Kaliforniens bästa MC-vägar, 30 september – 11 oktober

2016-11-02

Varför inte hänga med på en MC-tur under nio dagar i Södra Kalifornien som täcker det mesta av vad delstaten har att erbjuda? Vi börjar med två dagar i Los Angeles och lär känna motorcyklar och trafik. Vi passar på att besöka kända landmärken och fina MC-vägar i närområdet. Därefter fortsätter vi upp i bergen via Mt Wilson och Wrightwood samt Big Bear området för att utforska hojvägarna runt skidorten. Resan går vidare mot Las Vegas, över Death Valley upp mot Carmel By The Sea, därefter Pacific Coast Highway via Santa Barbara ner mot Los Angeles igen med avstickare över några bergsvägar. Du kommer helt enkelt att få köra MC på några av Kaliforniens bästa och mest berömda MC-vägar på denna resa!

Boka resan här. 

Pris
Förare:  13 000 kronor+ hyra MC (pris beror på val av MC)
Hyra MC: 12 000 kr/14 000 kr/14 600 kr/16 200 kr
Passagerare: 12 000 kronor
Enkelrumstillägg: 5 700 kronor 

I priset ingår 
- Guide
- Tio nätter på hotell, på vissa ingår frukost
- Transfer i Los Angeles
- Hyra av motorcykel nio dagar från Eagle Rider, valfri modell
- MC-försäkring + Extra försäkring EVIP Zero Theft and Damage Waiver. Försäkringen eliminerar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld till USD 1000

I priset ingår inte
 Flyg t  o r Los Angeles (guiden tipsar om flyg)
- Reseförsäkring för deltagare
- Digitalt inresetillstånd USA
- Bensin (f n 7 kr/liter)
- Personliga utgifter som mat och dryck
- Entrébiljetter till sevärdheter 
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder
Extra liability försäkring MC, USD 15/dag (för skador på tredje part)
- Följebil finns inte, du har packningen på motorcykeln. 

 SMC resevillkor

Resan dag för dag - sida med kartor
Detta är en resa med betoning på aktiv MC-körning! Total kommer vi att köra 235 mil, varav 75 mil är på motorväg, resten på mindre vägar.

Lördag 30 september
Vi anländer till hotellet och tar det lugnt. På kvällen äter vi middag gemensamt och har en genomgång av den dryga veckan som väntar oss.

Söndag 1 oktober
Vi börjar dagen med att åka upp till Eagle Rider för att hämta motoryklarna. Därefter åker vi upp mot Venice Beach och Santa Monica Pier där vi stannar en stund på varje ställe. Därefter vänder vi söderut igen och tar oss via South Bay’s Beach Cities och Palos Verdes ner mot hamnen i San Pedro. Dagen är i stort sett väldigt lugn och menad till att känna på den hyrda MC’n och trafiken för de som ej kört i LA förut.

Måndag 2 oktober
Andra dagen håller vi oss i lokalt i Los Angeles. Vi ske se en del av de lokala sevärdheterna. Turen börjat klockan 09.00 då vi kör kustvägen upp mot Malibu och svänger av mot Topanga Canyon för att ta oss ut på den berömda Mullholland Highway. Vägen har en kort sträcka som kallas ”the snake”, sök gärna på youtube för att se en hel del exempel på hur man inte skall göra. 

Vi kör hela Mullholland Highway till dess slut vid Pacific Highway där vi svänger tillbaka mot Los Angeles. I Malibu är det dags för Lunch.  Eftermiddagen tillbringas med att åka Sunset Boulevard genom Beverly Hills, Mulholland Drive i Hollywood Hills samt diverse fotostopp. 

Tisdag 3 oktober
Nu börjar det roliga, avfärd klockan 09.00, vi tar motorvägen upp mot Wrightwood och Mt Wilson, fantastiska vägar över bergen. Vi gör ett kortare fotostopp vid Mt Wilson Observatory, många bilder där man ser LA från ovan är tagna härifrån. Vi fortsätter vår färd mot Wrightwood där vi stannar för lunch. På eftermiddagen åker vi upp mot Big Bear’s skidort, vi kommer att köra en hel del roliga småvägar under dagen, bland annat passera Rim of the world, ett väldigt beskrivande namn. Övernattning sker i Big Bear.

