Toscana 7-21/8

2010-01-13

Vi tar biltåg till hjärtat av Italien med 4 nätter i Florens, samt övernattningar i Verona och Pinzolo. I den vackraste och bördigaste delen av Italien besöker vi några av Europas mest förtjusande byar och städer med vingårdsbesök. Hem via Gardasjön och Alperna till biltåget. En resa som kommer att ta oss till några av Europas mest förtjusande byar och städer, till den vackraste och bördigaste delen av Italien och till platser där några av världens finaste viner framställs nämligen till Toscana. Vi börjar vår färd med färja mellan Göteborg och Kiel för att sedan ta tåget från Hamburg till Verona. Från Verona kör vi ner till Florens, västerlandets kanske rikaste konststad, där bor vi fyra nätter i de centrala delarna av den gamla staden som kan liknas vid ett enda stort museum.

Florens för finsmakare

En resa som kommer att ta oss till några av Europas mest förtjusande byar och städer, till den vackraste och bördigaste delen av Italien och till platser där några av världens finaste viner framställs nämligen till Toscana.

Vi börjar vår färd med färja mellan Göteborg och Kiel för att sedan ta tåget från Hamburg till Verona.

Från Verona kör vi ner till Florens, västerlandets kanske rikaste konststad, där bor vi fyra nätter i de centrala delarna av den gamla staden som kan liknas vid ett enda stort museum. Här finns flera av världens mest berömda konstverk såsom Davidstatyn av Michelangelo, Baptisteriet med Paradisporten av Ghiberti, Katedralen som idag anses som ett av renässansens mästerverk och den storslagna bron Ponte Vecchio byggd 1385 och som var den enda bron över Arno som inte sprängdes under andra världskriget.

Vi kommer att under några dagar köra mc i ett fantastiskt landskap med olivlundar, vinodlingar och besöka några underbara medeltidsbyar. En av dagarna kommer vi att åka buss till en svenskägd vingård Terreno där vi blir guidade på svenska och bjuds på en trerätters middag som vi får skölja ned med gårdens olika viner dagen avslutas sedan med en guidad rundvandring i Florens också den på svenska.

Vår resa går sedan norrut mot den vackra Gardasjön och en liten bergsby vid namn Pinzolo här bor vi tre nätter och vi kommer att få köra på de allra bästa mc vägarna i Europa. Pinzolo ligger strax söder om Madonna di Campiglio som ju var Ingemar Stenmarks favoritbacke.

Resan går vidare till Bormio över det beryktade Passo di Gavia (det glömda passet) som på senare tid flitigt används i Giro d Italia, från Bormio finns det också möjlighet att köra upp till Livigno ett frihandelsområde med bra priser på framförallt parfym, smycken och diverse dryckesvaror.

Nästa dag startar vi uppför Passo di Stelvio som med sina 2758 meter är ett av de högsta i Europa, vi fortsätter upp genom Österrike och till Garmisch i Tyskland där vi bor de sista två nätterna innan vi tar tåget tillbaks till Hamburg och sedan färjan från Kiel till Göteborg.

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide men med hjälp av en roadbook kan du köra på egen hand. Vi kör på allt från små smala kurviga passvägar till motorväg och samtliga vägar är asfalterade. Dagsetapperna varierar mellan 10-35 mil.

Mat och boende
Vi bor i dubbelrum på hotell där frukost ingår, mot tillägg kan man få enkelrum.

Kostnad
17 850 kronor för förare och motorcykel, 15 750 kronor för passagerare, varav 2 000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare. I priset ingår färja Göteborg-Kiel t o r, biltåg till Italien, biltåg Tyskland, boende på hotell med frukost och sightseeing.

Intresserad av att hänga med?
Har du frågor, kontakta: jonas.wachenfeldt@swipnet.se Telefon: 0570-191 87.
Det går också bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70.
Antalet platser till denna resa är begränsade och efterfrågan stor. Anmälningarna kommer att behandlas i den turordning de kommer till SMC Travel.

Länk till allmänna resevillkor

 

Klicka för Bildgalleri