Världsläget och planerade resor

Längtan efter att få resa är större än någonsin. Samtidigt som vi planerar resor är vi också beredda på att vad som helst kan hända. SMC fortsätter att följa Folkhälsomyn- dighetens och Utrikesdepartementets råd och riktlinjer samt att bevaka läget i om- världen.

Alla som är bosatta i Sverige har erbjudits kostnadsfri covidvaccinering. De som är vaccinerade har dels ett bra skydd mot covid och mindre risk att bli allvarligt sjuk om man ändå får covid. Det betyder också att risken att smitta andra minskas. SMC Travel följer de riktlinjer som gäller i respektive land som vi reser i. Det kan finnas krav från länder att man ska uppvisa testbevis och/eller tillfrisknandebevis som du ska visa upp vid eller före inresan. Våra guider kommer att informera deltagarna om vad som gäller för att åka med på resorna. Du som är sjuk stannar självklart hemma.

Vad händer om resan ställs in?
Vi är realistiska och medvetna om att en del resor kanske inte kan genomföras på grund av pandemin eller av andra skäl. Ingen deltagare drabbas ekonomiskt om resor ställs in eftersom SMC Travel återbetalar hela resans belopp samtidigt som beslut fattas om att en resa ställs in. 


Covidpass beställs från eHälsomyndigheten om man tagit minst två vaccinsprutor mot covid.