Resan dag för dag

2015-02-04

Dag 1

Samling Arlanda! Flyg till L.A via antingen Chicago eller Newark. Vi bor en natt på bekväma bas-hotellet Custom Hotel Joie de Vivre. Där tar de alltid väl hand om oss! Lite barhäng och en go’ middag, sen sovdags!

Dag 2

L.A rätt ut över Stilla Havet!
En härlig 5-timmars flygtur till Hawaiis huvudstad Honolulu på ön Oahu! Vi bor mitt i Waikiki Beach, en pulserande och häftig stadsdel med tok-mycket shopping om man gillar sånt.  Elvis bodde på Waikiki Beach och gjorde en surf-film där. Vi hämtar våra hojar direkt efter vi landar och kör själva till hotellet, redo för äventyr. Spännande!

Dag 3

Aloha! Tidig start!
Idag inleder vi vår tre-dagar långa upptäcktsresa av ön Oahu! Först ut ur Honolulu (STOR stad!), sedan längs sydkusten förbi Diamond Head och runt udden upp mot östkusten till Kailua med många stopp längs vägen. Vi måste stanna ofta, det är bara så vackert!
Från Kailua kör vi österut på Pali Highway tillbaka till Waikiki.
Av en händelse så ligger Honolulus mest berömda pub 30 meter ifrån vårt bas-hotel. Bra mötesplats! 

Dag 4

Tidig start! Västerut! Lite brottning med den ibland förfärliga Honolulu-trafiken först, men vi är snart ut ur stan och på väg. Förbi bl.a Pearl Harbor, mot västkusten och en super-tur på underbara väg 93 norrut till Ka’ena Point där vägen bara tar slut vid foten av ett jätte berg!  Japp, vi får helt enkelt vända och åka tillbaka!
Vi viker av sen och kör mot Wahiawa med destination Doles ananas plantage. Ananas kanske inte låter så värst spännande, men vilket häftigt ställe!
Vidare norrut till berömda North Shore där vi svänger av österut på en tur runt hela ön! Vilken åkdag! Nog den längsta på hela Oahu-vistelsen!

Dag 5

Dags att ta avsked av underbara Oahu och sikta på nästa ö, Maui!
Vi flyger den korta sträckan på en halvtimme och hamnar sedan på östkusten vid underbara Lahaina, ett litet samhälle känd bl.a för sin fantastisk mat, kultur och “laidback” inställning till livet!
Maui är en helt annorlunda ö med säreget landskap, natur och härlig “manana” känsla! Vi checkar in på vårt fina hotell vid havet och drar sen för att hämta våra hojar!

Dag 6

Dags att inleda upptäcktsfärden på Maui!
Vi sticker norrut längs den otroligt vackra och kringel-krångliga bergskustvägen hela vägen upp runt udden mot Waihee-Waiehu.
Där kan vägen ta slut och man får vända om man har lite otur, men det gör inget! Man åker gärna denna underbara vägen en gång till! 

Dag 7

H.O.G Windward Chapter är ett gäng härliga killar och tjejer som har det väldigt bra!
De bor på Maui och åker Harleys där varenda dag! Himmelskt!
Idag, om allt vill sig väl får vi nöjet att åka med gänget på en underbar dagstur förbi deras många smultronställen!
Mycket vackert och socialt denna dag. Vi är lyckligt lottade!

Dag 8

Ännu en super hojdag! Idag biter vi av berömda Highway to Hana.
Regnskog. Djungel. Paradis. 360 kurvor. 59 små broar. Minne för livet.

Dag 9

Tidig start och en lätt liten flygtur till nästa säregna ö, den största ön, The Big Island!
Vi bor mitt i smeten i anrika havsbyn Kona, ett ställe som bubblar med folkliv, god mat och härlig sus och dus! Vi knallar över gatan och hämtar våra hojar, redo för The Big Island!

Dag 10

Möt “Frenchie” En tvättäkta biker och medlem i Vietnam Vets MC, en stor och trevlig klubb som finns överallt i USA. Frenchie är väldigt stolt över sin vackra ö, och han tillsammans med sina vänner vill inget annat än att visa upp den för oss!
Vart ska vi idag? Det vet bara Frenchie! Lovar en sak bara, det blir fantastiskt!
Hang loose!

Dag 11

The Big Island gör skäl för sitt namn!
Det tar nästan tre timmar att korsa ön öst-väst och ännu längre norr-syd. Idag åker vi kanske ner till sydkusten för att gira österut hela den långa vägen runt till Hilo. Under resan får vi se bl.a enorma svarta lavafält och vulkaner som påminner om Mars-landskap. Ett stopp vid Kilauea-vulkanen=ett måste!! Mäktigt!

Dag 12

Norrut!
Inland och upp, upp upp i de höga bergen kring Big Islands nordvästra sida vid Waimea! Vi når havet så småningom och kör österut på den makalösa norra-kustvägen så långt vi orkar!

Dag 13

Vi åker mot Hilo igen, denna gång via höga inlandsvägen och upplever en lång, underbar åkdag med fantastiskt skiftande landskap och natur!
Återigen så fungerar våra hojar som första parkett på världens vackraste och mäktigaste show!  Det är bara att luta sig tillbaka och njuta (släpp inte styret bara!:-)

Dag 14

Vi lämnar Big Island denna gång och flyger tillbaka till Waikiki, Honolulu.
Innan vi lämnar igen våra hojar får vi faktiskt turista lite tycker jag!
Vi börjar med att dra bort till Pearl Harbor, en osannolik, intressant och sober upplevelse. Sen är det Waikiki Beach som gäller! Sola och bada! Lära sig surfa? Dyka? Snorkla?
Varsågod! Idag finns det även en rejäl chans för shopping då Waikiki är fullt med häftiga butiker och affärer. Otroligt lyxigt faktiskt!
Avslutningsmiddag på en ofantligt bra köttkrog nära oss!

Dag 15

Morgon-flyg till L.A. Mahalo, och aloha Hawaii! Tillbaka till bas-hotellet. Allmän fritid.

Dag 16

Vi flyger hem till Svedala via Chicago eller Newark och landar på Arlanda tidigt på morgon den 26/11, lagom i tid för att börja julpynta! 

a

a