Tatra – Slovakiens bästa mc-vägar 26 maj - 4 juni

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer.

Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen. Äter god centraleuropeisk mat, och får även tillfällen att besöka diverse turistattraktioner.

Boka resan här

SMC Travels Resevillkor

Läs mer om resan dag för dag

Resans profil:

Du är en erfaren motorcyklist. När din resa går på motorvägar behöver du kunna hålla den hastighet som motorvägen i landet du färdas i tillåter. Ibland är sträckorna vi kör långa att du behöver vara i en god fysisk form för att kunna köra säkert under längre tid.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris:
Förare: 14 000 kr
Passagerare: 13 500 kr
Enkelrum: Undersök möjlighet till enkelrum med guiderna
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I priset ingår:
- Färja Karlskrona – Gdynia t o r i tvåbäddshytter
- Åtta nätter i dubbelrum, inkl. frukost
- Två guider

Ingår inte i priset
- Försäkringar
- Bränsle
- Övrig förtäring
- Inträden
- Avgifter för t ex parkering och motorvägskörning

Tatra 2024 – några av Slovakiens krokigaste berg-och-dal-vägar
Vi kör både lokala hojfavoriter och natursköna turistvägar. Resan ger rolig mc-körning på ordentligt svängiga och kuperade vägar. Vi kör både bland de gröna låga Tatra, som har toppar över 2000 möh, och under de klippiga, i juni fortfarande snötäckta höga Tatra. Vägarna är mycket varierande, med några transportsträckor, men annars allt från hårnålar till öppna, svepande kurvor med skönt flyt.

Vi kör i behagligt tempo, och kommer fram till våra boenden i god tid för gemensam middag och trevligt umgänge. Vi bor bekvämt i dubbelrum på små hotell i lugn, lantlig miljö, med säkra mc-parkeringar. Frukost ingår. Vi äter bra mat i rätt tid, rastar regelbundet, och kan göra besök i historiska städer eller andra intressanta platser. Genom Polen kör vi mest motorväg, i övrigt blir det nästan bara mindre, asfalterade vägar. Vägarna har oftast mycket god beläggning. Inga rutter är lagda på grusväg. Motorvägsavgifter i Polen betalas av deltagarna själva i betalstationer efter vägen. På motorväg håller vi ca 120 km/t, på övriga vägar följer vi hastighetsbegränsningarna. Det går mycket bra att ha passagerare med.

Följande behöver du ha med dig:
- Giltigt körkort.
- Den blå delen av mc:ns registreringsbevis i original.
- Det gröna försäkringsbeviset för utlandsresor, som du beställer hos ditt försäkringsbolag.
- Bevis om reseförsäkring (genom hemförsäkring eller aktuellt bolag om du får reseförsäkringen via din kreditkortsbetalning). kontrollera ditt rese- och avbeställningsskydd
- Det europeiska sjukförsäkringskortet, beställs från Försäkringskassan.
- Vi rekommenderar att du har en mc-försäkring som omfattar räddning och assistans.
- Kom ihåg att öppna ditt bankkort för uttag och betalningar utomlands.

Mc-vana:                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
För att få ut mesta möjliga av resan bör du ha god erfarenhet av mc-körning och gilla kurviga, smala, och ibland branta vägar. Du ska klara av körning i grupp, att hålla jämn, laglig fart, och kunna hålla ca 120 km/t som motorvägstempo. Det är en stor fördel om du har GPS. Rutterna kommer att ges ut i april. Vi tipsar gärna om SMC:s kurser KNIX, BKK och Gruskurser inför din resa. 

Frågor om resan besvaras av guiderna:
Stefan Dangardt telefon 076-7872279 eller e-post
Lars Lind telefon 070- 6699715 eller e-post

Guider under resan:

Stefan Dangardt är pensionär, och provade svärsonens hoj för ca 20 år sedan, och sedan var han frälst. Åker gärna långt, och länge. För övrigt spelar han gärna fiol och bowling på fritiden, vilken han säger sig ha fått rätt gott om. Har förutom Slovakien resan 22-23 varit guide på den populära resan Europas hjärta, mest Österrike och Ungern, 2014 och 2016 – 2019.

Lars Lind har guidat SMC-are delvis under en tioårsperiod på resor i Tyskland, Österrike, Italien, Rumänien, och Slovakien. Han är skaraborgare och ägnar sin pensionärstillvaro bland annat åt föreningsliv och att guida på SMC-resor. Lars talar tyska, och gillar att köra motorcykel både privat och som SMC-guide. En extra kick är när man ser glädjen hos deltagarna på resorna.

 

Stefan Dangardt Lars Lind