Norrlandsgrus, grusutbildning och friluftsliv 16 - 22 juni

2022-10-27

Detta blir andra året som vi kör detta koncept. Grundupplägget är det samma men med nya rutter under grussafarin. Målgruppen är de med äventyrshoj som vill men inte riktigt har vågat eller hunnit använda de i sitt rätta element, på grusäventyret. Detta är ingen enduroresa eller ett Rally.

Vi kör grusutbildning 2 dagar enligt SMC schools gruskoncept på nivå 1+2 (med packning på hojarna), kör grusvägssafari 4 dagar på ändlösa norrländska grusvägar (en del nya rutter i år) mestadels i Västerbottens inland och sover alla nätter i tält under bar himmel. Deltagarna har själva med sig allt de behöver för friluftsliv i 6 dagar och 6 nätter. Målsättningen är att göra deltagarna till bättre grusförare och uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. De som absolut måste sova i säng och äta på restaurang varje dag ska nog välja en annan resa.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare: 5 000 kr

I priset ingår:
- 2 middagar som vi hjälps åt att tillaga
- 2 frukostar under utbildningsdagarna
- 2 luncher under utbildningsdagarna som hjälps åt att tillaga
- 2 dagars grusutbildning nivå 1+2 enlig SCM Schools koncept (vi kör med packning på hojarna)
- Guidning grussafari 4 dagar (en del nya rutter i år)

I priset ingår inte:
- Motorcykel
- Friluftsutrustning
- Mat under grussafari
- Bensin
- Försäkringar
- Övriga personliga kostnader

Boende och mat:
Vi kör ett minimalistiskt koncept. Resan startar och slutar i Kamsjön, Vindelns kommun. De två första dagarna håller vi till i Kamsjön med omnejd och kör grusutbildning. Då ingår frukost, lunch och middag som vi hjälps åt att tillaga över öppen eld. Resterande måltider under resan tillagas av deltagarna själva på medhavda campingkök. Då handlar var och en det som de vill tillaga och äta. Alla nätter sover vi i tält. De två första dagarna i Kamsjön finns tillgång till toalett och dusch men sedan är det friluftsliv som gäller. Vi kommer maila förslag på utrustningslista så ni kan sova och äta i naturen samt hålla er varma, torra och glada.

Körkunskaper
Du bör vara i god fysisk form. Grusutbildning i sig är fysiskt jobbigt och du måste orka sitta på hojen hela dagar. Vi kommer köra minst 25-30 mil varje dag när vi är på grussafarin.

Frågor besvaras av:
John Pääkkönen 070-5889117, e-post.
Stefan Millgård 070-5218420, e-post.

John Pääkkönen Stefan Millgård

Norrlandsgrus bjuder på fantastisk utsikt

Vi campar under hela resan

På de norrländska grusvägarna finns det ingen risk för köbildning

Ibland tar vi en färja, driven av handkraft

Vi åker på småvägar bjuder på äventyr

Matstopp ute i det fria