FIM Rally 2022

Vill du ha kul tillsammans med massor av motorcyklister från hela världen? Då ska du åka på FIM Rally.

FIM Rallyts arrangör har beslutat om förlängd anmälan till FIM Rallyt, nytt slutdatum är 31 maj. Det är samma blanketter som tidigare för anmälan.

FIM Rallyt är ett internationellt möte för motorcyklister med 1000-1500 deltagare från ett 25-30 tal olika länder. Syftet är att knyta kontakter mellan motorcyklister och sprida det arrangerande landets kultur och traditioner genom uppträdanden, guidade utflykter, mat med mera. Men FIM Rally är även ett slags världsmästerskap i touring samtidigt som det är en kul trevlig MC-träff med massor av trevliga människor. Rallyt byter arrangörsland varje år.
FIM Rally är vad vi brukar kalla "världsmästerskap i touring". Tävlingsdelen i FIM Rally handlar bland annat om antal deltagare och körsträcka bland de anmälda deltagarna från olika länder. I denna folder kan du läsa mer om vad ett FIM Rally är.  

FIM-rally 27-29 juli blir i Ferropolis, Wittenberg, Tyskland

FIM-rallyt 2022 kommer att arrangeras i en central del av Tyskland som inte är så känd av motorcyklister i andra länder. Här kan man verkligen känna historiens vingslag.

Campingen under FIM-rallyt ligger i Ferropolis som är ett unikt tekniskt museum. Här finns jättestora grävmaskiner som en gång i tiden utvann kol.

*
Gamla grävmaskiner i Ferropolis. 

Målgångscermonin körs 27 juli i Dessau. I Dessau finns fyra av UNESCOs världsarv. Staden blev under 1920-talet känd genom den konst- och designskola – Bauhaus – som fanns i staden. Sedan dess har Dessau blivit känt för att vara en plats där konstnärer samlats och arbetat.

Utflykten görs 28 juli till Bitterfeld-Wolfen, den gröna industristaden vid sjön Goitzsche som också är centrum för kemisk industri och gruvdrift i dagbrott. Staden har på ett imponerande sätt under de senaste decennierna visat hur man flyttar arv och efterlämningar av industrierna, återerövrar naturen och gör det möjligt att leva där. Det största landskapsprojektet i världen, Goitzsche Landscape Park, finns här och är ett unikt industri- och filmmuseum.

Målgången för nationsparaden 29 juli blir i reformationens vagga, torget i Luthers hemstad Lutherstadt-Wittenberg. Det var här Martin Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkdörren 1517. Den gamla staden är över 1000 år gammal är ett av UNESCOs världsarv och är väl värt ett besök. 

Bokning, boende och betalning

Pris: deltagaravgiften är 2 400 kronor. Barn mellan 8-12 år betalar 50%. Barn under 8 år deltar gratis. I avgiften ingår t-shirt och tygmärke. 
Boende: kostnad för boende tillkommer och beror på val av hotell eller camping. Camping sker på Ferropolis som också är utgångspunkt för Nationsparaden. Camping kostar €22-28/natt, 231-294 kronor.
Alla hotell finns i Lutherstadt-Wittenberg. Det finns begränsade möjligheter till parkering i staden, därför är det möjligt att parkera motorcyklar på Ferropolis. Det går shuttle buss från staden, max 500 meter promenad.
I reglementet finns ingen information om vad som ingår i deltagaravgiften men SMC förutsätter att mat, utflykt, välkomstpresent, utflykt och underhållning som alltid brukar ingå på FIM-rallyt.
Deadline: Din bokning ska vara inskickad till SMC och betald senast 22 april.
Adress: Gamla Tunavägen 30, 784 60 Borlänge
Betalning: skickas till SMC, bankgiro 302-2506, märk din betalning FIM Rally samt ditt namn. 

Välkomstcentret öppnar 25 juli och då är det möjligt att komma till årets FIM-rally!

Anmälningsblanketter till FIM-rallyt 2022

Anmälningsblankett 
Bilaga med regler och information
Sammanställningsblankett till SMC

Utflykter

En lista med olika utflykter kommer att presenteras på hemsidan. Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet så får du löpande information. Utflykterna ska vara betalda senast 22 juni.

Arrangörer

Det klassiska FIM rallyt arrangeras av SMC:s tyska systerorganisation BVDM. De arrangerar den välkända Elefanten-träffen på vintrarna och arbetar annars med både MC-politik och touring. BVDM har tagit på sig ansvaret att genomföra FIM-rallyt 2022 när tidigare arrangörer sagt nej på grund av corona. 

Minimiantal

I reglementet framgår att det krävs minst 800 deltagare för att FIM-rallyt ska genomföras. Om det ställs in återbetalas 100 procent. 

 

Övriga FIM-träffar


Datum för FIM Meritum genomförs 22-24 juli. Mer information och anmälningsblankett på hemsidan 

FIM Motocamp genomförs i år 8-11 juli i staden Le Teil, Frankrike. Mer information finns på hemsidan.


FIM:s nya arrangemang Mototour of Races pågår 31 augusti- 6 september vid San Marion och MotoGP-delen på Misano, Italien. Den 20-24 september genomförs Mototour of Nations i Grækenland i Kavala som ligger öster om Thessaloniki.

 

 

Trevliga berättelser från tidigare FIM Rallyn

Bilder från tidigare års FIM rallyn

FIM Rally 2017 i Sundsvall

FIM Rallyt 2014 i Tammerfors

 

Samling för nationalparad, Österrike 2011

Dags för nationsparad, Österrike 2011

Svenskar vid Olympiastadion, Berlin 2006.

Båtutflykt i Berlin 2006.

Paraden på väg i Österike 2011.

En mängd svenska Världsmästare 2011 i Österrike.