Reseberättelser

Att resa med motorcykel och med SMC Travel ger trevliga minnen för livet, både för resenären och för dem som får ta del av reseberättelser i efterhand. Här samlar vi reseberättelser. Läs, njut och längta!

Kalaskul med krokar, kust, kurvor, korkek och kullar i Portugal!

Två gånger per år, i början av april och oktober, kan du resa med SMC Travel till Algarvekusten i södra Portugal. Resan har varit fullbokad sedan starten 2021 och det är inte förvånande. Här får man köra på helt fantastiska vägar i ett skönt klimat och vackert landskap. Maria Nordqvist berättar om resan februari 2022. 

Sydafrika- världens bästa MC-land

I november 2016 reste Maria Nordqvist med på den sista SMC-resan med annan arrangör till Sydafrika. Läs hennes berättelse om resan och om Sydafrika som MC-land.

 

Kroatien-genom guidens visir

Sommaren 2016 genomfördes den första resan till Kroatien i SMC Travels regi. Vår guide Stig Larsson har skickat in en reseberättelse. 

 

14 dagar på MC i Europa

Sista veckan i maj samlades 14 förväntansfyllda motorcyklister vid färjeläget i Trelleborg för första gemensamma etappen på 14-dagarsresan genom Tyskland, Österrike, Ungern och Tjeckien. Det blev en fantastisk resa.

 

FIM-land 2014, blött kallt och kul

För varje rally träffar jag fler och fler trevliga människor och du som aldrig åkt på ett FIM-Rally, gör slag i saken och häng med. Så skriver Ingela Gardemyr i sin reseberättelse.

 

FIM 2013 - en ovanlig resa

2013-års FIM-rallyresa innehöll allt från solsken, champagne, Mona Lisa, blingbling, FIM-fest, nationsparad till översvämning och blixtar och dunder. Ingela Gardemyrs reseberättelse beskriver en oförglömlig upplevelse och redan vid hemkomst började hon längta till nästa års FIM-rally.

 

FIM-Rally i Bydgoszcz, Polen 2012 - en fest att minnas för livet

Tisdagen den 18 juli och äntligen var dagen inne för avfärd mot mitt första FIM-Rally och även min första tripp till kontinenten på egen hoj. Min Suzuki stod redan packad hemma i Borlänge och var väl genomången sedan dagen innan (nervös?…. eller kanske inte) och efter ett hejdå från ett småsoligt Dalarna gick färden söderut mot ett minne för livet. Läs fortsättningen  på Ingela Gardemyrs berättelse om sin första långa resa på egen MC

 

Guidad tur till Andalusien 2012

Den mest makalösa väg jag någonsin kört. Drygt 25 kilometer plan och fin asfalt med den mest kurviga väg jag skådat. Som om det inte var nog, avslutades sträckan med en korkskruv, där vägen svängde 600 graders högersväng samtidigt som det lutade kraftigt nedåt. In i berget och ut igen och in i berget och ut igen. Jag skrattade för mig själv inne i hjälmen när vi stannade för att titta på utsikten över Malaga. Så skriver Roger Söderbom om en av dagsturerna på denna resa. Läs hela berättelsen.

 

Daytona Bike Week 2013

Daytona är ett centrum för amerikansk motorhistoria. Här har man kört MC-tävlingar i över 100 år och här har motorcyklister samlats under Bike Week i hela 72 år! När jag började åka motorcykel 1981 förklarade min dåvarande sambo att det finns tre måsten i varje knuttes liv: ett FIM-rally, TT-tävlingarna på Isle of Man och Daytona Bike Week. Efter tolv FIM-rallyn och sex Isle of Man-resor var det 2013 äntligen dags för Daytona Bike Week, efter en roadtrip med en kollega runt Florida.Så inleder Maria Nordqvist sin reseberättelse från Daytona.

 

SMC-resa till Färöarna 2012

Ska man försöka att sammanfatta Färöarna i ett par meningar skulle det kunna bli så här:
Regn, dimma, blåst och kyla men samtidigt sagolikt förtrollande, spännande, överraskande och dramatiskt. Färöarna skänker livskvalitet ända in i själen. Läs fortsättningen på fotografen och journalisten Mikael Andersson resa med SMC Travel till Färöarna.

 

Blutten Reunion

Heiligenblut är en del av 50-åriga SMC och dess medlemmars touringhistoria och av den anledningen blev det återigen en samling under sommaren 2013. Samlingen döptes till Blutten Reunion

Du som varit med på en SMC-resa eller annan MC-resa är hjärtligt välkommen att skicka in din egen berättelse och bilder till info@svmc.se Vi förbehåller oss rätten att korta och eventuellt göra vissa ändringar i samråd med dig. Vi förbehåller oss rätten även att inte publicera om vi finner skäl till detta.


Vackra vyer och krokiga vägar i Portugal

Foto: Ingela Gardemyr

 

 

Foto: Mikael Andersson

 

Foto: Roger Söderbom