Försommar med Kroatiska pärlor 30 maj-6 juni

2015-10-28

Din MC och ditt bagage fraktas på lastbil till Verona, dit du själv ordnar din resa. Det här är en resa för dig som utöver hojåkning på slingrande, kuperade vägar i vackra omgivningar, också vill hinna med några andra upplevelser av natur eller kultur. Kanske bad eller forsränning, eller bara att strosa i de medeltida gränderna i någon av de små städer och byar som vi besöker på resan. Förutom Kroatien passerar vi även Bosnien och Slovenien. Vi besöker öarna Cres och Krk och bosniska och kroatiska nationalparker i bergen. Det här är en resa för dig som vill se mer av Kroatien än badstränderna.

Läs om resan dag för dag

Pris
Förare 15 600 kronor
Passagerare 9 000 kronor 
Flexresa, +- 1500 kronor (se nedan) 

Boka resan här!


I priset ingår

Frakt av MC och bagage från Sverige-Verona
Sju nätters boende på små hotell och B&B, del i dubbelrum
Frukost
Färja Cres
Guide 

I priset ingår inte
Flyg t o r Verona
Mat och dryck
Inträden

Flexresa
Vill du köra själv ena vägen mellan Sverige och Italien eller Kroatien? Då kan du välja att utnyttja lastbilstransporten bara i en riktning. Då görs ett avdrag på priset med 1500 kronor. 

Vill du hellre förlänga resan på egen hand, komma ner tidigare, eller stanna kvar efteråt, och vill ha tillgång till cykeln hela tiden? Då kan du hämta eller lämna den när det passar dig. Eftersom SMC Travel nte kan utnyttja mängdrabatten som vi får när alla hojar skickas samtidigt, tillkommer en kostnad på 1500 kronor.

Vill du genomföra en flexresa - kontakta oss samtidigt som du genomför din bokning. Skicka e-post, ange ditt namn och hur du vill ändra resan. Vi skickar en ny faktura baserad på dina önskemål. E-post. 

SMC resevillkor

Om Kroatiska pärlor
Det här är en resa för dig som utöver hojåkning på slingrande, kuperade vägar i vackra omgivningar, också vill hinna med några andra upplevelser av natur eller kultur. Kanske bad eller forsränning, eller bara att strosa i de medeltida gränderna i någon av de små städer och byar som resan besöker.

Vi skickar motorcyklarna och all packning med lastbil till Affi vid Gardasjön norr om Verona i Italien, och flyger med lätt bagage. Flygresan och de två övernattningarna i anslutning till avhämtning och inlämning av hojarna i Affi, ingår inte i resan, så det måste du ordna själv. Du har flera flygplatser i närheten att välja på, t.ex. Verona, Milano, Bergamo och Venedig. Kom ihåg att boka flygresan i tid.

Mellan Verona och den kroatiska gränsen kör vi motorväg, ca 30 mil enkel resa, i övrigt håller vi oss på mindre, asfalterade vägar. Någon kort sträcka kan vara grusväg, men då finns asfalterade alternativ att välja för den som vill det. På motorväg marchar vi ca 110-130 km/t, på övriga vägar håller vi hastighetsbegränsningarna. Motorvägsavgifter ingår inte i priset. Resan är lämplig för körning med passagerare.

Vi bor på små hotell och B&B i dubbelrum, i de allra flesta fall i samma hotell. Någon
gång måste vi dela upp oss och bo hos olika, men närbelägna, värdar. Frukost ingår i allmänhet, men vid något tillfälle ordnar vi själva gemensam frukost tillsammans. 

Deltagarens ansvar
Giltigt körkort tas med.
Medtag pass. För inresa i Bosnien räcker ditt vanliga pass, men se till att det är giltigt minst tre månader efter vårt besök där.
Till motorcykeln behöver du utöver registreringsbeviset i original, också det gröna försäkringskortet, som du beställer hos försäkringsbolaget.
Medtag bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller vid kortbetalning). 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig
Vaccination mot hepatit A rekommenderas av sjukvården. 

MC-vana
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och gilla körning på smala och kurviga vägar. Det går mycket bra att ha passagerare med. Vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer. Ta gärna med badkläder. På Cres har vi nära till stranden.

Guide i Kroatien
Vår guide i Kroatien är Stig Larsson från Mora.  Han älskar att resa, och särskilt med mc. Åtskilliga semesterveckor har han ägnat åt att besöka olika delar av Europa, med eller utan hoj. Favoritmålet nu är Kroatien, och han åker även gärna till Slovenien och Bosnien. Kvar på önskelistan står bl a Isle of Skye, Shetland och Lofoten. Stora städer undviker Stig. Det han vill ha ut av sina resor är naturupplevelser, historia, och god mat.

Till våren blir Stig heltidsledig, och vill som SMC-guide gärna dela med sig av sina favoritställen. Stig hoppas att de som deltar i hans resor ska glädjas lika mycket som honom över vackra kustvägar, gröna berg med grå byar, och vidsträckta vyer över öar och solglittrande hav. Stig har kört BMW  sedan många år, men gav 2014 upp inför den envetna romantikern i sig och köpte en Moto Guzzi Norge.

Frågor om resan
Stig Larsson telefon: 070-252 1644. Nås  på vardagar före 17:00, eller på helgerna. Epost:  


Vår Kroatien-guide Stig Larsson