Wild West dag för dag

2015-10-28

Detta är resplanen för Wild West Drömresan 29 juni-16 juli.


Resan är ett samarbete med Joyrides. 

Dag 1:  Avresa – Ankomst Los - Angeles
Efter månader av spänning och förväntan är dagen äntligen här ! Kom ihåg! : Kom till flygplatsen minst 2,5 timmar före avresan. Flygningen till USA tar ca 15 timmar. Planen är bekväma och har ett stort utbud av mat, dryck och underhållning.

Ankomst Los Angeles
Efter ankomsten till flygplatsen i Los Angeles och när du hämtat ditt bagage möts du av en av våra glada guider i ankomstområdet. Efteråt kör vi tillsammans till hotellet som ligger i närheten av flygplatsen. När alla har checkat in och gjort sig hemmastadda i sina rum har vi ett välkomstmöte med förfriskning och en introduktion av alla deltagare och guider. Vi går igenom lite praktisk information om vad som kommer att hända under Wild West-Drömresan, säkerhet, körmönster samt förberedelser i samband med uthämtning av motorcyklar/bilar.
Kom ihåg! : Ta med kopia av kreditkort och körkort (båda sidor)
Under kvällen kommer vi att lära känna varandra och äta middag tillsammans i sann amerikansk stil. De som inte känner sig slitna efter den långa flygresan kan gå och besöka en lokal bar i närheten av hotellet.

Dag 2: Los Angeles – San Diego (Körsträcka 212 km)           
Vi startar vårt Wild West äventyr! Vi samlas utanför hotellet för gemensam transport till Eagle Rider där vi hämtar ut cyklarna - årets modeller av Harley Davidson. Cykeln du har bokat för resan står redo och väntar på dig, och alla nödvändiga försäkringar ingår.

När alla är redo på cyklarna startar vår 400 mil långa resa. Los Angeles försvinner bakom oss när vi kör söderut på ett unikt äventyr fyllt av historia, äventyr och andra roligheter! Denna blir det lite stads-, highway och fantastisk körning längs den legendariska Pacific Highway 1 mot San Diego.

Vi tar det lugnt till en början så att alla får vänja sig vid körförhållandena och temperaturen. Vårt första stopp blir redan efter ca: 30 min i Long Beach där vi äter en tidig lunch och gör extra säkerhetskontroll av cyklar, utrustning och förare innan turen börjar på riktigt. Efter ankomsten i San Diego och vi har checkat in på hotellet tillbringar vi resten av dagen med att utforska Old Town.
Dagens sevärdheter: Pacific Hwy 1, Long Beach, San Diego, Old Town

Dag 3:  San Diego (Upplevelse- och nöjesdag)
Denna dag kommer vi att utforska San Diego och allt spännande och roligt som staden har att erbjuda. Vi börjar med en "Trolly Tour" i hela San Diego med omnejd. Första stopp är USS Midway, ett oförglömligt äventyr. Upplev livet till havs ombord på en av USA: s längsta tjänstgörande hangarfartyg som idag blivit ett museum. Du kommer till en flytande stad till havs och går i fotspåren av de 225.000 Midway sjömän som tjänstgjorde och upprätthållde de amerikanska idealen om styrka, frihet och fred. Du kan utforska mer än 60 utställningar med en samling av 29 restaurerade flygplan och besöka kommandocentralen TOP GUN. Den självguidande turen berättas av Midways sjömän som återskapar hangarfartygets rika historia. De som vågar kan "flyga till himlen" ombord i en av de två flygsimulatorerna. De som vill lära sig ännu mer om sjöfartshistoria kan också besöka Maritime Museum som ligger i närheten.

