Norges tak 7-13 juli

2021-11-01

Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC! Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas uteslutande på asfaltsvägar och finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Örnvägen, Sognefjäll och Laerdal. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!

Boka resan här 

Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans Pris
Förare: 7 500 kronor
Passagerare: 7 500 kronor
Enkelrum: Finns ej på denna resa

Även om resan innehåller en del kurviga och knixiga vägar så tar vi det lugnt så det är hanterbart även för den som provar sådana vägar för första gången!

I priset ingår
- Guidning
- Sex övernattningar i 4 - 6 bäddsstugor eller vandrarhem.
- Frukost (som guiderna inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag)
- Bomavgifter

I priset ingår inte
- Bränsle
- Övrig mat och privata utgifter
- Försäkringar
- Färjeavgifter.

Boendet
Vi har ett blandat boende med allt från vandrarhem till så kallade norska hytter (små campingstugor som kan vara enkla men också av bättre variant med dusch och toalett).

De större stugorna har nästan alltid dusch och toalett, men någon natt har vi också enklare stugor med dusch och toalett i servicehus. Vi har valt att göra så för att visa olika alternativ för boende på resa i Norge men också för att få ett rimligt pris för resan. Det ingår alltid täcken och kuddar i alla stugor. Det enda som behöver tas med är sänglinne (lämpligen ett reselakan som tar minimal plats i packningen) och handduk.

Mat
Frukost ingår i priset och den tillreder vi själva i den största stugan eller på tunet utanför stugorna i solens sken. Vi äter lunch varje dag någon gång mellan 12.30-14.00 (ingår inte i priset för resa). För den som vill samlas vi runt 19.00 varje kväll för middag på något lämpligt ställe med gångavstånd från där vi bor (middag ingår inte i priset för resan).

Övrigt
Resans längd är cirka 180 mil. Vi kommer att köra både branta och kurviga vägar. En bra förberedelse är minst en Knix-kurs med SMC.

Annat som är lämpligt att ta med sig är termos för varmt vatten till fika samt tallrik och bestick för frukost. Som tidigare nämnts också sänglinne och handduk. Guiderna har med sig kaffepulver och tepåsar samt tilltugg till fikat (ingår i priset). Guiderna har med sig punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och enklare sjukvårdsmaterial.

Deltagarnas ansvar
- Covidpass
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort
- Reseförsäkring
- Kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- Registreringsbevis i orginal
- MC-försäkring
- Giltigt körkort
- Europeiskt sjukförsäkringskort

Resan dag för dag

Frågor om resan besvaras av
Jan Westergren 070-333 94 50, e-post
eller Lars Lind, 070-6699715, e-post

Guider
Jan Westergren är en gla´jössehäring från Arvika, som alltid har en historia att förmedla och alltid är nära till skratt. Har under åren kört många mil på två hjul på varierande underlag. Tycker att en ”riktig” Mc har en cylinder o kickstart.

Lars Lind är SMC:s meste och bäste reservguide som rycker in och kör med Jan eftersom ordinarie guiden Per Sjöberg insjuknat. Lars har kört ett antal resor för SMC Travel i Tyskland, Italien, Rumänien och Sverige. Lars är 71 år ung och bor i Töreboda. 
Norges Tak Dalsnibba

 


Strynvägen