Til Topps -The Final Countdown 24-30 juni

2017-11-14

2018 blir det tjugonde och sista året för Til Topps. Genom åren har mer än 600 grusåkare från både Sverige, Norge och övriga Europa hängt med på äventyr i den norska fjällvärlden. Innan äventyrstrenden startade på allvar och GPS:erna blev vanliga handlade det mycket om att hjälpa motorcykelåkare att hitta på Norges fantastiska grusvägsnät och utmanande gamla fjällövergångar. Nu när äventyrsresandet börjar bli allt vanligare och fler aktörer gett sig in i leken kan vi med gott samvete dra oss tillbaka och tacka för oss med en sista Til Topps tur med ”All Inclusive".

Resan genomförd.

SMC Travel Resevillkor

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 7 900 kronor
Enkelrum: finns ej på denna resa

I priset ingår
- Sex nätters boende i stugor
- Alla vägavgifter
- Sex middagar
- Sex frukostar
- Möjlighet att göra lunchpaket 
- Guidning
- GPS-rutter

I priset ingår inte
- Personliga utgifter i övrigt
- Bensin
- Försäkringar

Boende & mat
Vi kör nu en lite lyxigare variant av klassikern Til Topps med några fasta boenden och några dagsturer utan packning. Under resan har vi 6 övernattningar i stugor. Två på Höljes Camping i norra Värmland, två nätter på Grimsbu Turistsenter mellan Alvdal och Folldal, och två nätter i Skeikampen som ligger i höjd med Tretten i fjället väster om Gudbrandsdalen. Stugorna är utrustade med täcken och kuddar, dock måste du ta med dig ett påslakan eller en tunn sovsäck. Spara lite plats i packningen för lunchpaket som vi behöver fixa några dagar i obygderna. 

Vi delar in oss i två grupper om sju deltagare och hastighetet och vägval anpassar vi självfallet efter väder och deltagarna. Vi kommer att åka 90 procent grus på allt från gamla forvägar till snabba grusvägar och även några bitar krokig och rolig asfalt. Den som vill har möjlighet att ta en egen sightseeingdag på i huvudsak roliga asfaltvägar via Trollväggen, Trollstigen, Geiranger Dalsnibba och Lom medan vi andra koncentrerar oss på lite mer utmanande lortrutter. Möjlighet att ladda ner GPS-spår i förväg eller på plats kommer att finnas.

Det är ingen enduroresa, även om en del kortare avsnitt kan vara krävande. Underlaget varierar en hel del, från gamla spåriga forvägar i Alvdal västfjäll till snabba grusvägar och några bitar krokig och rolig asfalt. För säkerhetens skull krävs det att du har riktiga offroaddäck på resan. Utrustningslista för människa och maskin skickas i god tid före avresan. 

Körkunskaper
Du bör vara van vid gruskörning och kunna köra avslappat för att kunna njuta av dagsetapper på mellan 20 och 36 mil varje dag. Det kan dessutom variera beroende på väder, vägval och körflås. Du bör klara 20 mil mellan tankningarna på några ställen, men de flesta dagar är det max 15 mil mellan tankningarna. Elving och Jörgen lovar dig välkommen på ett spännande äventyr i glada vänners lag!

Resan dag för dag 

Frågor om resan
Besvaras av Elving Solli, 070-600 64 33, e-post 

Jörgen Edvardsson, e-post

Guider 
Elving Solli är en grus- och äventyrsveteran som hellre är borta i skogen än hemma vid datorn. Han har utforskat Norges grusvägar och utmarker ända sedan mopedtiden och delar gärna med sig av sina erfarenheter.

Jörgen ”King Edward” Edvarsson är en mycket erfaren hojåkare som varit med på Til Topps sedan år 2000. En glad skit som aldrig använt ordet problem och smittar alla med sitt goda humör.


Jörgen Edvardsson

Elving Solli

Klicka på bilderna för att få dem i ett större format. 

 


Här går resan!Vi samlar ihop oss för en bropassage

 


Vädret är varierande i Norge! 

 


Vi flyttar gränser.

 


Vadställe vid Höstsjön

 


Uppe på Trontoppen.