Drömvägar i Tyskland, Italien och Frankrike 1-17 juni

2017-10-29

En tvåveckors drömresa på två hjul, för den erfarne motorcyklisten som vill uppleva något extra både på och vid sidan av hojen. Vi rullar på några av Europas mest underhållande vägar – många av dem gömda för turister - genom Tyskland, Österrike, Italien och Frankrike. Vi kör över tre av Alpernas högsta pass och stannar två nätter på fyra underbara men helt olika orter för att vila oss själva och hojarna och njuta av det unika regionerna har att bjuda på.
Detta är en resa för dig som älskar att köra hoj och som inte vill lägga tid på kulturella stopp längs vägen då vi kör. Kultur och vila får vi istället under de fyra vilodagarna. Mat, dryck och pauser är viktiga inslag i resan, därför har vi cirka tre timmars pauser varje dag. Alla måltider intas, så långt det är möjligt, på genuina och trevliga ställen för att möta den lokala kulturen.

Resan genomförd!

SMC Travel resevillkor

Reseprofil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

 

Pris
Förare: 16 900 kronor
Passagerare: 15 900 kronor
Enkelrum: Möjlighet till enkelrum finns som tillval på en del resor. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår
- Färja Göteborg-Kiel tur och retur, inklusive utsides dubbelhytt, frukost- och middagsbuffé inkl dryck
- Välkomstdrink och trerätters middag lördag kväll i Uslar
- 14 övernattningar, del i dubbelrum med frukost. Hotellen är av god standard, normalt 3-stjärniga. De är noga utvalda med perfekt läge, oftast mitt i orten, och med säker parkering för våra hojar.
- Guide

I priset ingår inte
- Eventuella vägavgifter
- Bensin
- Försäkringar
- Övrig mat och dryck

Körvana & övriga krav
Denna resa vänder sig till dig som har flera års körvana, god manöverförmåga och vana av längre dagsetapper. Föraren skall obehindrat kunna hålla ca 130 km/h på motorvägar, köra 180 graders hårnålskurvor över bergspassen och gilla när det svänger mycket i övrigt. Normalgod kondition och hälsa. Södra Europa kan vara varmt på sommaren så du måste vara beredd på värme under vissa etapper.  GPS är önskvärt. Resan är på totalt ca 400 mil eller 36 mil i snitt per kördag. 

Resan dag för dag

Här kan du se filmen från Drömvägar 2017, 14 minuter.

Deltagarens ansvar
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Europeiskt sjukförsäkringsintyg
- Reseförsäkring - kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- MC-försäkring
- Giltigt körkort 

Frågor om resan
Kontakta Björn Uddenberg, telefon: 070-659 60 90 , e-post. 

Guide till Drömvägarna
Björn Uddenberg är 59 år och bosatt i Göteborg. Han är en passionerad och erfaren motorcyklist och kör en Yamaha FJR. I yngre år arbetade Björn som reseledare i Grekland och Österrike samt med bussresor till Alperna. Under senare år har Björn bott tolv år utomlands i Belgien, Österrike och Frankrike och då lärt känna många fina vägar. Älskar Europa och att få dela upplevelser på två hjul med andra! Björn talar engelska, franska och tyska. 

Björn är även instruktör i SMC School och kommer under resan att dela med sig av teori- och teknikkunskaper som passar för de aktuella dagsetapperna. Du som förare får alltså möjligheter att ytterligare öka din individuella förmåga, vilket inte bara gör det roligare att köra hoj utan även ökar säkerheten och tryggheten för hela gruppen.


Björn är guide till Drömvägarna.

Klicka på bilderna för större format.


På väg till Timmelsjoch


Riva del Garda


Lunch i Piemonte


Korsvirkeshus i Bernkastel

 Fransk matkultur - en god lunch


Gott om vackra vyer utlovas under resan


Uppe på toppen