Efter att vi har uppdaterats om sjöfarts- och krigshistoria fortsätter vi vår trolly-tur över Coronardo Bridge till Coronado Island där vi kan ta ett bad på en av de vackra stränderna eller besöka Hotel del Coronado. Efteråt kör vi till vackra Balboa Park som är en oas av konst, kultur och botaniska grödor. Vi avslutar turen med en avstickare till Little Italy i San Diego centrum. På kvällen samlas vi på puben där den berömda Barscenen från Top Gun spelades från Maverick (Tom Cruise) och Goose, där de sjöng "You've lost that loving feeling" . OBS: De som önskar kan tillbringa dagen på Sea World San Diego.
Dagens sevärdheter: San Diego, USS Midway, Balboa Park, Little Italy, Top Gun

Dag 4:  San Diego – Blythe, CA (Körsträcka 362 km)          
Vi lämnar det vackra och roliga San Diego bakom oss för massa körning på fantastiska motorcykelvägar; Historic Route 94 och Old Hwy 80. Vägarna slingrar sig genom spektakulära landskap. Njut + ha kameran redo! Större delen av dagen kommer vi att köra längs gränsen till Mexico som är välbevakad av US Border Patrol. Vi äter mexikansk lunch på en populär local diner i Calexico.

Efter vårt stopp i Calexico fortsätter vi norrut genom Imperial Sand Dunes vilket är en alldeles speciell upplevelse. Det är precis som att köra i en öken som kantas av sanddyner på vardera sida av vägen. Garanterat en mycket sällsynt upplevelse. Vi gör ett stopp mitt i "öknen" innan vi fortsätter till Blythe. Kvällen tillbringar vi på ett local steakhouse och äter en redig amerikansk biff.
Dagens sevärdheter:  Historic Hwy 94, Old Hwy 80, Mexico’s gräns, Imperial Sand Dunes

Dag 5:   Blythe – Sedona, AZ  (Körsträcka 386 km)          
Den första delen av dagen är en "on-road-to" transportsträcka till fantastiska motorcykelvägar in till Oak Creek Canyon och Sedona. Först färdas vi genom torra prärielandskap innan vi börjar körningen på spektakulära motorcykelvägar till Prescott och där vi äter lunch på en riktig cowboyrestaurang. Vi åker sedan vidare på flera roliga och kurviga motorcykelvägar till spökstaden "Jerome". När vi lämnar Jerome börjar vi körningen mot naturreservatet Oak Creek Canyon.

I Oak Creek Canyon möts vi av spektakulära landskap och klippformationer. Detta naturparadis kan kännas bekant eftersom många kända cowboyfilmer har spelats in här. Oak Creek Canyon är den näst mest populära turistattraktionen i hela Arizona, efter Grand Canyon. Sista stoppet är Sedona som ligger beläget mitt i Oak Creek Canyon - en unik indianby med en dramatisk natur som hämtat från en annan värld. Sedona är känd för sin andliga energi och en blomstrande kulturell gemenskap. Vi bor mitt i staden med en spektakulär utsikt över det fantastiska landskapet.
Dagens sevärdheter:  Prescott, Jermome, Oak Creek Canyon, Sedona

Dag 6:   Sedona – Grand Canyon, AZ (Körsträcka 306 km)           
Detta är resans höjdpunkt för många - Välkommen till Grand Canyon ! Vi börjar dagen med att köra på kurviga roliga motorcykelvägar på vägen ut ur Oak Creek Canyon, passerar Flaggstaff och gör en svängom på Historic Route 66 innan vi fortsätter genom frodiga vackra landskap. Precis innan "ingången" till Grand Canyon ligger helikopterbasen. De som har förhandsbeställt helikoptertur får en upplevelse de aldrig kommer att glömma. Att få sväva i luften över ett av världens sju underverk och uppleva detta naturfenomen på nära håll är näst intill magiskt. Rekommenderas varmt! (OBS!: Helikopterturer måste bokas i förväg)

Efter helikopterturen vi kör till upplevelsecentret där vi ser världens mest sedda Imax film. När du ser filmen känns det nästan som att man står inne i Grand Canyon. Efteråt äter vi lunch innan vi kör in i själva Grand Canyon - vi tar god tid på oss. När vi har absorberat en del av dessa underbara intryck sätter vi kurs mot ett annat mycket känt naturfenomen; Monument Valley.
Dagens sevärdheter:  Oak Creek Canyon och Grand Canyon (Imax och Helikopter är frivilligt).

