Drömvägar dag för dag

2017-10-29

Detta är planen. Reservation för förändringar.

Fredag 1 juni
Avresa från Göteborg med Stena Line till Kiel vid 18-tiden.

Lördag 2 juni
Den nödvändiga transportsträckan från Kiel ner mot Kassel. Autobahn byts till trevliga landsvägar på eftermiddagen. Övernattning på Hotel Menzhofen i Uslar där en välkomstdrink och tre-rätters middag väntar oss.


Söndag 3 juni
Övervägande vackra landsvägar ner till den unika medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber där vi stannar för natten på fina Villa Mittermeier just utanför stadsmuren!

Måndag 4 juni
Efter en lugn morgon åker vi bl a längs ”Romantische Strasse” ner till österrikiska gränsen där vi övernattar vid Alpernas fot i Füssen på Hotell Zum Hechten mitt på gågatan i gamla stan.

Tisdag 5 juni
Efter en relativt lugn start på resan ökar spänningen då vi nu beger oss över det vackra passet Timmelsjoch som förbinder Österrike med Italien. Längs vägen passerar vi bl a Sölden och Merano för att avsluta dagen vid Gardasjöns nordspets och staden Riva.                                                                                  

Onsdag 6 juni
Idag vilar vi i vackra Riva för bad och andra fria aktiviteter. Här kan du bada i sjön eller ta färjan till pittoreska Malcesine eller Limone längs sjöns stränder. Vi bor bägge nätterna på Hotel Guiseppe Verdi med bästa läge vid gågatan ca 100 m från sjön.

Torsdag 7 juni
Utvilade kör vi nu längs Gardasjön för att passera Po-slätten och ta oss ner till italienska Rivieran. De sista milen går genom de lite lägre bergen ner mot kusten, vilka erbjuder kurviga MC-vägar med obefintlig trafik. Vi stannar i Rapallo strax öster om Genova i två nätter. Rapallo är en ”lagom” stor stad med kultur-, bad- och restaurangliv.

Fredag 8 juni
För dig som inte vill slappa på stranden eller ut och köra på de fina bergsvägarna, struntar vi i MC-kläderna och tar färjan till Portofino ett par mil bort. Denna lilla pittoreska stad vid medelhavet anses vara en av dess vackraste städer. I Rapallo bor vi på trevliga Hotel Giulio Cesare med perfekt läge 100 m från stranden och 150 m från strandpromenaden!

Lördag 9 juni
Vi beger oss nu mot franska gränsen via slingrande vägar i bergen ovanför Medelhavet. Lunchstopp på ett riktigt ”bikershak” i bergen i regionen Piemonte. Målet för dagen är Briancon, vilken är Frankrikes högst belägna stad på drygt 1 300 meters höjd. Med andra ord börjar vi klättringen mot Alperna på eftermiddagen. Väl framme passar vi på att besöka den gamla staden med dess fästning. Vi bor på Hotell Vauban mitt i stan. 

Söndag 10 juni
Efter frukost är det dags att haka på den kända Route des Grandes Alpes och ta oss över två legendariska pass – Col du Télégraphe och Col d’Iseran, det senare på 2 770 meters höjd. Nerfärden går genom pisterna ner mot Tignes och Val d’Isere mot dagens slutmål Bourg-St-Maurice. En garanterat oförglömlig dag! Övernattning på mysiga Hotel Autantic.

Måndag 11 juni
Bourg-St-Maurice är ett semesterparadis för älskare av bergen. Här stannar vi förstås ytterligare en dag. Den som vill följer med på ”rafting” - forsränning - under eftermiddagen, en häftig upplevelse på floden Isère. Men varför inte börja dagen med frukost uppe på berget med utsikt över bergen!

Tisdag 12 juni
Vi lämnar franska alperna genom att köra över ett av dess vackraste pass. Målet för dagen är Hotel Bristol i Montbeliard och färden dit går bl a genom de fina Jura-bergen.

Onsdag 13 juni
Efter frukost tar vi oss upp mot den närmaste obeskrivligt vackra Moseldalen och den pittoreska staden Bernkastel. På vägen passerar vi ett annat vackert bergsområde i form av Vogeserna. I Bernkastel bor vi mitt ibland korsvirkeshusen på Hotel Binz.

Torsdag 14 juni
För dig som vill se mer av Moseldalen, besöka vingårdar eller åka på en flodtur stannar vi ytterligare en dag i Bernkastel. Är du sugen på MC-körning följer du med på en halvdagstur runt floden.

Fredag 15 juni 
Övervägande fina hojvägar genom ett kurortstätt område där vi slår läger på Hotel Alte Post i Brilon, väster om Kassel.

Lördag 16 juni
Blandad landsvägs- och motorvägskörning tillbaka till Kiel för nattfärjan tillbaka till Göteborg. Vi äter en sista gemensam middag på båten. 

Söndag 17 juni
Ankomst Göteborg på förmiddagen och vi säger tack och hej till varandra. 

Vill du uppleva Drömvägar 2017 på 14 minuter? Kolla in filmen här. 

Klicka på bilderna för större format

 


Timmelsjoch

 


Nerför Timmelsjoch

 


Gardasjön

 


Fantastiska naturupplevelser utlovas

 Vackra Bernkastel i Moseldalen

 


Vackra Riva


Rafting går att testa under resan!