Route South Africa, 16-30 november

2015-10-28

Upplev det fantastiska Sydafrika på en resa som sker i samarbete med MC- Traveller. Resan börjar i Johannesburg och Soweto och sedan följer två dagars safari i Kruger Parken. Vi flyger sedan till Kapstaden och fortsätter äventyret längs vingårdarna och Route 62. Vägen tillbaka är den klassiska Garden Route. Innan vi kommer tillbaka till Kapstaden har vi varit till Afrikas sydspets, sett pingviner, besökt Godahoppsudden och vi har kört på en av världens vackraste kustvägar. Resan avslutas i Kapstaden med en härlig avskedsmiddag och tillbakablickar på vårt äventyr. Sydafrika är ett land som kan erbjuda en väldigt spektakulär MC-körning i ett fantastiskt vackert landskap.

Boka din resa här. 

Läs mer om resan dag för dag. 

Pris
Förare 39.000 kronor
Passagerare 23.500 kronor
Enkelrumstillägg 5.700 kronor 

I priset ingår:
- Motorcykel (fria mil) och alltid av senare årsmodell
- Försäkring
- Bensin
- Hotell
- Inträden till alla muséer och nationalparker
- Välkomst- och avskedsmiddag
- Film och foton från resan
- T-shirt
- Erfarna svenska guider
- Följebil (som tar hand om vårt bagage)
- Transfer till hotell samt transfer till flygplats för hemresa

I priset ingår inte:
- Flygbiljett (men vi hjälper er gärna att boka. Pris fr. 7.000kr.)
- Mat och dryck (förutom välkomst- och avslutningsmiddag)

SMC Resevillkor

Boka din resa här

Route South Africa
Nu har du chansen att få uppleva det fantastiska Sydafrika med oss. I resan ingår vingårdarna runt Kapstaden, Kruger Parken med ”Big 5”, och massor av skön körning. Sydafrika kan erbjuda en väldigt MC-spektakulär körning i ett landskap som är fantastiskt vackert.

Resorna görs med svensk guide som kör tillsammans med oss i Sydafrika och har bott
och jobbat i landet i mer än 5 år, en ovärderlig erfarenhet! Vi kör endast på asfalterade vägar.

Resan börjar i Johannesburg med besök i Soweto. Dagen efter hämtar vi upp våra motorcyklar och kör upp mot Kruger Parken, där vi bor på en privat lodge i två dagar. Vi ser förhoppningsvis "Big 5" (elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning), giraffer, zebror, impalas och många fler djur.

Vi flyger sedan ner till Kapstaden och fortsätter äventyret längs vingårdarna och Route 62. Vägen tillbaka är den klassiska Garden Route! Innan vi kommer tillbaka till Kapstaden har vi kört till Afrikas sydspets, sett pingviner, besökt Godahoppsudden och vi har kört troligtvis en av världens vackraste kustvägar! Vi avslutar resan i Kapstaden med en härlig avskedsmiddag och minns tillbaka på vårt äventyr! 

Deltagarens ansvar
Teckna en giltig reseförsäkring före avresan, som täcker kostnader för vård och hemresa i händelse av sjukdom och/eller olycksfall
Skaffa flygbiljett till och från Sydafrika.
Giltigt pass.
Giltigt körkort.  

Reseinformation
Ca två månader innan avfärd skickar MC Traveller ut en Tourbook som innehåller mer information om resan, ex dagschema, hotell- och deltagarlista mm.
Ca två veckor innan avfärd ringer vi upp er för en sista avstämning inför resa.

Researrangör
Resan är ett samarbete med MC-Traveller, ett helägt svenskt företag som specialiserar sig på motorcykelresor lite längre bort, allt för att göra upplevelsen så stor som möjligt. 

Företaget fokuserar på mindre grupper och kör aldrig med mer än 15 motorcyklar per resa. Resorna riktar sig till alla motorcyklister. Även om vissa resor kan verka strapatsrika, är de utformade för att alla skall ha en trevlig och givande upplevelse. Givetvis skall du som nyss tagit MC körkort ha några mil innanför hjälmen för att njuta av våra resor. Minimiålder är 21 år och att man har A-kort.
Hemsida

För de som vill, finns möjligheten, mot tillägg, att exempelvis uppleva andra delar av Sydafrika med MC-Travellers samarbetspartner SW Africa. Läs mer om deras resmål här. 
Hemsida