Dag 7:   Monument Valley - Utah(Körsträcka 398 km)          
Vi börjar dagen med att köra till Monument Valley - en av världens mest fotograferade naturfenomen. Monument Valley kan inte beskrivas i ord - det måste upplevas. På nära håll upplever vi ett klassiskt vilda västern landskap med sandsten och klippformationer. Allt har en rödaktig nyans och är otroligt vackert och fascinerande att titta på. Det är först när du befinner dig i Monument Valley som du kommer att förstå hur mycket det här området har präglat din syn på vilda västern. Dessa naturliga omgivningar finns också på andra platser, men inte så perfekt representerat som här. När vi kör bland dessa majestätiska klippformationer är vi mitt i Navajo-indianernas område - passa på att fånga upp den spirituella stämningen.

Vi fortsätter till Mexican Hat - ett annat naturfenomen. Är det en sombrero eller stenformation ? Sen åker vi vidare norrut mot Lake Powell och Utah's nationalparker. Detta kommer att bli en körsträcka som du sent kommer att glömma. Vi omges av fantastiska klippformationer och tredimensionella höjdperspektiv. Hela dagen kör vi på roliga motorcykelvägar genom detta unika, vackra och spektakulära landskap. Detta är en av resans absoluta höjdpunkter! Vi kör genom Goosenecks State Park, Natural Bridges National Monument, Glen Canyon, Lake Powell, Goblin Valley och Horseshoe Canyon. Enjoy!
Dagens sevärdheter:  Monument Valley, Mexican Hat, Lake Powell och Utah's nationalparker.

Dag 8:  Utah – Bryce Canyon – Zion (Körsträcka 397 km)           
Vi fortsätter vår fantastiska och spektakulära körning genom Utah. Nationalparkerna ligger som ett pärlband ; Goblin Canyon, Capitol Reef, Thousand Lake och Otter Creek State Park. Bäst av allt är att köra upp och ner för stigningarna på Escalante stairway. Vi är övertygade om att leendet kommer att sitta som klistrat.

En av resans och dagens höjdpunkter är magiska Bryce Canyon. Bryce Canyons stenformationer är svåra att beskriva. En upplevelse i nivå med Grand Canyon. Enjoy!

Vi fortsätter genom Dixie National Forest till en annan stor nationalpark: Zion. Förutom att se några av världens fantastiska klippformationer så bjuds vi på speciellt slingrande vägar - "the switchbacks of Zion"! Jämfört med Yosemite och Grand Canyon så utstrålar Zion en mer estetisk naturkänsla. Vi övernattar och äter middag vid dessa spektakulära klippformationer. Det är en sällsynt och vacker kväll.
Dagens sevärdheter:  Utah's nationalparker, Bryce Canyon och Zion National Park

Dag 9:  Zion - Las Vegas (Körsträcka 255 km)          
Från Zion kör vi på lite roliga vägar, en liten transportetapp på I-15 innan vi svänger av mot Moapa Valley och kör i ett fantastiskt landskap längs Lake Mead. Vi stannar till för att njuta av den underbara utsikten.

Sedan är det raka vägen till den neonbelysta gamblingoasen Las Vegas. Vi kommer till stan före lunch, parkerar motorcyklarna och tillbringar resten av dagen med att utforska Las Vegas. I kväll kan du passa på att utforska staden på egen hand. Enjoy!  Nu befinner  vi oss i en av de roligaste städerna i världen; "The city of sin." Staden som har allt; magnifika byggnadsverk, unika shower, casinon och alla typer av underhållning. Vegas är aldrig tråkigt!

Det är gångavstånd till de flesta av sevärdheterna. Vi rekommenderar starkt att ta en tur till Caesars Palace, Bellagio, MGM, Treasure Island, The Venetian, Mirage och The Fashion Show Mall (över 200 butiker). The Mirage - där kommer du under kvällstid att kunna se vulkanen ha utbrott var 15:de minut. Då förvandlas trädgården till en eld show. Inne i kasinot kan du se sällsynta vita tigrar. Vattenshowen utanför Bellagio är också i sig ett minne för livet.

