SMC Resor 2020

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då är du välkommen att hänga med oss på en SMC-resa. Klicka på rubriken så kommer du till resan. Reseprogrammet kommer med MC-Folket i december. Bokningen öppnar olika klockslag måndag 9 december. Resorna är öppna för alla SMC-medlemmar. Fler resor kan tillkomma i slutet av året.

Hur bokar man resor? Hur betalar man? När kommer reseinfo? Läs mer här. 

   

Kalla Kriget 20-24 juli

Resan genomförd

Under fem dagar kombinerar vi MC-körning med en titt i backspegeln för att se hur Sverige skulle skyddas under Kalla kriget. Vi besöker större museer och anläggningar som visar hur svenska försvaret hade tänkt skydda landet mot ”lede fi” under Kalla Krigets dagar. Vi besöker Västerås flygmuseum, Brigadmuseum i Karlstad, Maritiman i Göteborg, Husqvarna fabriksmuseum, Flygvapenmuseum i Linköping och Fem-öresfortet i Oxelösund. Vi kör huvudsakligen på mindre vägar (ej grus) och försöker undvika stadstrafik och Europavägar. Vi kör bland annat på Sveriges häftigaste MC-väg, Brudfjällsvägen i Dalsland och bor på trestjärniga hotell. Resan startar i Västerås och avslutas i Oxelösund. På grund av covid-19 kan det finnas risk för att ett planerat besök vid något museum måste ställas in, alternativt att vi inte får någon guidning där.
Guider: Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson

Småvägar i väst 25 juli - 1 augusti

Resan genomförd

En road trip på småvägar mellan Falkenberg och Malung, start och slut i Vara. För att komma bort från trafiken kör vi både små asfaltvägar och grus. Vi tar det lugnt, luktar på blommorna och tar oss tid att stanna lite varstans. Det blir mycket skog! Resan börjar med samling lördag kväll, totala körsträckan är cirka 150 mil och det ingår sju övernattningar med frukost.
Guide: Ole Holmblad

Vänern runt 30 Juli - 2 Augusti

Resan genomförd!

Mc-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Det finns mycket fint att upptäcka och uppleva i Sverige Vi kör en 4-dagarstur runt Vänern. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.
Guide: Hans Eriksson

 

1000 kurvors Hjulvecka på Gran Canaria 21-28 december 2019

Resan genomförd..

Strunta i julbestyren, slipp alla måsten, undvik uselt väder och häng i stället med på ”1000 kurvors Hjulvecka på Gran Canaria”! Tillbringa julafton på en kurvig bergsväg i vårvärme i stället för framför Kalle Anka. Ät tapas istället för aladåb, luad ål och grisfötter.Vi gör dock ett litet firande på julaftonskvällen i nya vänners lag och var och en tar med (eller lagar till) något jul-liknande för ett knytkalas.Ge dig själv resan som julklapp!
Guide: Micke Westin

 

1000 kurvors Midvintervecka på Gran Canaria 6-12 januari 


Resan genomförd. 
När vädret i Sverige är som sämst och när motorcykel-säsongen känns avlägsen kan ”1000 kurvors Midvintervecka på Gran Canaria” vara det bästa valet! Det blir 5 dagar med mc-åkning i väder som är som en bra svensk vår. Priset är pressat för att bättre motivera dig till att komma iväg från slasket till solen, bergen och de många kurvorna. 
Guide: Micke Westin
 

Andalusien på våren 28 mars-4 april

Resan inställd p g a corona.

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist. 
Guide: Roger Söderbom

 

Påsk i USA, touring i tre delstater 4-14 april

Resan inställd. 
Detta är en MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 28 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada.  Resan börjar och slutar i Los Angeles. Vill du komma tidigare eller stanna efter resan är det möjligt att kombinera.  Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och häftiga Hooverdammen. Vi bor på hotell med minst tre stjärnor. Samtliga har pool där du kan svalka dig efter dagens MC-tur.  Resan körs under 1,5 vecka i samband med påsk vilket gör att du bara behöver använda fem semesterdagar. 
Guide: Micke Långs

 

Söderns musik 16-27 maj

Resan inställd.


En resa i musikens tecken genom fyra delstater i södra USA  Vi börjar med country i Nashville och fortsätter vidare mot Memphis för både rock och blues med besök på bl a Graceland och SUN Studio. Därefter fortsätter vi söderut genom Mississippi för att hamna i New Orleans med härlig musik på Bourbon Street och sightseeing i den häftiga staden. Resan tillbaka går genom Alabama där vi passerar Hank Williams födelsestad och vidare upp genom Tennessee och ett besök på Jack Daniels i Lynchburg innan vi återvänder till Nashville. Total körsträcka  är ca 230 mil, mestadels större Highways och Freeways. 
Guide: Magnus Jansson


Försommarvecka i Harzbergen 1 – 8 juni

Resan inställd pga corona.

