Norrlandsgrus, grusutbildning och friluftsliv 14-20 Juni

Detta blir tredje året som vi kör detta koncept. Grundupplägget är det samma men med nya rutter under grussafarin. Målgruppen är de med äventyrshoj som vill men inte riktigt har vågat eller hunnit använda de i sitt rätta element, på grusäventyret. Detta är ingen enduroresa eller ett Rally.

Först kör vi grusutbildning i 2 dagar enligt SMC schools gruskoncept på nivå 1+2 (med packning på hojarna) i ett fantastiskt övningsområde med grusplaner och snirkliga grusvägar. Därefter kör vi grusvägssafari 4 dagar på ändlösa norrländska grusvägar, skogsbilvägar och stigar. Detta år kommer turerna gå mera norrut och vara mestadels i Västerbottens och Norrbottens inland. Vi sover alla nätter i tält under bar himmel. Deltagarna har själva med sig allt de behöver för friluftsliv i 6 dagar och 6 nätter. Målsättningen är att göra deltagarna till bättre grusförare och uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. De som absolut måste sova i säng och äta på restaurang varje dag ska nog välja en annan resa.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resans profil:  

Du behöver vara medveten om att större delen av resan går på grus. Men resan börjar med grusutbildning.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris:  
Förare 5000kr 

I priset ingår:
- 2 middagar som vi hjälps åt att tillaga
- 2 frukostar under utbildningsdagarna
- 2 luncher under utbildningsdagarna som hjälps åt att tillaga
- 2 dagars grusutbildning nivå 1+2 enlig SCM Schools koncept (vi kör med packning på hojarna)
- Guidning grussafari 4 dagar (vi försöker ha nya rutter varje år) 

I priset ingår inte:
- Motorcykel
- Friluftsutrustning
- Mat under grussafari
- Bensin
- Försäkringar
- Övriga personliga kostnader

Boende och mat: 
Vi kör ett minimalistiskt koncept. Resan startar och slutar i Kamsjön (64.33828553980344, 19.939031856100534), Vindelns kommun. De två första dagarna håller vi till i Kamsjön med omnejd och kör grusutbildning. Då ingår frukost, lunch och middag som vi hjälps åt att tillaga över öppen eld. Resterande måltider under resan tillagas av deltagarna själva på medhavda campingkök. Då handlar var och en det som de vill tillaga och äta. Alla nätter sover vi i tält. De två första dagarna i Kamsjön finns tillgång till toalett och dusch men sedan är det friluftsliv som gäller. Vi kommer maila förslag på utrustningslista så ni kan sova och äta i naturen samt hålla er varma, torra och glada. 

Körkunskaper: 
Du bör vara i god fysisk form. Grusutbildning i sig är fysiskt jobbigt och du måste orka sitta på hojen hela dagar. Vi kommer köra minst 25-30 mil varje dag på alla typer av grusvägar när vi är på grussafarin. 

Frågor besvaras av: 
John Pääkkönen 070-5889117, john.paakkonen@icloud.com 
Stefan Millgård 070-5218420, millgard@gmail.com 
 
Guider:
John Pääkkönen
är en glad västerbottning med finsk påbrå som bor i Umeå. Kört hoj hela livet på alla underlag. Grund- och grusinstruktör inom SMC school. Kör KTM 790 Adventure R i Sverige och Triumph Tiger 900 RP i Spanien.

Stefan Millgård är en musikintresserad scout och friluftsräv som bor i Luleå. Kör sin BMW GSA sjukt många mil/år mestadels på norrländska grusvägar. Grund- och grusinstruktör inom SMC school.   

John Pääkkönen: Stefan Millgård: