Tatra – Slovakiens bästa mc-vägar 27 maj - 5 juni

2021-11-03

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen. Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även några tillfällen till sightseeing, bl a besöker vi den fantasieggande borg där delar av vampyrfilmen Nosferatu spelades in.

Boka resan här 

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris
Förare:  12 000 kronor
Passagerare: 11 500 kronor
Enkelrum: Undersök möjlighet till dubbelrum med guiderna

I priset ingår
- Färja Karlskrona – Gdynia t o r i tvåbäddshytter
- Sju nätters boende i dubbelrum på små hotell och pensionat, inklusive frukost.
- Två guider 


Tatra 2022 – ett urval av Slovakiens krokigaste berg-och-dal-vägar
Vi kör både lokala hojfavoriter och natursköna turistvägar. Resan ger rolig mc-körning på ordentligt svängiga och kuperade vägar. Vi kör både bland de gröna låga Tatra, med toppar över 2000 m ö h, och under de klippiga, i juni fortfarande snötäckta topparna i höga Tatra. Vägarna är mycket varierande, med några transportsträckor, men annars allt från hårnålar till öppna, svepande kurvor med skönt flyt.
Vi kör i behagligt tempo, och kommer fram till våra boenden i god tid för gemensam middag och trevligt umgänge. Vi bor bekvämt i dubbelrum på små hotell i lugn, lantlig miljö, med säkra mc-parkeringar. Frukost ingår. Vi äter bra mat i rätt tid, rastar regelbundet, och kan göra besök i historiska städer eller andra intressanta platser.

Genom Polen kör vi mest motorväg, i övrigt blir det nästan bara mindre, asfalterade vägar. Vägarna har oftast mycket god beläggning. Inga rutter är lagda på grusväg. Motorvägsavgifter i Polen betalas av deltagarna själva i betalstationer efter vägen. På motorväg håller vi ca 120 km/t, på övriga vägar följer vi hastighetsbegränsningarna. Det går mycket bra att ha passagerare med.

Följande behöver du ha med dig
- Giltigt körkort
- Pass
- Den blå delen av mc:ns registreringsbevis i original
- Det gröna försäkringsbeviset för utlandsresor, som du beställer hos ditt försäkringsbolag
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller aktuellt bolag om du får reseförsäkringen via din kreditkortsbetalning). kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- Det europeiska sjukförsäkringskortet, beställs från Försäkringskassan
- Vaccinationspass, intyg om att du är fullvaccinerad mot COVID-19.
- Vi rekommenderar att du har en MC-försäkring som omfattar räddning och assistans.
- Kom ihåg att öppna ditt bankkort för uttag och betalningar utomlands.

Resan dag för dag

Mc-vana
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och gilla kurviga, smala, och ibland branta vägar. Du ska klara av körning i grupp, att hålla jämn, laglig fart genom kurvorna, och kunna hålla motorvägstempo. Det är en stor fördel om du har GPS. Rutterna kommer att ges ut i april.

Frågor om resan besvaras av:
Stig Larsson, telefon: 070-2521644, e-post
Stefan Dangardt, telefon: 076-7872279, e-post

 

Stefan Dangardt Stig Larsson

Guider under resan
Våra guider på resan är Stig Larsson och Stefan Dangardt. Stig ledde vår omtyckta Kroatien-resa 2016 – 2018 samt premiärresan till Slovakien 2021. Stefan var guide på vår populära resa Europas hjärta 2014 och 2016 – 2019. Båda är vana Europa-resenärer.

Stig älskar mc-resor och har ägnat åtskilliga veckor åt att besöka olika delar av Europa. Stig vill förutom rolig mc-körning få naturupplevelser och historia under sina resor. Stora städer undviker han. Andra glädjeämnen är en liten båt och långfärdsskridskor. Han gillar det glada umgänge som gemensamma resor ger, och hoppas att ni ska glädjas över roliga vägar i vackra landskap med pittoreska byar och småstäder.

Stefan är nybliven pensionär som provade svärsonens hoj för ca 15 år sedan, och sedan varhan frälst. Han åker gärna långt och länge. För övrigt spelar han gärna fiol och bowling på fritiden, vilken han säger sig ha fått rätt gott om. Är gift och har fem döttrar med samma fru och 10 barnbarn. Förutom en Honda ST 1300, Pan European, lånar han gärna fruns Trans Alp för lite grusbus, och en och annan nostalgitripp på sin BMW R25/2-53 med sidovagn.

Kurviga vägar i vacker natur

Spektakulärt i Manínska Tiesnava

Vackra vägar i Zilina

Glada resenärer och guider

MC-parkering med utsikt

Oravský Hrad anses vara en av de vackraste borgarna i Slovakien