Grussafari ”På gränsen” 14-19 augusti

2019-11-08

2020 blir det första året för Grussafarin ”på Gränsen”. Vi genomför ett grusäventyr i Värmland, Dalarna och på gränsen till Norge. Det blir en all inclusive-variant där mat, boende och guider ingår. Vi kör på små slingrande grusvägar och traktorvägar genom djupa skogar och förbi mängder av sjöar. Dagsetapperna är mellan 20 och 30 mil varav merparten grus. Man kan köra med alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC oavsett underlag.

Boka resan här Bokningen för denna resa öppnar måndag 9 december 09.00

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 7 600 kronor
Enkelrum: Finns inte på denna resa

I priset ingår
- Fem nätters boende i vandrarhem/stugor
- Fem middagar
- Fem frukostar 
- Möjlighet att göra lunchpaket 
- Guidning

I priset ingår inte
- Personliga utgifter i övrigt
- Bensin
- Försäkringar

Boende & mat
Vi kör ett upplägg med fasta boenden och några dagsturer utan packning. Under resan har vi 5 övernattningar i vandrarhem/stugor. Första natten sover vi på Deje Vandrarhem i södra Värmland, sedan två nätter i Fattigskogens Vildmarksby Yttermalung, och sedan två nätter på Gräsmarksgården i västra Värmland. Stugorna är utrustade med sänglinne, så Du behöver inte ta med det i packningen. Spara lite plats i packningen för lunchpaket som vi behöver fixa för körning några dagar i obygderna. 

Vi kör i en grupp med ”sweeper” och s.k. ”cornerman”. Vi kommer att åka 90 procent grus på allt från gamla traktorvägar till snabba grusvägar och även några bitar krokig och rolig asfalt. De dagar vi kör utan packning och kommer tillbaka till samma sovplats kan deltagarna använda till egna turer om önskemål finns.

Det är ingen enduroresa, även om en del kortare avsnitt kan vara krävande. Underlaget varierar en hel del, så det krävs att du har riktiga offroaddäck på resan. Utrustningslista för människa och maskin skickas i god tid före avresan. 

Körkunskaper
Du bör vara van vid gruskörning och kunna köra avslappnat för att kunna njuta av dagsetapper på mellan 20 och 30 mil varje dag. Det kan dessutom variera beroende på väder, vägval och körflås. Du bör klara 20 mil mellan tankningarna på några ställen, men de flesta dagar är det max 15 mil mellan tankningarna. Jan och Per lovar dig välkommen på ett spännande äventyr i glada vänners lag!

Deltagarnas ansvar
- Giltigt körkort
- MC-försäkring
- Reseskydd i övrigt
- Registreringsbevis i orginal

Resan dag för dag

Frågor om resan
Jan Westergren 070-333 94 50, westergrens.fritid@telia.com
Per Sjöberg 070-670 41 50, perjoel56@gmail.com 

Guider
Jan Westergren är en gla´jössehäring från Arvika, som alltid har en historia att förmedla och alltid är nära till skratt. Har under åren kört många mil på två hjul på varierande underlag. Tycker att en ”riktig” Mc har en cylinder o kickstart.

Per ”BanditPer” Sjöberg är också värmlänning o tycker att den finaste sång som finns är: Ack Värmeland du sköna. 'BanditPer kommer inte från något kriminellt, utan från att han kört sin Bandit i över 10000 mil på alla underlag från racetrack till storskogen.Jan Westergren Per "BanditPer" Sjöberg


En bro mitt i skogen, bor det troll under?

Det går runt "av og til"

"Det är skimmer i molnen och glitter i sjön" 

Lunch på hög höjd

"Over the hills and far away"