Prova på USA dag för dag

2015-10-27

Så här ser resplanen ut för vår Prova På-resa i USA som görs i samarbete med Dave USA.

Detta är resans plan dag för dag (med reservation för eventuella ändringar). 

Dag 1 Arlanda-Chicago
Flyg non-stop Arlanda-Chicago där vi checkar in på hotellet, njuter av en god måltid, hänger, snackar och förbereder oss inför den fantastiska morgondagen.

Dag 2 Chicago - Springfield Il. 32 mil.
Vi hämtar våra hojar tidigt på morgonen, packar på dem våra pinaler (ingen följebil), drar på oss kläderna, lämnar våra resväskor kvar på bashotellet och drar söderut på USA:s mest bevarade sträcka av Gamla Route 66 med sikte på Illinois fantastiska huvudstad, och Abraham Lincolns födelseort, Springfield, Il. Det är en fin och gammaldags huvudstad. Dave känner till en fin, gammaldags italienare där vi äter middag på kvällen!

Dag 3 Springfield, Il.  till Quincy, Il 19 mil
Efter frukosten besöker vi Abraham Lincolns grav. Därefter kör vi västerut ifrån Springfield mot Ol’ Man River, The Mighty Mississippi, genom de ändlösa åkerjordarna som är typiska för Americas Breadbasket! I Quincy möter vi Sue, Poppis och alla de andra i underbara galningarna i Three Rivers H.O.G Chapter för lite socialt umgänge. Det blir en toppenkväll! 

Dag 4 Quincy Il. - Savanna Il. cirka 30 mil
Idag får Dave ledigt eftersom hans MC-kompisar i Three Rivers H.O.G tar täten och leder oss norrut på The Great River Road! Hemliga smultronställen besöks denna dag, kanske en liten sväng över floden in i granndelstaten Iowa? Spännande blir det garanterat.  Flodbyn Savanna är en berömd “biker-by” och destination för motorcyklister överallt. Var beredd på att få se något häftigt! 

Dag 5 Savanna Il. - Milwaukee Wi. via Galena, Il, cirka 30 mil
Vi lämnar brummande Savanna och sticker upp i kullarna kring Mississippi-floden mot en lunch och promenad i makalösa Galena Il. Galena är det första samhället som någonsin byggdes på Mississippi-floden och för länge sedan var det en viktig gruvstad och knytpunkt. Den är också födelseort för den berömde generalen och presidenten Ulysses S. Grant. Numera är Galena kitschigt som bara den och underbar att besöka. Därfter kör vi vidare  till livliga storstaden Milwaukee där vi bor mitt i smeten.

Dag 6: Milwaukee Wi. - Chicago Il. 19 mil
Vi är uppe med tuppen på morgonen, trots att vi “svävade med örnarna” i Milwaukee kvällen innan. Vi ska  nämligen gå på V.I.P guidad rundvisning redan kl 10.00 på nya, otroliga Harley-Davidson Museum! Vi får till och med komma bakom kulisserna. Det blir en fabulös upplevelse. Vi åker till Juneau Ave. och kollar in den gamla fabriken. Efter museibesöket drar vi tillbaka till Chicago, lämnar tillbaka våra motorcyklar och gör oss i ordning för en dag/natt i The Windy City, Chicago. Det blir en höjdardag med sight-seeing, fantastisk mat, skön blues och mycket mera!

Dag 7 Chicago-Arlanda
Dags att åka hem till Svedala. Kvälls-flyg non-stop till Arlanda med bagaget fyllt med underbara minnen och kanske en blodad tand för ytterligare äventyr? 

Dag 8 Arlanda- hem
Vi landar på Arlanda på eftermiddagen. 

 

 

 

 

 

Resan är ett samarbete med Dave USA.