Norge för den yngre generationen, 24-30 juni

2017-10-26

Detta är en helt ny resa med lite annorlunda inriktning. Om du är 35 år eller yngre, tjej eller kille, intresserad av aktiv körning och vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer, till exempel Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och andra fantastiska vyer.
Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 4-7 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt.

Resan genomförd!

Boka resan här. 

SMC Travel resevillkor.

Reseprofil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

 

Resans pris
Förare/passagerare: 5000 kronor per person. 

I priset ingår
- Guidning
- Sex övernattningar i 4-7-bäddsstuga
- Inträde till Dalsnibba
- Samtliga fyra färjor

I priset ingår inte
-  
Mat, fika, dryck
- Bensin
- Försäkringar
- Inträde till tungvattensmuseet i Rjukan

Resan dag för dag

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig antingen sängkläder eller en sovsäck. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska - för att minska kostnaderna för resan. 

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 15 och 43 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst ska kunna följa med på resan. Vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra sist för att hålla ihop gruppen. Det finns plats för 18 deltagare. 

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort
- Reseförsäkring, genom hemförsäkring/kortköp. Kolla ditt reseskydd. 
- MC-försäkring

Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet om så önskas men man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel. Varför inte passa på att gå SMC:s knixkurs före avresan? 

Frågor om resan
Vid frågor om resan kontakta Jarno Ylivirta på 070-518 82 17

Guiderna
Jarno Ylivirta och Björn Granberg kör båda Yamaha Super Ténéré och bägge är rutinerade motorcykelförare. Jarno är 40 år och bor i Borlänge och jobbar till vardags med MC-försäljning. På fritiden har han i flera år agerat reseledare på mycket uppskattade gruppresor i Sverige, Norge, Finland och Centraleuropa. Jarno kör 3000-4000 mil om året.

Björn är 43 år och bor strax utanför Västervik. Till vardags jobbar han som IT-lärare och på fritiden håller han i grusguidningar och kör 3000-3500 mil per år.


Vi garanterar att du får en kanonkul vecka med Jarno och Björn på vår vecka för den yngre generationen.  Klicka för större format. 

Klicka på bilderna för större format. 


BjyrkedalLysebotnAurlandTrollstigenGaustatoppen