob der Taube


Cochem, Moseldalen


Rådhuset i Melsungen


Slingrande vägar längs vingårdarna i Moseldalen