Polen med VincentResor

2013-02-14

30 juni - 7 juli

Bokningen stängd

Vi har de senaste åren åkt mycket MC i Polen och fastnat för det landet!
Vi tänker göra en ny resa i norra Polen som vänder sig till er som inte bara vill åka MC utan också göra olika studiebesök för att se vad Polen kan bjuda på.
Vi försöker hitta någon programpunkt varje dag. Hotell och mat ska också ingå som en upplevelse på resan.

Dagsetapperna blir runt 20 mil, alla vägar är asfalterade.

Sön Dag 1, 30 juni

Vi tar färjan från Karlskrona 20.00 till Gdynia i Polen med ankomst 9.00  På båten har vi del i dubbelrum. Frukost på båten

Mån Dag 2,  1 juli 21 mil

Här har vi startsträckan. Vi kör först 4-filigt för att komma undan från Gdansk-området där det är mycket trafik. Sedan styr vi färden mot Elblag där vi ska titta på och åka kanalbåtarna som går på räls i stället för att slussas mellan sjöar och nivåskillnader. Det anses vara en av de mest betydelsefulla monumenten i samband med teknikens historia och noterades av Unesco som ett minnesmärke arv Världskulturmuseet. I Polen har det nyligen utsetts till ett av sju underverk i Polen. Sedan åker vi vidare till Grudziadz för övernattning.

Tis Dag 3, 2 juli  23 mil

Nu kör vi till Lods en fantastisk stad med mycket att se och göra. Grand Hotell ligger mitt i centrum där det är folk och rörelse på kvällen så det finns mycket att göra. Här ska vi besökadet område som byggts om från en jättelik textilfabrik till ett shoppingcenter med restauranger och affärer.

Ons Dag 4, 3 juli 17 mil

Idag gör vi en utflykt till det stora koldagbrottet i Belchatov. Det är 1.5 mil brett. Det blir körning på småvägar och vi återvänder till hotellet vilket innebär att vi slipper ha med oss packning.

Tors Dag 5, 4 juli 23 mil

Nu åker vi till Bodgoszcz. Här besöker vi och åker med en smalspårig järnväg. Vi bor mitt i centrum.

Fre Dag 6, 5 juli 20 mil

Nu åker vi till Bytow. Här bor vi i en gammal borg som ligger mitt i centrum. På kvällen har vi lite extra festligheter då det blir "sista natten med gänget"

Lör Dag 7, 6 juli 12 mil

Vägarna bär nu till Gdynia där vi tar färjan tillbaka till Karlskrona kl. 21.00. Om vädret är fint tar vi en tur till Hel som ligger ute på ett över tre mil långt näs. Blir det regn besöker vi istället ett museum i Klobuczyno, Dom Do Gorý Nogami (upp och ner huset), det är en fantastisk upplevelse! Så fort du kommer in i huset käner du dig yr. massor av skratt!

Sön Dag 8, 7 juli 

Framme i Karlskrona kl 9.00

 

Allt detta ingår i resans pris:

Frukost alla dagar (även på färjan).

Alla måltider med en måltidsdryck (vatten, öl) utom på  färjan till och från  Polen.

Alla utflykter och entréavgifter som står i programmet.

Färjebiljett med sovkupé

 

Resans pris: Boende i dubbelrum

 

Förare        9 900 kr

Passagerare.        8 900 kr

 

Kontakta Vincent Engström för mer information vincent@vincentresor.se
Telefon:
070-593 90 33, eller SMC Travel 0243 - 66972

SMC Resevillkor

Boka din resa här