Rumäniens dolda skatter, 3-16 september

2016-11-01

Här kommer en ny resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona -Gdansk kör vi ner genom Polen där vi övernattar i Lotz och Krakov. Här besöker vi saltkatedralen och Auschwitz-Birkenau. I Rumänien kommer vi att stanna i bland annat i Oradea, Sighisoaa och Timisoara. Vi besöker Draculas slott och det kungliga slottet i Transsylvanien. Vi kör Transfågarasan, en av Europas vackraste vägar. På vägen hem stannar vi i Wien och Leipzig. Detta är en resa för dig som har kört mycket MC eftersom många av vägarna i bergen är branta och har tuffa serpentiner.

Boka resan här. 

Pris
Förare 12000 kronor
Passagerare  11 000 kronor

I priset ingår
Guide
Färja Karlkrona - Gdansk, inklusive boende i fyrbäddshytt, MC, middag och frukost
Rostock- Trelleborg, inklusive boende i 4-bäddshytt, inklusive middag och frukost
Motorvägsavgifter i Slovakien och Ungern
Elva nätter på hotell eller pensionat, inklusive frukost

I priset ingår inte
Övrig mat och dryck
Bränslekostnad
Inträde till bad, sevärdheter och utflykter
Försäkringar 

SMC resevillkor

Resan och körvana
God MC- vana krävs av deltagarna. I resan ingår dels relativt långa dagsetapper på motorväg, köning i tät stadstrafik. Många av vägarna i bergen är branta och har tuffa hårnålskurvor. Vi kör långa sträckor och dagsetapper i Polen och Tyskland. I Rumänien är det kortare men mer krävande dagsturer. 

Resan dag för dag

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass ller nationellt ID-kort.  
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig. 
Registreringsbevis i original och MC-försäkringsbevis.  

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan. Ronny Jansson, telefon:  070-575 0791, E-post  Ana Jansson, telefon: 0760-193 302 E-post 

Guiderna på resan 
Ronny Jansson: Jag är född och uppvuxen i Uppland och är 50 år gammal. Jag har ett genuint intresse för fordon och tog därför MC-körkort vid 16 års ålder. Jag jobbar som busschaufför och har kört hjälpsändningar ideellt till Rumänien två gånger om året mellan1990 - 1995. Jag har kört en hel del MC resor genom dem flesta länder i Europa tillsammans med vänner.  1993 gjorde jag en resa på MC till Rumänien där jag friade till Ana. Har kört en Honda CB 650 hela tiden men har nu bytt upp mig till en Honda Pan European.

Jag och Ana har tillsammans 4 barn; 17, 15, 15 och 13 år. Med tanke på barne har det mest blivit bilresor genom Europa.  För tio år sedan fick jag friår och då bosatte vi oss i Nya Zeeland där vi körde runt nästan överallt (2600mil blev det)

På den här resan vill jag visa er mina favorit ställen i Polen och Rumänien. 

Ana Jansson:  Jag är född och uppvuxen i Deva, Rumänien. Jag flyttade till Sverige 1996. Jag är utbildad sjuksköterska har bland annat jobbat på akuten i Uppsala. När vi bodde i Nya Zeeland passade min man barnen medan jag jobbade. Jag tog mc kort 2010 med min man som privat handledare. Jag kör en Suzuki Savage, vilket är samma MC som jag körde upp på. Jag ser fram emot att få visa mitt hemland från Ronnys bönpall. 

Lars Lind: Lars är också guide på resan.  Lars är sedan ett antal år guide på flera SMC-resor i Tyskland, Österrike och Italien. Han är skaraborgare och kör en Yamaha FJR 1300. Lars är 65 år och ägnar sin pensionärstillvaro åt att guida runt på SMC-resor. Lars talar flytande tyska. 

 

Kungliga slottet i Peles

Den berömda vägen Transfågarasan kör vi såklart! 

Sighisoara

 
Ronny Jansson är guide till Rumänien tillsammans med sin Ana, som är född och uppvuxen där. 


Lars Lind är också guide på resan.