Genomförda FIM Rallyn

Här hittar du information om FIM-Rallyn som genomförts de senaste åren.

FIM Rallyt 2019 i Roskilde, Danmark

I slutet av juli samlades hojåkare från hela världen i vårt grannland för årets FIM Rally. Träffplatsen var Roskilde och 899 motorcyklister från 27 olika nationer samlades för att uppleva Danmark tillsammans. Många passade på att besöka Roskilde Domkyrka som anses så unik att den ingår i UNESCOS lisa på världsarv. Ville man prova på att ta sig fram på annat sätt än med hojen kunde man färdas på gammalt hederligt vikingavis till sjöss och dessutom beskåda fem original av vikingaskepp som finns bevarade på Vikingaskeppsmuseet. På Ragnarockmuséet kunde deltagarna dessutom resa i musikens värld genom 1950-talets rock ´n roll genom 80-talets popkultur in i dagens rytmer.

För 74:e året i rad träffades man för att göra upp det som brukar kallas för Världsmästerskapet i MC-Touring och Sverige tog hem tre förstapriser under FIM Rallyt. FMCK Varberg vann Bohemia Callange med sina åtta militär MC på 250cc, Sverige vann också Romania Challange med flest motorcyklar över 500cc och Touring Challange med flest antal förare. Därtill vann Sundsvalls MCC ett första pris bland MC-klubbar på FIM Rallyt. Trots att vi hade flest motorcyklar och deltagare i mål tog Italien hem vandringspriset FIM Challange som avgörs av längst sammanlagda färdsträcka.

Roskilde bjöd på ett välorganiserat rally med fin träffplats, camping samt parkering och deltagarna blev väl omhändertagna av trevliga och rutinerade funktionärer.

 

2018-års FIM Rally i Litauen 

Det 73:e FIM Rallyt arrangerades i den vackert belägna staden Trakai, cirka 30 kilometer väster om huvudstaden Vilnius i Litauen. Årets rally lockade 844 deltagare från 26 olika nationer att bege sig på en hojtur utöver det vanliga. Sverige hade 136 representanter på plats och var därmed den nation som hade flest deltagare. Det räckte till hela fyra förstapriser. Tillsammans njöt de av god mat, otrolig natur och en härlig gemenskap. Tack vare fantastiska funktionärer blev det ett mycket lyckat rally som gav mersmak för fler besök. 

 

FIM Rally 2017 i Sundsvall

Sommaren 2017 var det dags för Sundsvall Motor Cycle Club, SMCC, och Sundsvall att vara värd för det 72:a FIM-rallyt. Rallyt gick av stapeln i Sundsvall 26-28 juli 2017 och blev en minnesvärd tillställning. Största deltagarland var Italen som därmed fick priset FIM Callenge.

Priset för 2016-års FIM Challenge delades ut till Sverige efter att ha tillfalit Italien på grund av en felräkning.

Arrangerande Sundsvall Motor Cycle Club är en av Sveriges äldsta SMC anslutna MC-klubb som fortfarande är aktiv. Klubben grundades redan 1967 av ett gäng från Sundsvall som redan då reste långt utanför Sveriges gränser. Att resa ut i Europa för att träffa andra motorcyklister och lära sig mer om andra länder var självklart redan i klubbens begynnelse, precis som det är än idag. Sedan många år har klubbmedlemmar besökt bland annat många olika FIM Rallyn och där vunnit Inter-Club Challange flera gånger och 2014 när rally arrangerades i Tammerfors, Finland vann klubben det prestigefulla priset Challenge Austria för största klubb.

Mer om 2017-års FIM-rally kan du läsa på Facebooksidan https://www.facebook.com/fimrally2017/

Sverige har stått som arrangör för FIM Rallyt två gånger före detta. 1984 arrangerades rallyt i Jönköping och 1998 i Falun där Norge var den största nationen och därmed vann det åtråvärda FIM Challange priset för största nation.

 

2016-års FIM Rally arrangerades i Liptov, Slovakien.

I ett strålande väder med solsken och värme, avlöpte FIM Rallyt i en dalgång i Tatrabergen. Arrangemanget var bra och närmare tusen deltagare kunde njuta av både god mat, natur och kultur. Svenskarna var flest, men italienarna knep Challenge FIM framför näsan på oss. Protester har inte låtit vänta på sig och vi har bett om en förklaring från FIM, vilket vi hoppas kunna delge de svenska deltagarna när vi fått svar.

 

2015 års FIM Rally hölls i Vorden

Sverige blev än en gång världsmästare i touring. 

 

Den 29-31 juli hölls årets FIM Rally Nederländerna. Det kommer att kantas av god ost, rökt korv, genever och förstås många nya och gamla MC-kompisar från hela världen

Holländarna har goda traditioner att arrangera FIM Rallyt. Förutom Arnhem 2004, har Eindhoven 1991, Maastricht 1979, Middelburg 1971 och Groningen 1950 varit värdar.

Sverige brukar vara det lands som har flest deltagare och i synnerhet när våra grannländer arrangerar det. Vem minns inte när vi var nära 600 svenska deltagare i Skottland 1992 och Nordnorge 1995?

Meritumträffen i Schweiz 

Den 18 – 20 juli 2015 arrangerades FIM Rendez-Vous Meritum i Couvet-Val de Travers, Schweiz. 

FIM Rallyt 2014 i Finland


Sommaren 2014 var det Finland och Tammerfors/Tampere som stod för värdskapet av FIM Rallyt.

Den 1-3 juli gick FIM Rallyt av stapeln och det blev en kul, men kall och blöt tillställning. Trots vädret så var humöret i topp och när nationsparaden rullade genom staden lyste solen och många Tammerforsbor var ute i det varma och vackra vädret och hälsade deltagarna välkomna.

FIM Rallyt lockade 907 deltagare från 24 nationer och Sverige bidrog med 216 stycken. Sverige lyckades kamma hem sex 1:a priser, tre 2:a platser och en 3:e plats. Sundsvall MCC fick pris för Sveriges största klubb för tredje året i rad.

En längre reseberättelse hittar du bland övriga reseberättelser. Där kan du läsa mer om vad som händer på FIM Rallyt.

FIM Rallyt 2013 i Epernay

169 svenskar deltog med 128 ekipage i 2013-års FIM Rally. För andra gången hade FIM och det franska motorcykelförbundet valt Champagnens huvudstad, Epernay i Frankrike, med samma camping och på samma plats som 1999.Det åtråvärda priset ”Challenge FIM” gick till Finland som ska arrangera rallyt nästa år. Vi gissar att många av de finska deltagarna var kommande års funktionärer som vill se vad de egentligen gett sig in på och ta till sig tips och ideer från årets lyckade arrangemang.

Epernay är beläget ca 15 mil öster om Paris och brukar kallas champagnens huvudstad. Förutom pampig nationsparad, rolig fest och trevligt umgänge arrangerades exempelvis bussutflykter till olika champagnekällare.
Evenemanget hölls på campingplatsen 3 stjärnor Epernay.

FIM Rally 2012 i Polen

2012 års FIM Rally blev arrangörsmässigt framgångsrikt. De flesta verkar ha trivts och många priser plockades hem av Sverige. Här finns en reseberättelse från 2012-års FIM Rally.