1000 kurvors Hjulvecka på Gran Canaria 21-28 december 2019

2019-06-07

Strunta i julbestyren, slipp alla måsten, undvik uselt väder och häng i stället med på ”1000 kurvors Hjulvecka på Gran Canaria”! Tillbringa julafton på en kurvig bergsväg i vårvärme i stället för framför Kalle Anka. Ät tapas istället för aladåb, luad ål och grisfötter.Vi gör dock ett litet firande på julaftonskvällen i nya vänners lag och var och en tar med (eller lagar till) något jul-liknande för ett knytkalas.Ge dig själv resan som julklapp!

Boka resan här. 

SMC resevillkor

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur. 

Resans pris
Förare: 11 500 kronor
Passagerare: 8 000 kronor
Tillägg hyra MC klass 2: 900 kronor (NC750X/Tracer700) 
Tillägg hyra MC klass 3: 2000 kronor (AfricaTwin/Multistrada) 
Enkelrum: Kontakta guiden, kan finnas under vissa omständigheter. 

I priset ingår
- Hyra MC (Duke390, CR250Rally och CB500X) inkl hjälm om så önskas
- MC-försäkring (ej självriskreduktion) och skatt
- Boende i dubbelrum
- Transfer
- Guide

I priset ingår inte
- Reseförsäkring för deltagare
 - Flyg till och från Gran Canaria (boka i samråd med guide)
- All mat och personliga utgifter
- Tillägg för större mc
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Om resan
Under svenska vintern kör vi resor till soliga Gran Canaria som har fantastiska bergsvägar med många härliga kurvor. Och det är evig sommar på ön, även när det är som mörkast och kallast här hemma. Äventyrslusten bör finnas med när det gäller att upptäcka de bästa vägarna, hitta de smakligaste lunchrestaurangerna och identifiera de trevligaste stoppen.


Gran Canaria är ingen stor ö, omkretsen är bara 23 mil, men de flesta småvägarna i bergen är asfalterade och erbjuder utmanande körning. Det blir många, många kurvor och trots att vi inte kör så långt varje dag, så är du förmodligen ganska trött när vi kommer tillbaka till boendet på sena eftermiddagen.

Morgonen efter ankomsten hämtas ut de motorcyklar vi beställt. Det går även att hämta ut den själv dagen innan om du så önskar till en extrakostnad. På grund av de emellanåt krokiga och utmanande vägarna rekommenderas en liten motorcykel — 300 till 700 kubik räcker långt (vi undviker motorvägen så långt det bara går).

Underlaget är till 95% asfalt, ofta av exceptionell kvalitet, men ibland med sprucken yta, potthål eller grus och stenar som trillat ner från bergssluttningarna — det går sällan att slöåka. Vi kommer att köra vägar som andra lokala guidebolag undviker. Vi kör motorcykel i sex dagar för att passa in direktflygen från Arlanda. Men passa gärna på att ligga i solen eller vandra i bergen före eller efter dessa dagar! 


Boende
Vi väljer enkelt boende i bergen i närheten av pittoreska byar och undviker turistområden. Boende i dubbelrum, som oftast har två enkelsängar som går dra isär. I närheten finns vandringsleder och buss som kan ta den som inte vill åka motorcykel varje dag till sydkustens stränder eller in till Las Palmas. Mer om boendet kommer till alla som bokar.

Mat 
Frukost inhandlas gemensamt och den fixar vi själva varje morgon, eventuellt också en lätt matsäck. Det finns kök och utrustning på boendet om gruppen tycker att vi ska laga middag tillsammans. Några mindre restauranger finns i närliggande by. Observera att de flesta lokala restauranger inte öppnar förrän efter 20.00, vilket kan skapa en ordentligt kurrande mage för en nordbo. Det kan vara svårt att hitta vegetarisk mat på restaurangerna och har du ytterligare diet-önskemål brukar det tyvärr inte vara särskilt enkelt. 

Väder
Det är när vädret är som sämst i Sverige som det är som trevligast på Kanarieöarna. Det är som svensk (normal) sommar året runt! Som de flesta höga Kanarieöar (alla utom Lanzarote och Fuerteventura) är den norra sidan ofta molnig, ibland med lätt regn, som ger djungelliknande skogar på den sidan av ön medan på södra sidan är det närmast ökenklimat. Molngränsen för Gran Canaria går ungefär vid flygplatsen där solen och en blå himmel tar över för den södra delen av ön. Uppe i bergen hamnar du ofta ovanför molnen och uppe i solen även på norra delen av ön. Det kan bli varmt, speciellt under juli-augusti (breddgraden är densamma som Sahara-öknen). På vintern kan det kortvarigt bli snö uppe på hög höjd, men i princip kan du åka motorcykel på öarna året om. Närheten till stora havet gör att det aldrig blir riktigt varmt men heller inte särskilt kallt, medeltemperaturen på vintern är 22°C.

Fakta om Gran Canaria
Gran Canaria är en del av Spanien fast beläget vid Afrika och därmed en del av EU. Din telefon och din 3G/4G-uppkoppling kommer att fungera som hemma utan extra kostnader (kan vara en begränsning på internet, kolla med din leverantör).Valutan är Euro, bankomat finns på flygplatsen. Flygtid: ca 5,5 timme från Stockholm.


Deltagaren ansvarar för följande
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring
- Försäkring för transport av MC-utrustning t o r flyg och självriskeliminering MC-hyra
- Europeiskt sjukförsäkringskort, beställs av Försäkringskassan
- En självrisk reserveras på ditt kreditkort,då motorcykeln hämtas ut,  €1000-1200.
- Tag med egna mc-kläder, men tänk på att det kan bli varmt. Det finns bara några få motorcyklar av varje modell, därför kan vi inte garantera att du får exakt den motorcykel du vill ha. Att boka i god tid hjälper! 
- Gå gärna en Knix-kurs hos SMC innan avresa (eller se till att du har motsvarande kunskaper). Då blir körningen mycket roligare på de kurviga vägarna!

Vår guide på Gran Canaria
SMC:s guide på våra resor till Gran Canaria är Micke Westin. Han är ute ofta ute seglar på haven och nås lättast genom e-post. Ibland kan det ta ett par dagar att få svar beroende på internettäckning. Mobiltelefon 0707- 42 32 60, fungerar i perioder.

Vem är Micke Westin? 
Vår guide på Gran Canaria är frilansjournalisten Micke Westin som i perioder bott i Las Palmas på sin båt och under den tiden också skrivit en guidebok för seglare om alla de åtta bebodda öarna. Han har en egen liten motorcykel på ön och har gjort mycket research för denna resa och för en kommande guidebok, men medger villigt att det finns mycket kvar att upptäcka även för honom. Höga farter betyder inte mycket för Micke, som föredrar att upptäcka de minsta och krokigaste vägarna i de avlägsnaste delarna som sällan besöks av andra turister. 


Micke Westin


Läs om resan och Gran Canaria i e-guiden. 

 

Det finns gott om kurviga vägar på Gran Canaria

 


Micke garanterar 1000 kurvor, det blir sannolikt fler. 


Alternativ julmat?Kurvor, kurvor och åter kurvor

 


En paus i kurvparadisetVackra vyer finns det också gott om

 


Vägarna slingrar sig som ormar längs bergsväggarna

 


Boendet på vårresan till Gran CanariaMer kurvor i storslagen natur