Onsdag 4 oktober
Idag börjar ökendelen av vår resa med start efter frukost. Vi kör tillbaka mot I15 som vi korsade igår, därefter fortsätter vi norrut mot Las Vegas. Strax utanför Barstow stannar vi till i den gamla spökstaden Calico och går runt en stund. Lunchen intas på Peggy Sues Diner. Ankomst till vårt hotell i Las Vegas vid fyratiden på eftermiddagen. 

Torsdag 5 oktober
Pool och vilodag för den som så önskar, annars kommer vi att åka en lokaltur runt Las Vegas, genom Red Rock Canyon och ett besök på Hooverdammen.

Fredag 6 oktober
Vi åker norrut via den lilla staden Pahrump in i Death Valley, dagens första stopp blir vid Zabriskie point, en känd ustiktsplats,. Vi äter lunch vid Furnace Creek precis i närheten. Efter lunch far vi upp mot Ryolithe, en spökstad som hade sin boom i början av förra seklet, stadens sista invånare dog i mitten av 20-talet. Efter detta åker vi mot Kalifornien igen och tar oss ut på den västra sidan av parken och ner mot Ridgecrest där vi har nattens hotell.

Lördag 7 oktober
Vi startar morgonen med att köra över bergen på HWY 178 via Lake Isabella, för att hamna i den lilla staden Coalinga till lunch. Därefter kommer vi sedan att fortsätta ner mot kusten och staden Carmel By The Sea, mest känd för att Clint Eastwood bor här och har varit stadens borgmästare. Dessutom är den kända golfbanan Pebble Beach förlagd här.

Söndag 8 oktober
Idag blir det vacker utsikt för hela slanten! Vi kör söderut på HWY 1, vi kommer att passera det otroligt naturköna Big Sur, stanna till och titta på sjöelefanter. Lunch blir i den lilla kuststaden Morro Bay. Efter lunch viker vi av mot bergen och kommer att göra ett fikastopp i danskstaden Solvang där man förutom korsvirkeshus och väderkvarnar kan se den lilla havsfruen. Dagens övernattning är i Santa Barbara.

Måndag 9 oktober
Vi kommer att åka ett antal småvägar ner mot Los Angeles, bland annat över bergen till Ojai via Ventura och över Malibu. Senast 17.00 skall vi vara tillbaka med motorcyklarna hos Eagle Rider.  Vi äter den sista middagen ihop. Övernattning i Redondo Beach.

Tisdag 10 oktober
Transfer till flygplatsen och hemresa! 

Frågor om resan
Besvaras av guiden Magnus Jansson, telefon:  070-549 29 79 e-post. 

Vem är Magnus Jansson?

Magnus bor på Mälaröarna utanför Stockholm och har gjort så i stort sett i hela sitt liv med ett kortare avbrott på ett par år i Redondo Beach i Los Angeles. Magnus tog MC-kort som 40-åring (klassisk kris?) och har således kört MC i elva år.
Magnus jobbar som resande konsult och är utanför Sverige i stort sett alla arbetsdagar vilket gör att han ibland passar på att köra MC i närheten av de projekt han befinner sig på. Det stora fritidsintresset är MC-körning, både på långa och korta resor.

Exempel på favoritvägar är:
Riala – Brottyby i Norrtälje kommun
Väg 341 mellan Goslar och Clausthal-Zellerfeld i Harz-bergen
Västra delen av Stelvio passet
HWY 138 i San Bernardino County
Mullholland Hwy i Los Angeles County
Sundsvägen väster om sjön Hennan i Ljusdals kommun


Big Sur


 
Catalinaden lilla Havefruen i danska staden SolvangEn av alla fina vägar vi kommer att köra på! Vid Big bearVi bor två nätter i Las Vegas


Munkar på Randys?


Detta är Magnus Jansson som kommer att guida er på Kaliforniens bästa MC-vägar. Magnus har bott i Kalifornien några år och har bra koll på detta!