Tjejgrus med bus 21 - 24 Maj 2009

2008-11-29

En liten äventyrs resa med inslag av utmaningar, instruktioner och vägledning i hur man lättast och enklast tar sig fram på sin motorcykel på grusvägar och mindre vägar. Vi bor på Skålsjögården i Hälsinglands djupa skogar.


Tjejgrus med bus

Välkommen till en SMC TRAVEL-resa med upplevelse och utmaningar i mörkaste Hälsingland.

Här finns det både varg och björn och man kan även få se en och en annan älg.

Vi kommer att bo och äta gott på Skålsjögården (www.skalsjogarden.se) som ligger 3 mil söder om Alfta/Edsbyn efter väg 50 ner mot Falun.

Där träffas vi på Kristi Himmelsfärdsdagen torsdagen den 21 maj 2009 kl. 14.00 med en välkomst fika och genomgång av vad ni kommer att få uppleva under några fantastiska dygn i de ljuvliga Hälsingeskogarna.

Efter det kommer det att bli genomgång av era hojar och en teori lektion om fjädringens underbara värld. Första dagen kommer middagen att serveras klockan 19.00 hundrafyrtiofyra trappsteg uppåt från moder jord.

Vi kommer att göra dagsturer i en vacker och en helt underbar natur som kommer att innehålla grusvägar, skogsbilvägar och gamla kärrvägar. Eftersom det är rikt på tallskog i dessa trakter så blir det många fina krokiga sandvägar som vi kommer att busa på. Vi kommer även att passera olika typer av hinder såsom, vattendrag, trånga passager, vissa småstens partier och träbroar.

Dags etapperna kommer att vara ca 20 mil långa och med ett tempo som passar de flesta. Fika och fruktpauser blir det gott om under dagarna, förutom luncherna som vi kommer att äta i någon trevlig skogsbacke.
Gruppen kan även delas upp till två grupper om det finns behov.

Efter en hård och slitsam dag i sadeln så kan det sitta fint med en varm och skön bastu med en öl eller ett glas vin, småljuga lite om vilken sladd du fick på hojen och hur stora horn älgen hade som klev upp framför dig på skogsvägen.
Till kvällen slår vi oss ner tillsammans för att umgås och äta en god två och även tre rätters middag i en trevlig och mysig miljö på Skålsjögården som har fullständiga rättigheter.

När tröttheten kommer smygande så drar vi oss tillbaka till varma och ombonade två bäddsrum där självklart sänglinne ingår. Dags etapperna är fullt körbara med stora offroad cyklar. Du står för egen cykel och bränsle. Bränsle för 16 mil ska din motorcykel klara.

Bra (nya) grovmönstrade däck på hojen krävs och det är typ motocross däck. Bromsbeläggen bör vara nya. Kedja och drev bör man kolla upp så att de håller under dessa dagar. Det slits mycket på dessa grejer om det blir blött och sandigt/lerigt. (titta på utrustningslistan för denna resa)

För att vara med på denna SMC TRAVEL-resa, bör du ha åkt en del hoj på olika underlag av som: grus, sand, singlade grusvägar samt vägar med mittensträng av gräs. Instruktörer kommer att hålla i information och genomgång om fjädring, chassi inställningar, körteknik, bromsövningar, kurvteknik, däckval, skydds utrustning, under dagarna.

Är du tjejen som gillar grus med lite bus och som inte räds för lite svett och som är sugen på utmaningar? Då är du mycket välkommen att tillbringa några dagar och nätter med jämlika och få en upplevelse i Hälsinglands djupa, mörka skogar och höga berg.

Mat, måltidsdryck, logi och instruktioner ingår i priset. Ev. öl eller vin bastun eller till maten står Du själv för.

Målet med denna SMC TRAVEL-resa är att Du i högre grad skall uppleva trygghet, säkerhet och harmoni i Din åkning på den här typen av underlag, få lite mer koll på Din åkning. Sen ska vi naturligtvis även ha en trevlig och avslappnad tid tillsammans i en underbar miljö och natur.

Kostnad 6600 kronor inklusive allt utom hoj och bensin. 1000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.

Intresserad av att hänga med?
Har du frågor, kontakta Elving Solli på e-postadressen elving.solli@svmc.se eller 0243-82325 Det går också bra att kontakta Jukka Jareketo jukka.kareketo@svmc.se vid SMC Travel på telefon 0243-66970

Antalet platser till denna resa är begränsade och efterfrågan stor. Anmälningarna kommer att behandlas i den turordning de kommer till SMC Travel.
Frågor: Kontakta Christer Lundgren ch.lundgren@gmail.com

Väl mött på en annorlunda SMC TRAVEL RESA 2009

”Lunkan” & Matti

tjej_grus_med_bus_information_2009.pdf
tjej_grus_med_bus_tidsschema_2009.pdf
tjej_grus_med_bus_utrustningslista_2009.pdf

Länk till allmänna resevillkor