Östeuropa

Börja i Polen och åk hem över Danmark och bron till Malmö eller att ta någon av färjorna från Tyskland till Skåne till Polen. Trafiken i Polen är intensiv och hetsig även om det inte alltid går så fort, och hänsyn tas inte till mc-åkare. Naturen och landskapet i norra och mellersta Polen är ganska flackt medan södra Polen är kuperat och slutar med de vackra och höga Tatrabergen.

Från färjeterminalen kör mot väg 6, mot Torun, sedan väg 1 mot Torun. Passera genom centrala Torun och fortsätt på väg 1 söderut mot Wloclawek och i riktning mot Lodz. Passera genom centrala Lodz och fortsätt på väg 1 söderut i riktning Czestochowa och Katowice. Fortsätt på väg 1 ca 4 mil till korsningen med väg 8 från Warszawa, ta av från väg 1 i riktning mot Piotrkow Trybunalski. Kör igenom den staden och fortsätt på väg 44 i riktning Radom. Efter att ha kört igenom den lilla staden Sulejow, ta av på väg 74 i riktning Kielce. Efter väg 74 några mil väster om Kielce i byn Miedziana-Gora ligger ett motorsportcentrum med roadracing bana. Vid korsningen med väg 7 efter byn Cminsk ta av söderut på väg 7 till Krakow. Stanna några dagar här, gamla staden med riddarborgen i centrum är en sevärdhet, dessutom finns ju Wieliczka saltgruvor och Auschwitz-Birkenau koncentrationsläger i området.

Från Krakow fortsätt söderut på väg 7 i riktning Chyzne. Före byn Chabowka ta av på väg 95 i riktning mot Nowy-Targ, fortsätt mot Zakopane. Kör genom centrala Zakopane och ta av till vänster längst upp i staden mot slovakiska gränsen. Slovakien är ett mycket kuperat land med många utmärkta mc-vägar, mindre trafik än i Polen och bilförarna är i allmänhet mycket vänliga. Man bör göra sig tid att stanna på många ställen i Slovakien.

I Slovakien passera byn Zdiar, efter byn Kotlina ta av mot Transka-Lomanica, passera förbi de slovakiska skid- och kurorterna, kör väg 537 mot och förbi Odbanske. Efter byn Pribylina kör under motorvägen och passera staden Liptovsky Hradok. Kör väg 72 mot Brezno, därefter väg 529 mot Hrinova och ut på väg 50 mot Lucenec. Fortsätt mot ungerska gränsen och väg 21 på den ungerska sidan.

Den ungerska trafiken är hetsigare och tätare än i Slovakien. Fortsätt förbi Salgotarjan och kör väg 21 till Budapest, där man bör stanna några dagar. Det finns en bra mc-camping ganska centralt, vägbeskrivning i SMC-kalendern. Det finns också några bra hotell i närheten. Det lättaste sättet att köra ut ur Budapest är att ta mot någon av motor-vägarna.

Kör motorväg M1 mot Gyôr vid avfart Komarom, kör väg 13 mot floden Donau och Slovakiska gränsen. Kör genom den slovakiska staden Komarno och väg 64 till Nitra. Kör sedan väg 51 mot Trnaya och fortsätt till Brno i Tjecken. Kör väg 2 från Brno till Jihlava och sedan väg 38 förbi Havlickuv och fortsätt mot Prag via väg 12 efter byn Kolin. Prag är en av Europas vackraste städer. Det finns många hotell i Prag liksom flera campingar, till exempel på norra sidan om floden Vltava i stadsdelen Troja. Kör från Prag väg 8 mot Teplice, kör sedan mot tyska gränsen och Dresden. Sedan är det bara att välja om man vill åka Autobahn eller mindre vägar upp till norra Tyskland och vilken väg du väljer hem till Sverige.