Det historiska Norge 16 - 22 Aug 2009

2008-11-20

En resa som tar oss i kungars spår till klassiska svensk/norska fjäll- och fjordhotell. Vi njuter god mat och fantastiska vyer och vägar som gjorda för att köra motorcykel. Vi bor i delat tvåbäddsrum och serveras en härlig middagsbuffé om kvällen och en rejäl och god frukost var morgon!


Historiske Norge

Historiska vingslag bland fjäll och fjordar

En resa som startar på fashionabla Green Hotel i Tällberg och tar oss vidare i kungars spår till klassiska Dalen, Stalheim och Fossheim hotell. Hotell med anor från 1800-talet då Norge hörde till Sverige och då resan ofta gick till en kurort uppe i bergen eller vid fjordens lugna vatten. Vi bor i dubbelrum med halvpension vilket innebär en härlig frukostbuffé varje morgon och en god middagsbuffé varje afton. Vi färdas genom ett fantastiskt norskt fjäll- och fjordlandskap och njuter både härlig natur och fantastiska MC vägar! Vi tar aldrig längre körpass än en timme utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av.
En resa som låter oss njuta härliga MC vägar tillsammans med fantastiska vyer och som krydda på moset så får vi övernattning med mat på några av Norges mest klassiska turisthotell!

Vägval
Resan tar oss från Dalarna och Tällberg Vasaloppsvägen från Mora till Sälen och sedan vidare över kölen till Norge. Vi fortsätter sedan söder ut och passerar strax ovanför Oslo innan vi svänger västerut mot Telemark och Rjukan. Vi fortsätter sedan i kanten av Hardangervidda mot Dalen och Telemarkskanalen. Vi styr sedan kosan över Hardangervidda och tar oss över Hardangerfjorden innan vi når ytterligare ett nattläger i Stalheimskleiva. Vägen fortsätter nu ner mot Gudvangen och Norges smalaste och djupaste fjord innan vi når Flåm och Aurland. Här väljer vi vägen över fjället istället för tunneln under fjället innan vi når Sogn og Fjordane. Efter detta når vi så Norges Tak med de allra högsta topparna på långt mer än 2000 meter, den högsta Galdhöpiggen 2469 möh. Nu riktar vi åter näsan mot öster och tar oss via Lom vidare mot Gudbrandsdalen och efter ytterligare en fjällöverfart når vi så Österdalen. Nu börjar resan närma sig sitt slut och efter ytterligare en natts vila i en skön hotellsäng bär det av hemåt igen.

Mat och boende
I resan ingår sex övernattningar i dubbelrum med halvpension. Fyra av hotellen ingår i ett nätverk av klassiska norska fjord- och fjällhotell, berömda både för boende och mat (http://www.dehistoriske.no) .

Kostnad
9850 kronor för förare och motorcykel, 9650 för passagerare, varav 1000 kronor erläggs i anmälningsavgift för respektive deltagare.
Kostnader för bensin, lunch och privata utgifter tillkommer.

Intresserad av att hänga med ?
Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498, eller Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335. Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-66970 (Växel).

det_historiske_norge_infoblad_2009.pdf

Länk till allmänna resevillkor