Gemensam middag: The Harley Davidson Café som ligger ungefär mitt på "the strip". Den har original av Harley-modeller som svävar uppe i taket - dessutom kan man passa på ta ett foto på en av de originalmotorcyklar som användes i filmen "Easy Rider" med Jack Nickolson & Peter Fonda.
Dagens sevärdheter:  Lake Mead, Las Vegas, Harley-Davidson café, Caesars Palace, Bellagio, etc

Dag 10: Las Vegas – Lone Pine (Körsträcka 401 km)           
Vi kör västerut från Las Vegas, där vägen tar oss till Death Valley - den varmaste platsen på planeten! Här finns nästan ingen skugga någonstans och värmen är extrem - men naturen är fantastiskt spännande. Vi äter en tidig lunch mitt i Death Valley. Efteråt tar vi oss igenom en serie av svängar bland bergen tills vi befinner oss mer än 30 meter under havsytan. Vi fortsätter västerut, kör längs Sequoia National Park och upp till Lone Pine där vi övernattar.
Sevärdheter: Death Valley, Sequoia National Park, Lone Pine

Dag 11:  Lone Pine – Yosemite (Körsträcka 386 km)           
Vi börjar dagen med att köra till Lake Crawley och Mammoth Lakes - känd för mountainbiking på sommaren och skidåkning på vintern. Vi fortsätter norrut till det mer okända Tioga Pass. Sedan ska vi korsar Yosemite National Park. Här kör vi genom granitberg och på kurviga motorcykelvägar. Det är en vacker körsträcka medans vi kör in i mother of mothers till alla nationalparker : Yosemite - som tecknar upp tusentals bilder och reser sig mot svindlande höjder. Du kommer att uppleva dess vackra, vilda, tama och rika natur sprida sig runt omkring dig. Mot slutet av dagen kör vi till en kul liten bergsby i Yosemite.
Dagens sevärdheter:  Lake Crawley, Tioga Pass och Yosemite National Park

Dag 12: Yosemite – San Francisco (Körsträcka 356 km)          
Vi börjar dagen med att köra ut ur Yosemite National Park. Det blir körning på fantastiska motorcykelvägar och vi är övertygade om att ni kommer att ha ett stort leende på läpparna. När vi kommit ut ur Yosemite fortsätter vi vidare västerut till San Francisco. Innan vi kör in i staden stannar vi till vid Golden Gate-bron och blickar ut över den vackra hamnen och staden. Kanske kommer du att förstå varför Frank Sinatra lämnade sitt hjärta i San Francisco. Vi bor nära Embarcadero och alla sevärdheter Sevärdheter: Yosemite, Golden Gate Bridge, San Francisco

Dag 13:  San Francisco (Upplevelse- och nöjesdag)
När du vaknar upp i roliga San Francisco kommer du kanske förstå varför Frank Sinatra lämnade sitt hjärta i den här staden. Staden är en funky, individualistisk och förvånansvärt liten plats - säkert den mest liberala staden i USA. San Francisco har en europeisk känsla och du har många flera möjligheter att gå på sightseeing än det är möjligt att hinna med under vår korta vistelse här. Se till att du besöker Fisherman's Wharf samtidigt som du passar på att titta in i småbutikerna - gatukaféerna är kända för att ha några av de bästa skaldjurrätterna i världen. Varför inte passa på att hoppa på en av stadens berömda "Cable Cars" - ett rörligt landmärke och själva hjärtat i denna fantastiska stad! Andra bra alternativ är att fängelseön Alcatraz (måste förbokas), hamnkryssningar, Chinatown och Lombard Street (en av USA's mest kurvigaste gator).
Dagens sevärdheter:  San Francisco, Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Cable Car rides, Lombard Street.

Dag 14:  San Francisco – Monterey(Körsträcka 238 km)          
Gör dig redo för fantastiska körupplevelse. På väg mot Monterey's mystik kör vi längs den legendariska Pacific Coast Highway 1. Den spektakulära västkusten där vi får en försmak på en av de mest fantastiska motorcykelvägarna i världen. Överväldigande utsikt över grottor och klippformationer längs hela vägen. Det kommer det att finnas gott om möjligheter att ta fina bilder. Vi kommer också att ta en tur inom Big Basin Redwood State Park som är proppfull av slingrande smala motorcykelvägar och de stora berömda breda Redwoodträden.