Ägna första veckan i juni till en MC-resa i Harzbergen. Vi tar färjan Göteborg-Kiel tur och retur och bor fem nätter på Hotell Stubenberg i Gernrode. Vi besöker vackra och intressanta sevärdheter, kör de bästa hojvägarna i Harz och äter goda middagar som ingår i resans pris på båten och vårt hotell.

Guide: Lars Lind

 

Ostkanten 2.0 – En smakbit av Sverige 30 april - 3 maj

Resan inställd p g a corona!

Mc-touring ska vara behaglig och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Den populära resan Ostkanten har nu uppdaterats till en ny rutt. Vi kör en 4-dagarstur genom i östra Mellansverige. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.

Guide: Hans Eriksson

 

Kroatien och Slovenien, försommar med gröna berg och vatten, 22 maj - 2 juni

Resan inställd p g a corona.

En resa för dig som utöver rolig hojåkning på rejält svängiga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också gillar naturupplevelser, ett kvällsbad i havet, eller kanske bara att strosa i gränderna i någon av de medeltida städer och byar vi besöker. Vi börjar resan med att tillsammans ta oss från Helsingborg till Hamburg och nattåget till Wien. Mellan Wien och Slovenien kör vi mest motorväg. I övrigt håller vi oss nästan bara på fina, mindre vägar. Förutom Kroatien och Slovenien kör vi genom vackra delar av Bosnien. Vi besöker gröna naturområden i bergen, kör längs Adriatiska havet, och bor två nätter på ön Cres. Det här är resan för dig som vill se mer av Kroatien än badstränder.

Guider: Lennart Lindgren & Göran Gustafson

 

Bland slott och borgar i Polen 28 maj - 4 juni

Resan inställd p g a corona.

Under fem dagar kommer vi att köra på fina, kurviga och asfalterade småvägar för att varje dag göra några kulturstopp, bland annat vid slott och borgar samt Hitlers berömda ”Varglyan”. Vi bor under tre dagar i en gammal borg i det Masuriska sjöområdet. Dagspassen varierar mellan 8 och 21 mil beroende på dagens aktiviteter, resan är på totalt 90 mil samt startar och slutar i Nynäshamn.

Guider: Erik Mårtensson & Thomas Magnusson

 

Isle of Man TT 2020 2 juni - 17 juni

Resan inställd då IoM TT -races inte genomförs i år p ga Corona.

Häng med på en unik tävlingsvecka på en unik tävlingsbana med upplevelser som du kommer att minnas länge. Isle of Man lämnar ingen oberörd: Smått chockad och småleende står du i den kraftigt lutande backen nedför Brayhill och undrar hur det är möjligt att här åka 290 km/h mitt i stan med en Superbike. Det är helt enkelt ofattbart. All annan racing du sett i ditt liv bleknar!

Guide: Fredrik Löfberg

 

Pilgrimsresa till Norge 6 juni - 13 juni

Resan inställd p g a corona.

Att vara pilgrim är att vara på resa. Att färdas på mc är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom och kanske hitta rätt i livet. En möjlighet att komma ifrån vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger. Pilgrimsresan är ny för 2020. Resan omfattar 170 mil på 7 dagar. Vi startar i Uppsala och kör mot Trondheim. Stopp på intressanta sevärdheter efter rutten och guidade visningar där vi stämplar våra pilgrimspass t.ex. Nidarosdomen i Trondheim, Stikklestad kulturcenter och Bergstaden Röros.

Guide: Curth Andersson

På MC i Alsace 4 juli - 12 juli

Resan inställd p g a corona.

En vecka i Tyskland och Frankrike. Vi kör till och i underbara Alsace, landskapet mellan toppen på Vogesbergen och Rhenfloden, mellan tyska Pfalz och Schweiz. Vi kör på fina kurviga vägar nere i Alsace, njuter av den lokala maten och upplever gränslandet mellan Frankrike och Tyskland. Alsace är känt för sin mat och vin och vi kommer gå nöjda från matbordet. Detta är en resa där inriktningen är mer njutning än utmaning.

Guide: Ole Holmblad

 

Norge för den yngre generationen 21 juni - 27 juni 

Resan inställd p g a corona.

