Tatra – Slovakiens bästa mc-vägar 10-19 september

2020-11-13

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen. Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även tillfälle till sightseeing. Vi besöker bland annat den fantasieggande borg där delar av vampyrfilmen Nosferatu spelades in.

Boka resan här.  Resan flyttad till 10-19 september pga corona. 

SMC Travel resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare:
12 000 kronor
Passagerare:
11 500 kronor
Enkelrum:
undersök möjligheten till enkelrum med guide.  

Ingår i resans pris
-  Färja Karlskrona – Gdynia tur och retur i tvåbäddshytt med frukost
-  Sju nätters boende i dubbelrum på små hotell och pensionat, inkl. frukost
-   Guider 

Ingår inte i resans pris
- bensin
- övrig mat och dryck
- personliga utgifter
- vägavgifter

Tatra 2021 – ett urval av Slovakiens krokigaste berg-och-dal-vägar
Vi kör både lokala hojåkar-favoriter och natursköna turistvägar. Resan ger rolig MC-körning på ordentligt svängiga och kuperade vägar. Vi kör både bland de gröna låga Tatra, med toppar över 2000 möh, och under de klippiga, i juni fortfarande snötäckta topparna i höga Tatra. Vägarna är varierande, med allt från hårnålar till öppna, svepande kurvor med skönt flyt. Vi kör i behagligt tempo, och kommer fram till våra hotell i god tid för gemensam middag och trevligt umgänge.

Vi bor bekvämt i dubbelrum på små hotell och pensionat, och frukost ingår. Vi äter bra mat i rätt tid, rastar regelbundet och kan göra besök i historiska borgar eller på andra intressanta eller vackra platser. Den första och den sista av dagarna kör vi mest motorväg, i övrigt blir det nästan bara mindre, asfalterade vägar. Vägarna har oftast mycket god beläggning. Inga rutter är lagda på grusväg. Motorvägsavgifter i Polen betalas av deltagarna själva i betalstationer efter vägen. På motorväg marchar vi ca 120 km/t, på övriga vägar följer vi hastighetsbegränsningarna. Det går mycket bra att ha passagerare med på denna resa. Läs mer om resan dag för dag. 

Följande behöver du ha med dig

- Giltigt körkort
- Pass
- Den blå delen av mc:ns registreringsbevis i original
- Det gröna kortet för utlandsresor som du beställer hos ditt försäkringsbolag.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller aktuellt bolag om du får reseförsäkringen via din kreditkortsbetalning).  kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- Det europeiska sjukförsäkringskortet, beställs från Försäkringskassan.
- Vi rekommenderar att du har en MC-försäkring som omfattar räddning och assistans
- Kom ihåg att öppna ditt bankkort för uttag och betalningar utomlands.

MC-vana
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av MC-körning och gilla kurviga, smala och ibland branta vägar. Du ska klara av körning i grupp, att hålla jämn, laglig fart genom kurvorna och kunna hålla motorvägstempo. Det är en fördel om du har GPS. Rutterna kommer att delas ut i god tid innan resan.

Frågor om resan besvaras av guiderna.
Stig Larson, 070-252 16 44
Stefan Dangardt, 076-787 22 79

Guiderna på resan
Våra guider på resan är Stig Larsson och Stefan Dangardt. Stig ledde vår omtyckta kroatien-resa 2016 – 2018, och Stefan var guide på vår populära resa Europas hjärta 2014 och 2016 – 2019. Båda är vana Europa-resenärer. 

Stig är heltidspensionär sedan 2019, gift, och har barn och barnbarn och bor i Mora. Han älskar mc-resor och har ägnat åtskilliga veckor åt att besöka olika delar av Europa. Stig vill förutom rolig MC-körning få naturupplevelser och historia genom sina resor. Stora städer undviker han. Andra glädjeämnen är en liten båt och långfärdsskridskor. Han gillar det glada umgänge som gemensamma resor ger, och hoppas att ni ska glädjas över roliga vägar i vackra landskap med pittoreska byar och småstäder, och en del sevärdheter.

Stefan är nybliven pensionär som provade svärsonens hoj för ca 15 år sedan, och sedan var frälst. Åker gärna långt, och länge. För övrigt spelar han gärna fiol och bowling på fritiden, vilken han säger sig ha fått rätt gott om. Är gift och har fem döttrar med samma fru, och 10 barnbarn och bor i Gustafs. Förutom en Honda ST 1300, Pan European, lånar han gärna fruns Trans alp för lite grusbus, och en och annan nostalgitripp på sin BMW R25/2-53 med sidovagn.

   

Stig Larsson Mora och Stefan Dangardt, Gustafs, är guider i Tatra-Slovakien. 


Manínska tiesnava


Zilina


Vy från Mala Fatra


Traditionellt hus i Slovenský Raj


Under Höga Tatra


Järnvägsbro nära Telgart


Oravský hrad