Vi gör ett flertal stopp längs Pacific Highway 1 och i Redwoodskogen innan vi sätter kurs mot Monterey -  som också huserar den världsberömda Laguna Seca Automobile (känd racingbana för motorcyklar). När vi kommer fram till denna spektakulära kustbyn tillbringar eftermiddagen med att promenad längs Cannery Row som har många vackra hotell, affärer och restauranger. Glöm inte att sätta av lite tid för att besöka några av de många attraktionerna runt staden, inklusive ett överflöd av strandaktiviteter. På kvällen träffas vi på Fisherman's Wharf för att äta middag.
Dagens sevärdheter: Pacific Hwy 1 – Big Basin Redwood State Park - Cannery Row – Monterey

Dag 15:  Monterey – Solvang (Körsträcka 324 km)          
Än en gång - Det är svårt att tro att naturen kan bli ännu vackrare, men dagens etapp kommer att ta andan ur dig. I dag följer vi den kritikerrosade Pacific Highway 1 ner till Pismo Beach med Big Sur-bergen på vår vänstra sida och Stilla havet på vår högra sida. När vi kör förbi Big Sur känner du den varma California solen uppblandad med den härligt salta havsluften smeka din hud. Det blir några mil med hisnande vyer och fantastiska formationer där Santa Lucia-bergen möter Stillahavet och därmed skapar en av de vackraste körsträckorna längs Californiens kust. Du kommer att känna en härlig varm bris hela dagen och uppleva en fantastisk solnedgång. Vi kör genom badorten Pismo Beach till den "danska" staden Solvang (systerby till Århus) där vi kommer att bo på ett danskt Gästgiveri, äta på den danska ölrestaurangen och äta frukost på ett danskt bageri. Vi får till och med hälsa på bagaren.
Dagens sevärdheter: Pacific HWY 1 – Carmel - Big Sur – Santa Lucia Mountains - Solvang

Dag 16: Solvang - Los Angeles (Körsträcka  218 km)           
Vi tar avsked av Solvang och fortsätter vår fantastiska resa mot södra Kalifornien, Beach Boys hem, Hollywood och några av de vackraste landskapen i landet. Vi stannar och tar en lång lunch i Santa Barbara som av många nämns som den amerikanska rivieran på grund av att dess klimat och geografi liknar franska och italienska rivieran. Utforska gatorna i centrum som är fyllda av palmer och njut av den spektakulära utsikten.

Efter att ha smält intrycken av Santa Barbara cruisar vi ner på Pacific Coast Highway 1 till Los Angeles. Vi återlämnar cyklarna, tar av oss stövlarna och byter ut motorcykelkläderna mot ljusa sommarkläder. Vi samlas vi för en gemensam avskedsmiddag och förbereder oss inför hemresan.
Sevärdheter: Santa Maria, Santa Barbara, Malibu

Dag 17:  Santa Monica Pier – Venice Beach - Hemresa från Los Angeles
Detta är vår sista dag tillsammans och vi kommer att utforska Santa Monica och Venice Beach! Vi börjar dagen på Venice Beach som är en sällsynt färgstark upplevelse. Hit kommer artister, gatumusikanter, hippies, kroppsbyggare (utomhusgym), rullskridskoåkare, skateboardåkare osv. för att visa upp sig. Dessutom finns det många gatuförsäljare och roliga småbutiker som säljer de mest märkliga saker. Venice är allt annat än tråkigt! Efteråt går vi ner till Santa Monica Pier - även slutdestionation på Route 66. Du har förmodligen sett Santa Monica Beach i många serier / filmer (inklusive Baywatch, Pacific Blue, Speed, Beverly Hills Cop, Ocean River, Rocky III etc). Här äter vi en sista lunch tillsammans innan vi avslutar dagen med avresa i gemensam buss till flygplatsen.
Dagens sevärdheter: Venice Beach - Santa Monica Pier/Beach 

 


Klicka på kartan för större bild