Norska favoriter 24 - 30 juni

2022-10-27

Om du kör en motorcykel, är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Detta är exakt samma resa som det populära ungdomsresan "Norska favoriter för den yngre generationen" men utan åldersgräns. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare/Passagerare: 6 500 kr
Enkelrum: Finns ej på denna resa
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår:
Guidning
6 st. övernattningar i 2-5-bäddsstuga
Inträde till Dalsnibba
Bompeng

I priset ingår inte:
Mat, fika, dryck
Bensin
Försäkringar
Färjor 3 st

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig sängkläder. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska.

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 12 och 41 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst med lämplig hoj ska kunna följa med på resan, varför vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra först och den andra kör sist för att hålla ihop gruppen.

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort
Reseförsäkring (genom hemförsäkring eller genom kortköp)
MC-försäkring

Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet om så önskas men man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel.
Vi rekommenderar att du genomgår SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevelse av resan.

Vid frågor om resan
Kontakta Jarno Ylivirta på 070-518 82 17

Guiderna
Jarno Ylivirta och Mats Andersson kör båda Yamaha Super Ténéré och bägge är rutinerade motorcykelförare. Jarno är 45 år och bor på Värmdö och jobbar till vardags som produktions- och kvalitetskoordinator på AFRY. På fritiden har han i flera år agerat reseledare på mycket uppskattade gruppresor i Norden och Centraleuropa och kör 3000-4000 mil om året. Mats är 54 år och bor i Hägersten, han har kört hoj i 38 år och det brukar hamna på ca 1000 mil per år men detta blir hans första resa som guide, till vardags jobbar han som fastighetschef med kommersiella lokaler.

Jarno Ylivirta på Nordkapp Mats Andersson

Aurlandsfjället

Gaustatoppen

Jotunheimen

Preikestolshytta

Trollstigen

Stallheimskleiva

Joutunheimen

Låteforsen

Lysebotn

Lysevegen

Jotunhemien