Best of West USA, genom tre delstater. 6-15 april 2023

2022-08-25

Varför inte starta upp MC-säsongen 2023 med att hänga med till USA:s västkust?! Vi kör cirka 230 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader genom tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Upplev Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon, storslagna Hooverdammen och välkända Death Valley. Resan körs under 1,5 vecka i samband med påskhelgen.

Boka resan här

SMC Travel resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 42 000 kronor (nytt pris)
Passagerare: 18 500 kronor
Tillägg enkelrum: 6 500 kronor
Tillägg hyra BMW GS 1250: 2 100 kronor
Tillägg hyra HD Electra Glide: 3 700 kronor

I priset ingår:
- Del i dubbelrum
- Hyra av motorcykel åtta dagar från Eagle Rider, Yamaha Super Tenere 1200 (tillägg för val av BMW GS 1250 eller HD Electra Glide, se ovan. Andra önskemål om MC kan ordnas, kontakta guiden för mer information)
- MC-försäkring VIP Theft and Damage Waiver. Försäkringen begränsar krav på föraren för skador han/hon vållat under körning och begränsar självrisk vid stöld
- Extra liability försäkring MC (för skador på tredje part)
- Parkeringsavgifter
- Inträde till USS Midway, Grand Canyon National Park och Death Valley National Park
- Guide

I priset ingår inte:
- Flyg t o r Los Angeles (guiden kan tipsa om flyg)
- Reseförsäkring för deltagare
- Digitalt inresetillstånd USA, ESTA ca $14
- Bensin
- Mat och dryck samt övriga personliga utgifter
- Entrébiljetter till övriga museum/evenemang/sevärdheter
- Personlig skyddsutrustning - medtag egen hjälm och skyddskläder

Allmänt om resan
En MC-resa till stora sevärdheter i västra USA. Vi kör cirka 230 mil (i snitt 32 mil per dag) i en härlig medeltemperatur på 24 grader genom tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon, storslagna Hooverdammen och välkända Death Valley. Under länken ”Resan dag för dag” finns länk till samtliga hotell som vi kommer att bo på. Resan körs under 1,5 vecka i samband med påskhelgen.

Motorcyklarna och försäkring
Motorcyklarna hyrs av Eagle Rider. I priset ingår en Yamaha Super Tenere 1200. Med tillägg kan du välja BMW GS1250 eller HD Electra Glide (eller anna MC som finns på deras hemsida). Ange önskemål i bokningen. Vi har minskat risken för extra kostnader genom att baka in försäkring i priset. Dessutom ingår extra liability försäkring för skador på tredje part. MC-hjälmar i USA har inte alltid samma kvalité som våra svenska. Medtag därför gärna egen hjälm och kläder anpassade för mc-körning. Även om det är varmt rekommenderar vi heltäckande skydd.

Dagsetapper och resan dag för dag
Dagsetapper framgår av resebeskrivning dag för dag. Vi kör mellan 20-47 mil per dag, totalt cirka 230 mil. Körpassen blir ca 1,5 tim, sen stannar vi för att sträcka på benen och upptäcka olika sevärdheter.

Deltagarens ansvar
- Pass - ska vara giltigt minst sex månader efter återresa till Sverige
- ESTA Digital inreseansökan – du måste ansöka och betala före utresan
-- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring (en extra försäkring för transport av MC-utrustning t o r flyg och självriskeliminering MC-hyra, t.ex. ”ERV bas” som kostar ett par hundralappar för en vecka är ett bra komplement till din vanliga hemförsäkrings resedel)
- Medtag reseförsäkringsbevis
- Covidbevis för inträde i USA (kan komma att ändras)
- Fullvaccinerad mot Covid-19 för inträde i USA (kan komma att ändras)
- Giltigt körkort för motorcykel A - internationellt körkort krävs inte av uthyraren.
- Flygbiljetter

Flyg
Guiden flyger t o r Stockholm-Los Angeles. Vill du boka samma flyg, får du information av honom. Vill du hellre resa från annan flygplats bokar du detta och möter guiden på flygplatsen eller hotellet. Det är också möjligt att anlända tidigare till USA eller att stanna kvar i USA när resan avslutas.

Vår guide på resan
Christer Lundberg. Hör gärna av er om frågor! Telefon: 076-724 79 03. E-post.

Vem är Christer?
Guiden på resan heter Christer Lundberg. Christer är 52 år och bor i Sandviken där han jobbar som produktspecialist inom bergborrning. Han tog sitt körkort som 20-åring och har kört MC hela tiden förutom ett uppehåll på tio år när barnen var små kört MC. Han har också lockat med fru och dotter att ta MC-kort. Christer har varit aktiv inom SMC i 15 år, både i styrelsen i Gävleborg och som instruktör för grund- och gruskurser. Han har de senaste tio åren kört adventuremotorcyklar och älskar att upptäcka nya vägar för att hitta ett mysigt fikaställe. Genom jobbet fick Christer chansen att flytta till Kalifornien och bodde utanför Sacramento i drygt ett år. Självklart körde han motorcykel där och uppskattar de otroliga vyerna som man får uppleva.


Christer: ”Mitt mål som guide är att ge andra SMC-medlemmar chansen att få uppleva de otroliga vyer som erbjuds i sydvästra USA. Men också att få se en del historiska och välkända platser och självklart att få uppleva den amerikanska maten!! Säkerheten för alla deltagare är viktigt för mig och ser till att minimera de risker som finns. Och jag uppmanar alla att anmäla er till en SMC-kurs för att ha roligt och utveckla er som motorcyklister!”


Ett besök i Las Vegas är ett måste

 


Kyrkogård San Diego

 


Hooverdammen

 


Hamburgare kommer att serveras

 


Joshua Tree

 

 


USS Midway

 


Solnedgång 

 


Typisk highway i USA


Las Vegas

 


I Arizona växer kaktus