Bland slott och borgar i Polen - Resan dag för dag

2019-11-04

Varje morgon strävar vi efter att starta kl 8 och att komma fram senast kl 17. Ambitionen är att ha en fikarast på för- och eftermiddagar. Sedan strävar vi efter en kortare rast (“bensträckare”) efter 45 till 60 min körning.

Dag 1 Torsdag 28 maj
Samling vid Polferries terminal i Nynäshamn sen eftermiddag. Efter ombordstigning på färjan samlas i vi i ett konferensrum för en genomgång och egna presentationer. Vi avslutar med en gemensam middag ombord.

Dag 2 Fredag 29 maj
Gdansk- Malbork. Totalt ca 75 km.
Ankomst Gdansk kl. 12.00. Efter avlastning samlas vi för avfärd till hotellet i Malbork, för att sedan göra ett besök på slottet/borgen som är världens största tegelbyggnad och Europas största korsfararborg. 

Dag 3 lördag 30 maj
Malbork till Reszel. Totalt ca 200 km.
Besök vid borgen i Lidsbark Warminski där Nicolaus Copernicus bodde i flera år. Vi ankommer till Reszel Zamek Kreativ hotell, som är inrymt i den gamla borgen från 1300-talet och ligger högt upp på en kulle. Väldigt vackert med en inbyggd borggård som även har en restaurang. På detta slott skall vi bo i tre nätter!

Dag 4 söndag 31 maj
Dagstur från/till Reszel, ca 140 km.
Färden går mot Gizycko för ett besök på Fort Boyen från mitten av 1800-talet, och strategisk placerad mellan två sjöar. Därefter till slottet i Ryn som är renoverat och numera ett fint hotell. Vi fortsätter därefter till Mikolajko för egen rundvandring i den pittoreska miljön. 

Dag 5 måndag 1 juni
Dagstur från/till Reszel, ca 140 km.
Vi börjar dagen med att köra till den berömda ”Varglyan” som var Hitlers stabsplats under i stort sett hela andra världskriget och där det allvarligaste attentatet mot honom genomfördes. Sedan vidare färd till gränsen mot Kaliningrad enklaven (Ryssland). Därefter besöker vi slottet Ketrszyn. Vi avslutar dagen med ett besök vid kyrkan Swieta Lipka.

Dag 6 tisdag 2 juni
Reszel-Gdansk, ca 215 km
För att kunna njuta av den vackra gamla stan i Gdansk, räknar vi med att kunna komma fram tidig eftermiddag. Kvällen ”fri”!

Dag 7 onsdag 3 juni
Denna dag erbjuds 2 möjligheter:
- Besök vid koncentrationslägret Stutthof ca 5 mil utanför Gdansk
- Egen tid i Gdansk
I båda fallen kommer det att finnas möjlighet att besöka Westerplatte, där andra världskriget startade och där det nu finns en minnesplats och ett museum. Slutligen samlas vi vid färjeläget innan färjan avgår kl 18. Ombord på färjan avnjuter vi en gemensam middag.

Dag 8 torsdag 4 juni
Efter frukost samlas vi i ett konferensrum på färjan för erfarenhetsutbyte.
Kl 12 ankommer vi till Nynäshamn.

Här bor vi i tre nätter

Dag 1 torsdag 28 maj

Samling vid Polferries terminal i Nynäshamn sen eftermiddag. Efter ombordstigning på färjan samlas vi i ett konferensrum för en genomgång och egna presentationer. Vi avslutar med en gemensam middag ombord.

 

Dag 2 fredag 29 maj

Gdansk- Malbork. Totalt ca 75 km.

Ankomst Gdansk kl. 12.00. Efter avlastning samlas vi för avfärd till hotellet i

Malbork, för att sedan göra ett besök på slottet/borgen som är världens största tegelbyggnad och Europas största korsfararborg. www.slottsguiden.info/slottdetalj.asp?id=335Dag 1 torsdag 28 maj
Dag 2 fredag 29 maj
Gdansk- Malbork. Totalt ca 75 k

Klostret i Swieta Lipka

Vi besöker Hitlers bunker "Varglyan"

På den polska landsbygden kan man fortfarande möta den här typen av ekipage

Innergården till borgen i Reszel