Dolomiternas vackraste vägar 31/5 - 7/6

2014-10-10

Dolomiterna är som gjort för MC-touring med sina höga berg och många dalar, det kryllar av pass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För nionde gången kör SMC Travel sin MC-resa i norra Italien. Det är två av SMC Travels erfarnaste MC-guider Örjan Andersson och Hans Rönnegård som kör och guidar resan Dolomiternas vackraste vägar! Resan börjar i Helsingborg söndagen den 31 maj. Vi tar oss ner till Hamburg där vi tar biltåget ner mot Österrike för vidare färd över alperna till Italien.Vi kör i och omkring Val di Fiemme och den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och barrskogar dominerade Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor, förutom biltågets liggvagn, på hotell av god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Detaljerad beskrivning

På morgonen söndag 31 maj:

tar vi oss över sundet vid Helsingborg, åker genom Danmark tar och sen färja till Tyskland över Rödby–Puttgarden.
Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på nattbiltåget till München.
Åter på hojarna kör vi via Garmisch Partenkirchen till Österrike och Stubaier Alpen Och över passet Timmerjoch, för att avsluta dagen i Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar (vi bor 3 nätter på samma hotell).

Dag 3

Den här dagen börjar vi med att köra mot Valle di Non och Passo del Tonale sedan fortsätter vi över Passo Gavia och Passo dello Stelvio för att avsluta dagen i Castelio Molina di Fiemme där vi övernattar på samma hotell som dagen innan.

Dag 4

Idag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra på diverse små vägar och besöker flera små byar. För den som inte vill ta det lugnt erbjudes en kurvig och bergig tur ner till Gardasjön. Vi återvänder i god tid till vårt tidigare hotell i Castelio Molina di Fiemme.

Dag 5

Vi börjar nästa dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till  Viggo di Fassa där vi också övernattar två nätter.

Dag 6

Vi kör sedan i och omkring alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära alpområde. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar med många pass på över 2000 m.ö.h.

Dag 7

Lördag 7 juni kör vi så åter mot München, via Cortina, Lienz och Kitzbûhel, där vi åter lastar våra motorcyklarna på nattåget för transport till Hamburg. Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från Hamburg tillsammans eller i egen takt. För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Resan är trots detta upplagd så att det med fördel går mycket bra att ha passagerare med för vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på.
Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder för det finns inomhus pool att tillgå på ett av hotellen.

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 40 mil; 40- milsetapperna är till och från tåg. Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil.

SMC guide Hans Rönnegård

SMC guide Örjan Andersson

Detta ingår:

  • Boende i dubbelrum på hotell eller pensionat av god standard. Enkelrum kan fås mot pristillägg
  • Frukost och middag ingår i samtliga hotellövernattningar.
  • På tåget övernattar vi fyra personer i femplatsers liggvagn där ingår inte middag men vi håller med en enkel frukost. 
  • Du behöver inte ta med sovsäck eller liknande, sänglinne ingår i allt boende på resan även på tåget.

 

Pris förare: 13 500 kr

Pris Passagerare: 9 000 kr

(Med reservation för valutakursförändringar)

Förare med passagerare erhåller 5 % rabatt på sitt pris.


Här kan du se en video från resan till Dolomiterna 2010: http://youtu.be/NVmHx4jvku8


Boka din resa här

Resevillkor SMC Travel

 


Har du några frågor, kontakta:

Hans Rönnegård på epostadress 
hans@mctouring.se
Telefon till bostaden 0241-61242
Mobiltelefon 072-2046200

Örjan Andersson, på e-postadressen orjanan@gmail.com
Telefon till bostaden 0225-134 97
Mobiltelefon 070-691 56 36

eller SMC Travel (kansliet) på telefon 0243-669 70

Rutter
Det kommer att finnas rutter till resan för TomTom och Garmin GPS. Rutterna består av waypoint filer som i grova drag visar resans alla olika sträckningar. Avvikelser från rutterna kan ske pga väder eller andra orsaker men slutmålen för dagsetapperna är alltid rätt. Ruttfilerna kommer att vara tillgängliga 2-3 veckor före dagen för avresa.

 

a

a