Tatra – Slovakiens bästa mc-vägar 26 maj - 5 juni

2022-11-03

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen. Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även tillfällen till sightseeing, t ex besöker vi den fantasieggande borg där delar av filmerna Nosferatu, Dragonheart och King Thrushbeard spelades in.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris
Förare: 14 000 kr
Passagerare: 13 500 kr
Enkelrum: Undersök möjlighet till enkelrum med guiderna
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia t o r i tvåbäddshytter
- Åtta nätters boende i dubbelrum på små hotell och pensionat, inklusive frukost.
- Två middagar (exklusive dryck)
- Två guider

Ingår inte i priset

Försäkringar
Bränsle
Övrig förtäring
Inträden
Avgifter för t ex parkering och motorvägskörning


Tatra 2023 – några av Slovakiens krokigaste berg-och-dal-vägar
Vi kör både lokala hojfavoriter och natursköna turistvägar. Resan ger rolig mc-körning på ordentligt svängiga och kuperade vägar. Vi kör både bland de gröna låga Tatra, som har toppar över 2000 möh, och under de klippiga, i juni fortfarande snötäckta höga Tatra. Vägarna är mycket varierande, med några transportsträckor, men annars allt från hårnålar till öppna, svepande kurvor med skönt flyt.

Vi kör i behagligt tempo, och kommer fram till våra boenden i god tid för gemensam middag och trevligt umgänge. Vi bor bekvämt i dubbelrum på små hotell i lugn, lantlig miljö, med säkra mc-parkeringar. Frukost ingår. Vi äter bra mat i rätt tid, rastar regelbundet, och kan göra besök i historiska städer eller andra intressanta platser. Genom Polen kör vi mest motorväg, i övrigt blir det nästan bara mindre, asfalterade vägar. Vägarna har oftast mycket god beläggning. Inga rutter är lagda på grusväg. Motorvägsavgifter i Polen betalas av deltagarna själva i betalstationer efter vägen. På motorväg håller vi ca 120 km/t, på övriga vägar följer vi hastighetsbegränsningarna. Det går mycket bra att ha passagerare med.

Följande behöver du ha med dig
- Giltigt körkort.
- Pass.
- Den blå delen av mc:ns registreringsbevis i original.
- Det gröna försäkringsbeviset för utlandsresor, som du beställer hos ditt försäkringsbolag.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller aktuellt bolag om du får reseförsäkringen via din kreditkortsbetalning).  kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- Det europeiska sjukförsäkringskortet, beställs från Försäkringskassan.

Vi rekommenderar att du har en mc-försäkring som omfattar räddning och assistans.
Kom ihåg att öppna ditt bankkort för uttag och betalningar utomlands.

Mc-vana
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och gilla kurviga, smala, och ibland branta vägar. Du ska klara av körning i grupp, att hålla jämn, laglig fart genom kurvorna, och kunna hålla motorvägstempo. Det är en stor fördel om du har GPS. Rutterna kommer att ges ut i april.

Frågor om resan besvaras av guiderna
Stig Larsson telefon 070-2521644 eller e-post
Stefan Dangardt telefon 076-7872279 eller e-post

Guider under resan
Våra guider på resan är Stig Larsson och Stefan Dangardt. Stig ledde vår omtyckta kroatienresa 2016 – 2018, och resorna till Slovakien 2021 och 2022. Stefan var guide på vår populära resa Europas hjärta 2014 och 2016 – 2019, och slovakienresan 2022. Båda är vana europa-resenärer. Stig älskar mc-resor och har ägnat åtskilliga veckor åt att besöka olika delar av Europa. Stig vill förutom rolig mc-körning få naturupplevelser och historia genom sina resor. Stora städer undviker han. Han gillar det glada umgänge som gemensamma resor ger, och hoppas att ni ska glädjas över roliga vägar i vackra landskap med pittoreska byar och småstäder.

Stefan är även han pensionär, och provade svärsonens hoj för ca 16 år sedan, och sedan var han frälst. Åker gärna långt, och länge. För övrigt spelar han gärna fiol och bowling på fritiden, vilken han säger sig ha fått rätt gott om. Är gift och har fem döttrar med samma fru, och 10 barnbarn. Förutom en Honda ST 1300, Pan European, lånar han gärna fruns Trans alp för lite grusbus.

Stig Larsson Stefan Dangardt

Maninska Tiesnava

Träkyrka i Tvrdosín

Järnvägsbro när Telgart

Oravsky Hrád

Utsiktspunkt Vid Dobšinský Kopec

Höga Tatra

Rastplats Vid Terchová

Roznava

Lunch I Cicmany