Normandie 27/7 - 5/8

2014-11-25

Denna plats slutar aldrig fascinera !

Normandie – krigshistoria, calvados och franska landsbygden. Den 6 juni 1944 tog historien en ny riktning. Följ med och upplev historiens vingslag genom att besöka de platser som var avgörande. Känn på nära håll de personliga och avgörande händelser som tyskar och allierade upplevde.

Vi tar genaste vägen genom Danmark och England och därefter till alla kända och okända platser i norra Frankrike. Vi bor centralt i Bayeux, vilket borgar för härliga kvällar i pittoresk miljö. Alla nätterna på samma hotell, hojen inlåst och massor av kultur runt knuten. Värt varenda krona!
Resan är c:a 230 mil totalt, och tar tio dagar. I cruisertakt kör vi på landsvägar genom Danmark till färjan i Esbjerg, som tar oss över Kattegatt. Nästa dag rundar vi London, och då är det ”naturligtvis uppehållsväder”.  Sedan ägnar vi fem dagar åt att besöka olika minnesrika platser i Normandie som ger oss perspektiv på vår nutida historia. Det blir en resa fylld av upplevelser, engagemang och känslor.

Max 8 deltagare borgar för personlig guidning utöver det vanliga.

Resan startar i Varberg ganska tidigt på morgonen den 27 juli. För den som anländer till Varberg redan kvällen före avresa kan lämplig övernattning vara Okéns Hotell, som ligger nära färjeterminalen. Frivillig samling 26 juli c:a 1700 för ev. gemensam middag. Hojarna låses in på hotellets gård.

Liten grupp – stora upplevelser
Bekväm resa – strapatser i bunkrarna
Fridfull landsbygd – kusliga händelser

Läs om resan dag för dag

Pris:   16 500 kr

I priset ingår:

Färja Varberg-Grenå 
Färja Esbjerg - Harwich, del i två-bäddshytt med middagsbuffé  t.o.r.
Färja Portsmouth - Cherbourg t.o.r.
Färja Fredrikshamn-Göteborg
Hotell, del i dubbelrum, frukost

 

Boka din resa här

Resevillkor SMC Travel

 

Se länk: 

www.lennartlundh.com/normandie

a

a

 

 

 

SMC Guide Lennart Lundh