Tyskland - Moseldalen - Schwarzwald - Österrike 6 - 23/7

2013-10-29

Följ med SMC på två hjul i Europa 2014!
Tyskland Moseldalen – Schwarzwald - Österrike
Vi kommer att köra på väldigt vackra MC- vägar i både Tyskland och Österrike. Den här resan tar oss till Moseldalen och Schwarzwald i Tyskland, i Österrike kommer vi att bo i Aurach nära Kitzbühel.

Max 10 MC och 20 personer.


Söndag 6 juli

Vi tar Stena Lines färja från Göteborg till Kiel. Färjan avgår 18.45 och anländer i Kiel 09.15 den 7 juli. Vi kör från Kiel till Villa Löwenhertz i Lauenförde. Ett hotell endast för motorcyklister, där vi stannar en natt.
Dagens etapp ca. 37 mil 

Tisdag 8 juli

Vi kör från Villa Löwenherz till Moseldalen. Vi bor två nätter på hotellet Zur Post i Klotten. Under onsdagen kör vi utmed Mosel och njuter av en härlig miljö med mängder av vinodlingar. Eller för den som vill ligger Nürburgring inom bekvämt räckhåll.

Villa Löwenherz-Klotten ca. 35 mil.

Torsdag 10 juli

Idag kör vi från Moseldalen till Simmersfeld en liten by i Schwarzwald. Det här är ett populärt motorcykel område i Tyskland, bor gör vi två nätter på Landgasthof Anker. Under fredagen kör vi och upplever fina vägar i området bl.a. Schwarzwaldhochstrasse som går mellan Freudenstadt och Baden-Baden.
Klotten-Simmersfeld ca. 40 mil.

Lördag 12 juli

Nu lämnar vi Schwarzwald och ska  förbi Bodensjön för att ta oss till Alpkanten, närmare bestämt Immenstadt, här bor vi två nätter på Panoramahotel Rothenfels. Söndag är vilodag eller för de som önskar att köra ut på egen hand och uppleva detta område.
Simmerfeld-Immenstadt ca. 32 mil.

Måndag 14 juli

Nu ska vi till Österrike några dagar, vi kommer att bo på Gasthof Hecenmoos i Aurach nära Kitzbühel. Detta får bli vår bas i Österrike. Här bor vi tre nätter vilket då innebär att vi får ett par dagar för olika utflykter i detta mycket fina område att köra motorcykel.
Immenstadt-Aurach ca. 28 mil.

Torsdag 17 juli

Idag ska vi norrut igen, vi kör till Gasthof Frankenhöhe i Arnstein-Weismain. Här bor vi två nätter, under fredagen kör vi en tur i Frankenland som även det erbjuder härliga Mc-vägar i närheten av den gamla staden Bamberg.
Aurach-Arnstein ca. 43 mil.

Lördag 19 juli

Nu ska vi till storstaden Berlin! Vi kör upp till Potsdam och bor två nätter på Altstadt Hotel i Potsdam, på söndagen låter vi våra motorcyklar vila då vi tar tåget från Potsdam till Berlin för att se något av denna fantastiska stad.
Arnstein-Potsdam ca. 36 mil.

Måndag 21 juli

Vi kör vidare från Potsdam till Buxtehude där bor vi en natt på Hotel Stemman.
Potsdam-Buxtehude ca. 35 mil.

Tisdag 22 juli

Vi tar färjan från Kiel som avgår 18.45 och anländer i Göteborg onsdag 23 juli 09.15, där vår resa slutar för denna gång.

Med reservation för smärre förändringar då bokning av hotell ligger långt fram i tid.
Vi kommer delvis utnyttja Autobahn för tidsbesparingar.

SMC Guide: Lars Lind

 

Pris Förare  13 900 kr

Pris Passagerare  12 900 kr

( Med reservation för valutakursförändringar)

Detta ingår i priset:

  • Färjebiljett, boende i två-bäddshytt.
  • Frukost på färjorna
  • Boende i dubbelrum på hotellen
  • Fukost på hotellen

 

Resevillkor SMC AB

Boka din resa här

a

a