Turförslag i Europa

Vart ska du åka på din Europa-semester? Här kommer några förslag på turer.

Europas bästa MC-vägar heter en sida med massor av fina hojvägar. Här kan du läsa mer

Rhendalen/Moseldalen

Det här är en tur med förslag på fina hojvägar i vackra vindistrikt. Här finns också världsberömda Nürburgring i Tyskland och även diverse danska sevärdheter. Här kan du läsa mer.

Österrike och norra Italien

I Österrike och norra Italien får kurvälskaren sitt lystmäte. Här finns helt otroliga motorcykelvägar i vackra landskap. De stora sjöarna kan man bada i och den italienska maten är ypperlig. Resruttsförslag hittar du här.

Norra Italien och franska rivieran

Italienska alper och franskt badliv är en trevlig kombination. Franska rivieran är en klassiker som aldrig blir omodern. Det finns mycket trevligt på den italienska sidan av gränsen också. Varför inte åka hit? Från franska rivieran går också Route Napoleon norrut. Norr om rivieran finns Grand Canyon du Verdun, där hittar du kanske Europas krokigaste vägar? Förslag till resrutt hittar du här.

Snabba vägar till Alperna

Vill du snabbt komma ned till Alperna så kommer två förslag här.

Östeuropa

Priserna i Östeuropa är överkomliga för svenska motorcyklister. Dessutom finns det mycket spännande att se och uppleva. Vägarna i framförallt Slovakien är mycket fina. Den här turen bör köras under en vecka eller mer beroende hur mycket man vill stanna på olika ställen. Här hittar du en resrutt i Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Skottland, Lake District och Yorkshire

Till Storbritannien åker mängder av svenska hojåkare varje år. De flesta styr direkt mot Skottland i Newcastle men missa inte Lake District och Yorkshire. Här finns några av landets bästa mc-vägar. Förslag på resor och turer hittar du här.

Irland

Ett fantastiskt land som har allt är Irland; vacker natur, bra musik, god öl, trevliga människor och en del fina mc-vägar. Det kan dock regna en del och det finns mycket gupp på den mindre vägarna. Tyvärr är det krångligt att resa till Irland men det är ett kärt besvär. SMCs förslag till resvägar på Irland hittar du här.

En resa till Helvete kanske vore något?