Norska favoriter för den yngre generationen 23-29 juni

Om du är 35 år eller yngre och kör motorcykel, är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. 

Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. 

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Det är önskvärt att du har viss körvana efter att du tagit körkortet och att du är bekant med din MC. På en kurvig 70- och 90-väg behöver du känna dig trygg och kunna följa trafikrytmen. När förutsättningarna som sikt och väglag finns förväntar vi oss att du kan köra i den maximala hastighet som tillåts på vägen. Gruppkörning genomförs på i stort sett alla resor.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris:
Förare/Passagerare:  7 500 kr
Enkelrum: Finns ej på denna resa

I priset ingår:
- Guidning
- 6 st. övernattningar i 2-5-bäddsstuga
- Inträde till Dalsnibba

 
I priset ingår inte:
- Mat, fika, dryck 
- Bensin
- Försäkringar
- Färjor 3 st 
- Bompeng 

 
Boende/mat 
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig sängkläder. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon så skulle önska. 
 
Övrigt 
Dagsetapperna är mellan 12 och 41 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst med lämplig hoj ska kunna följa med på resan, varför vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra först och den andra kör sist för att hålla ihop gruppen. 
 
Deltagarens ansvar
- Giltigt körkort
- Reseförsäkring (genom hemförsäkring eller genom kortköp)
- MC-försäkring 
 
Deltagarens förkunskaper 
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet om så önskas men man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel. 
 
Vi rekommenderar att du genomgår SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevelse av resan. 
 
Frågor om resan 
Besvaras av guiden Mathias Bauer e-post  eller telefon
070-4274376 
 
Våra guider 
Johan Lindström är 32 år och bor i Falun med sambo och katt, är uppvuxen på motorcykel och började köra så snart han fick övningsköra för A-kortet. Han kör en Triumph Tiger och en Honda Africa Twin 750. Johan har ett stort intresse av att köra på turer med andra människor, dels eftersom gemenskapen är stor, dels för att fortsätta utvecklas. Johan är utbildad MC-lärare och brinner för att lära ut, att få hjälpa andra att utvecklas och ta sig till nästa nivå, men jobbar nu som lastbilschaufför. Johan är en lättsam och en rolig knutte som gärna lägger in ett skämt här och där. Johan anser att det ska vara kul att köra hoj! 
 
Mathias Bauer är 34 år och bor i Falun med sambo. Mathias började köra MC 2019 och tog A-kortet 2020. Mathias kör en Yamaha Tenere 700 och då gärna på små grusvägar runt omkring Falun. Mathias jobbar på statlig myndighet och träffar gärna andra glada motorcyklister. 
 
Johan och Mathias är SMC Travels yngsta guider. 

Mathias

 

Johan