Norge för unga 6-12 augusti

2021-11-01

Om du är 35 år eller yngre, kör motorcykel och är intresserad av aktiv körning samt vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bl.a. Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Vårt mål är jämn könsfördelning – detta är en resa som passar kvinnor såväl som män. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till SMC-medlemmar som är upp till 35 år gamla. I mån av plats kommer SMC-medlemmar över 35 år att beaktas.

Boka resan här 

SMC Resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare/Passagerare: 6 300
Enkelrum: Finns ej på denna resa

I priset ingår:
- Guidning
- 6 övernattningar i 2-5-bäddsstuga
- Inträde till Dalsnibba

I priset ingår inte:
- Mat, fika, dryck
- Bensin
- Försäkringar
- Inträde till Tungvattensmuseet i Rjukan
- Samtliga 3 färjor
- Bompeng

Resan dag för dag

Boende/mat
Vi kommer att bo i flerbäddsstugor, så kallade hytter, med varierande standard men med god kvalitet. Till boendet behöver man ta med sig antingen sängkläder eller en sovsäck. Lunch kommer vi att äta på restauranger längs vägen och alla middagar utom en kommer vi att kunna äta på eller i närheten av campingen. Varje dag kommer möjlighet till dusch att finnas och i stugorna finns möjlighet att laga egen mat på antingen kokplatta eller i ett komplett kök om någon önskar det.

Färjor
Norge har slutat att ta betalt av passagerarna på färjorna. Istället använder man sig av Ferry Pay. Varje deltagare registrerar sig på Ferry Pay innan avresa för att undvika onödiga kostnader i samband med färjepassager. Läs mer om Ferry Pay här. 

Övrigt
Dagsetapperna är mellan 12 och 43 mil långa och vi kommer att stanna för bensträckare och fotopauser med jämna mellanrum. Tanken är att vem som helst med lämplig hoj ska kunna följa med på resan. Vi kör i vettigt tempo och ser till att ingen hamnar på efterkälken. En av guiderna kommer att köra sist för att hålla ihop gruppen.

Deltagarens ansvar
- Covidpass
- Giltigt körkort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring!
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- MC-försäkring
- Registrering på Ferry pay

Deltagarens förkunskaper
Du ska känna dig bekväm med att köra i motorvägsfart, 120 km/h, och på kurviga vägar. Vissa sträckor innehåller ett stort antal branta hårnålskurvor, dessa kan manövreras i låg hastighet. Man ska inte vara höjdrädd eller ha lätt för att få svindel. Vi rekommenderar att du går minst en SMCs knixkurs före avresa för att få ut maximal upplevelse av resan.

Frågor om resan
Besvaras av guiden Mathias Bauer. E-post eller telefon 0243-66972.

Guiderna
Norge för unga har detta år två nya guider.

Johan Lindström är 30 år och bor i Falun med sambo och katt, är uppvuxen på motorcykel och började köra så snart han fick övningsköra för A-kortet. Han kör en BMW K1200LT och Africa Twin. Johan har ett stort intresse av att köra på turer med andra människor, dels eftersom gemenskapen är stor, dels för att fortsätta utvecklas. Johan är utbildad MC-lärare och brinner för att lära ut, att få hjälpa andra att utvecklas och ta sig till nästa nivå. Johan är även ordförande i SMC Dalarna och jobbar som trafiklärare på YA i Falun. Johan är en lättsam och en rolig knutte som gärna lägger in ett skämt här och där. Johan anser att det ska vara kul att köra hoj!

Mathias Bauer är 32 år och bor i Falun med sambo. Mathias började köra MC 2019 och tog A-kortet 2020 och är därmed den mest nybakade guiden i SMC Travel. Även Mathias kör Africa Twin och kör gärna små grusvägar och fjällvägar. Mathias jobbar på SMC:s kansli och träffar gärna nya människor.

Johan Lindström Mathias Bauer

Trollstigen

Gaustatoppen

Jotunheimen

Låteforsen

Lysebotn

Stallheimskleiva

Trollstigen

Preikestolshytta

Aurlandfjället

Galdhøpiggen