Andalusien på våren 26 mars - 2 april

2021-11-03

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger på egen hand till Malaga där sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt.

Boka resan här  

SMC Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Reseprofil

Klicka här för att komma till beskrivningen för resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare:  13 000 kronor
Tillägg större MC (BMW R1250 GS): 1 700 kronor
Passagerare: 7 500 kronor
Enkelrum: finns inte på denna resa

I priset ingår
- Hyra av mc (normalt BMW F750/850 GS) i 7 dagar
- Boende i dubbelrum med separata sängar i 7 dygn
- Transport av bagage Malaga Airport-Tolox t/r
- Frukost som vi tillagar själva
- Middag första och sista kvällen
- Guide

I resans pris ingår inte
- Flyg till och från Malaga
- Reseförsäkring för deltagare
- Självriskeliminering mc
- Övriga måltider, bensin och personliga utgifter
- Entrébiljetter till sevärdheter i samband med utflykter
- Tillägg för större MC
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg
Du bokar din egen flygresa till Malaga Airport med avtalad ankomsttid (före 12.00 ankomstdagen) för en vecka i Spanien. Det går utmärkt att samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga som har gott om både sevärdheter och billiga hotellrum. SMC bokar motorcyklar (normalt BMW F750/850 GS) och boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox. Frukost ingår som vi tillagar själva. Arrangerade dagsturer med SMC-guide, alternativt körning "i egen regi". GPS-rutter finns över de tänkta dagsturerna för deltagare som är intresserad. Större MC kan hyras mot tillägg. Från flygplatsen åker vi transferbuss tillsammans med bagage till Coin där motorcyklarna finns. Bagaget transporteras vidare till boendet i Tolox.

La Posada Azul
Vi har bokat boende hela veckan i La Posada Azul som ligger i den genuint spanska byn Tolox, ca 50 km väster om Malaga. På bottenvåningen finns ett enkelrum med separat wc/dusch, fullutrustat kök med disk- och tvättmaskin, matrum och relaxrum med TV. På andra våningen finns 4 dubbelrum med separata sängar och wc/dusch på rummen. På tredje våningen finns ett större dubbelrum med separata sängar, wc/dusch och kök samt en solaltan med sittgrupp och stekbord. 4G modem finns i huset. Beroende på antalet deltagare, kan det finnas möjlighet till enkelrum mot tillägg. Detta undersöks med guide. Parkering för MC finns i garage i närheten av Posadan.

Tolox
Tolox är en typisk spansk by som ligger på en sluttning. Var beredd på att det blir en del promenader till/från restaurangerna under veckan. Praktisk information om restauranger, affärer, bankomat, apotek med mera av intresse i Tolox och andra närliggande byar, får du när du bokat din plats på resan.

Dagsturerna
De planerade dagsturerna går endast på belagda vägar med mestadels mycket bra kvalitet, från smala skogsvägar till enstaka transporter på motorväg. Den gemensamma nämnaren är att det är MYCKET kurvigt. De flesta spanska vägarna är inte av ”serpentinkaraktär” som i Alperna utan följer bergssidorna med alla dess krumbukter. En grov uppskattning är att vi passerar ca 5000 kurvor i anpassad hastighet under veckan.

Dessutom åker vi ofta på vägar som lutar uppför eller nedför. Och lutningen kan vara upp till 20%. När vi passerar mindre byar, kan det ibland vara trångt på vägen/gatan mellan husväggarna. Ovana förare kanske ska fundera lite över vad man tror man klarar av…

De guidade dagsturerna har körpass på högst en timme. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 09.00 och återkommer till Tolox ca kl 17.00. Deltagare som vill, kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen. Vid återkomsten till Tolox, går vi varje dag igenom hur dagen varit och tittar lite på morgondagens tur. På kvällen kan vi äta middag gemensamt (om du vill) på någon av byns restauranger om vi inte lagar maten själva.

Motorcyklarna
Som hyrestagare binder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. Vi kör i första hand på BMW F750/850 GS men det går att få BMW R1250 GS mot tillägg. Motorcyklarna är utrustade med både toppbox och sidoväskor. Men eftersom vi återkommer till huset efter varje dagstur, behöver du inte ta med dig särskilt mycket packning. Motorcyklarna är försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kreditkort och självriskbeloppet reserveras. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är f n max 1000€ eller 1200€, beroende på hyrd mc-modell. Återlämningen av de hyrda motorcyklarna på avslutningsdagen anpassas till deltagarnas avgångstider för flyg (vanligtvis efter kl 12.00 avslutningsdagen).

Deltagarens ansvarar för följande:
- Giltigt covidpass
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring
- Kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring!
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- Ev självriskeliminering på mc:n
- Flyg till och från Malaga.
- Covidbevis, hämtas på e-hälsomyndigheten.
- Eventuellt hälsointyg om Spanska myndigheter kräver det.

Kompletterande information
När du anmält dig, kommer du att få mer detaljer om mc-körning i Spanien, byn Tolox och en hel del praktiska saker från guiden.

SMC:s guide i Andalusien
SMC:s guide på våra resor i södra Spanien är Roger Söderbom som har rest och guidat motorcykelresor i Andalusien sedan 2012. Frågor om resan besvaras av Roger på telefon 0704-507010 eller e-post

Vem är Roger Söderbom?
Jag heter Roger Söderbom och blev guide i SMC Travel 2012. Mitt uppdrag hittills är Andalusien, längst söderut i Spanien med fantastiska mc-vägar och ett underbart klimat. Lägg därtill natur- och matupplevelser utöver det vanliga. Att det dessutom är enkelt att ta sig dit är ett plus. Efter bara drygt 4 timmar från Stockholm, kan vi börja åka kurviga vägar direkt.

Jag tog mc-kort (på Vespa) 1963 men köpte min första tunga mc 1967. Ett år senare var jag med och bildade Östra Aros MCK i Uppsala och blev ganska snart medlem i SMC. Mindre än två år senare blev jag inblandad i den centrala verksamheten i SMC och var ansvarig för SMC-kansliet under tio intensiva år. Dessemellan blev det många mc-resor, både inom och utom Sverige.

Jag har sedan tidigt 70-tal varit intresserad av grundkurser (avrostning) för motorcyklister och var med och startade upp ”BKK på gokartbana” (numera Knixkurser) på Rörken utanför Uppsala. Efter en vecka på de spanska vägarna, kan man dra många paralleller till Knixkurserna.

Jag är numera ”dagledig” men har en bakgrund i 48 år på Posten. Förutom mina övriga föreningsengagemang, fyller huset och barnbarnen stora delar av min tid.

Vår guide i Andalusien, Roger Söderbom

Längs med slingrande vägar i Andalusien

Små härliga vägar

Fotopaus och bensträckare med fantastisk utsikt!

Historiens vingslag vid antika akvedukter

Gruppbild i Tolox

Spektakulär natur

Bensträckare i Carratraca