Om du är 35 år eller yngre, är intresserad av aktiv körning och vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar tjejer och killar. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 4-7 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt.

Guider: Jarno Ylivirta & Björn Granberg

 

Norges Tak 4 juli – 11 juli

Resan inställd p g a corona.

Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, gamla Strynvägen, Songefjäll, Laerdal. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Guider: Hans Bergström & Stefan Uppgren

 

Freundschaftfahrt, touring med tyska knuttar 11-19 juli

Resan inställd p g a corona.

Vi tar färjan Trelleborg-Rostock där vi möts av tre tyska MC-kompisar. De kommer att dela med sig av sina tyska favorit-MC-vägar med Villa Löwenherz som bas under sju dagar. En svensktalande guide visar dig runt i Harz-bergen, sjödistriktet, Rhön-bergen, Sauerland och Steinhuder Meer. Totalt kommer du att köra 260 mil i Tyskland till och från hamnen i Rostock. Detta är en resa där MC-gemenskapen har stort fokus.

Guider: Martina, Dee Jay, Søren Wikinger

 


Grussafari ”På gränsen” 14-19 augusti

Resan genomförd.

2020 blir det första året för Grussafarin ”på Gränsen”. Vi genomför ett grusäventyr i Värmland, Dalarna och på gränsen till Norge. Det blir en all inclusive-variant där mat, boende och guider ingår. Vi kör på små slingrande grusvägar och traktorvägar genom djupa skogar och förbi mängder av sjöar. Dagsetapperna är mellan 20 och 30 mil varav merparten grus. Man kan köra med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC oavsett underlag.

Guider: Jan Westergren & Per Sjöberg

 

Drömvägar i Europa 2.0  21 augusti - 4 september

Resan inställd p g a corona. 

Vår mycket uppskattade ”Drömvägar” kommer tillbaka 2020, denna gången i en ny skepnad. Det är en tvåveckors drömresa på MC för den erfarne motorcyklisten som vill uppleva något extra både på och vid sidan av hojen. I år rullar vi på underhållande vägar med fokus på bergsområden dit inte alla andra europeiska knuttar hittar under sommaren. Tyskland med Harzbergen, Schwarzwald och Eifelbergen. Schweiz med Alperna och Jurabergen. Frankrike med Alperna och Vogeserna. Drömvägar är en resa för dig som älskar att köra hoj

Guider: Björn Uddenberg & Jan Peter Runze

 

Rumäniens dolda skatter 29 augusti – 13 september

Resan inställd p g a corona.

Vi upprepar vår succéresa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många.Vi besöker kända platser som den glada kyrkogården i Sapanta, Draculas födelsestad Sighisoara och om så önskas även Draculas slott i Bran. Vi kör även på två av Europas vackraste vägar, Transfăgărășan och Transalpina. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil, och den är lämplig för dig som har kört mycket MC. Resan har långa dagsetapper och många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner.

Guider: Ronny & Ana Jansson

 

Kullar, Berg och Alper – Genom Tyskland till Frankrike 5 – 20 september

Resan inställd p g a corona. 

En resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen med några få sevärdheter instoppade. Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt håller till bland kullar, berg och alper. Där är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl. Resan börjar och slutar i Trelleborg och vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Frankrike är ett lite bortglömt men underbart MC-land! Vi kommer att bo enkelt men civiliserat och även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis. Totalt blir körsträckan under resan cirka 400 mil. Vissa dagar blir det många timmar i sadeln. Resan är definitivt för oss som har semester för att få köra eller åka hoj, inte för de som tar motorcykeln för att komma till semestern!

Guide: Ole Holmblad 

 

Kaliforniens bästa MC-vägar 2 Oktober - 13 oktober

Resan inställd p g a corona.

Det här är resan för dig som struntar i den raka motorvägen till förmån för den mindre och mindre trafikerade kuperade kurviga landsvägen. Resan börjar i Long Beach där vi hämtar vår hyrda MC’s, vi åker sen över bergen och skidorten Big Bear ner mot öknen och ut till Las Vegas. Efter en vilodag fortsätter vi ut mot kusten via Death Valley för att först åka den vackraste delen av Highway 1 över Big Sur mot Monterey för att dagen efter vända tillbaka mot Santa Barbara. Vi avslutar sen med ett besök på den berömda Mulholland Highway som är väldigt populär bland MC åkare.

Guide: Magnus Jansson

 

Andalusien på hösten 17 - 24 oktober

Resan inställd p g a corona.

Varför inte avsluta MC-säsongen på bästa sätt? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist.

Guide: Roger Söderbom