Norges Tak, 9-16 juli

2015-10-28

Detta är den ultimata sällskapsresan på MC och alltid fullbokad. En resa till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackra vyer. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Songefjäll, Dombås, Sognefjord, Laerdal och Borgund. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Pris
Förare 7 200 kronor
Passagerare 6 200 kronor

I priset ingår
Boende sju nätter 
Frukost
Guider
Eventuella bom- och färjeavgifter

I priset ingår inte
Bränsle samt övrig mat och privata utgifter.

SMC resevillkor

Boka resan här! Resan fullbokad, vi tar gärna emot anmälningar till väntelistan!  

Rutten för Norges Tak

Dag 1
Resan kommer att ta oss från Gagnef, där vi har vår första övernattning, via Mora och Sälen till Trysil där vi har vår andra övernattning.

Dag 2
Vi far sedan vidare mot Åkreströmmen, Övre Rendalen, Atna och Enden innan vi når Rondane och Rondanevägen. I Folldal fortsätter vi sedan västerut mot Dovre för att slutligen nå Dombås och tredje övernattningen.

Dag 3
Nu bär det av mot fjordlandskapet ner genom den mäktiga Romsdalen och innan vi riktigt når fram till fjorden svänger vi upp mot Trollstigen. Vi fortsätter sedan vägen ner mot fjorden för att ta färjan över till Stranda och fortsätta över fjället till Hellesylt där vi tar färjan in genom Geirangerfjorden. På väg genom fjorden njuter vi av mäktiga fjäll och alla de gårdar som klamrar sig fast längs fjällsidorna. Vi beskådar också det mäktiga vattenfallet de sju systrarna innan vi till sist når Geiranger. I Geiranger har vi sedan vår fjärde övernattning.

Dag 4
Vi tar en tur upp längs Örnvägen och Örnesvingen innan vi fortsätter upp mot Dalsnibba 1500 meter över havet. Vägen går sedan vidare ner genom dalgången till Lom där vi åter får en natts vila. Nu har vi nått Norges riktiga tak och vi tar oss upp genom dalgången till Sognefjäll med toppar en bra bit över 2000 meter, den allra högsta Galdhöpiggen 2465 möh och Norges högsta fjäll. Efter detta bär det så åter av ner mot fjorden och via Tindevägen så når vi Sognefjord, Norges längsta fjord hela 20 mil lång. Fjorden är också på sina djupaste ställen ner mot 1300 meter djup. Väl där så når vi Laerdal och vägen över Aurlandsfjället med Stegastein och Aurlandsfjorden innan vi ger oss in i Morias mörker för att uppleva världens längsta fordonstunnel 24 km lång. Vårt nattläger slår vi sedan i Borgund.

Dag 5

Nu bär det av hemåt igen via gamla E16 innan vi tar av över Hemsedalsfjället ner till Gol och Fagernes. Nu har vi bara en mindre skogsöverfart innan vi når Mjösa, Norges största sjö, där vi har den sista övernattningen.

Dag 6
Sista dagen och hemfärd och då droppar de flesta av en efter en på vår väg mot Sverige igen och den som vill och som det passar följer med guiderna hela vägen hem igen mot Gagnef (närmaste vägen ner mot Stockholmsområdet och övriga delar av sydöstra Sverige).

Boendet
Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytte (små campingstugor som kan vara enkla men också av bättre variant med dusch och toalett). Vi undviker att packa oss allt för tätt så i fyrbäddsstugor sover vi två och i sex- till åttabäddsstugor sover vi max fyra.

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Vi har valt att göra så för att visa olika alternativ för boende på resa i Norge men också för att priset för resan inte ska bli allt för högt. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor så det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan(typ siden) som tar minimal plats i packningen).

Mat
Frukost (som ingår i priset) tillreder vi själv i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Möjlighet till lunch bjuds varje dag någon gång mellan 12.30-14 och skulle något annat gälla så meddelas detta vid frukost (lunch ingår inte i priset för resan). För de som så önskar samlas vi runt 19 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika, tallrik och bestick för frukost. Guiderna har med sig kaffepulver och thepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset)

Deltagarnas ansvar
- Giltig reseförsäkring som täcker läkarbehandling utomlands.
- Giltigt körkort
- Helförsäkring på din motorcykel 

Guider
Guider till Norges Tak är Göran Svensson och Sonja Svensson. De är två av våra mest erfarna guider med många års guidning av resor i både Sverige och Norge.

Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Frågor om Norges Tak
Göran Svensson,  073-9403335 eller e-post. 
Hans Rönnegård, 072-2046200 eller e-post

 
Hans Rönnegård Göran och Sonja Svensson