Roadracing

SMC Sport arrangerar dels licensutbildning (steg 5) för dig som vill prova på att träna/tävla där licens krävs. En förutsättning för att ta licensen med oss är att du kört steg 1 till 4 på storbana med SMC School. Då har du minst fyra dagars vana och har därmed en grundkunskap om allmänna regler, flaggors betydelse och andra deltagare på banan och hur man beter sig där.

Du behöver inte vara särskilt snabb heller, köpt däckvärmare (ännu) eller andra tekniska prylar, du ska dock inte ha några problem att bli omkörd ibland med litet avstånd. Vill du lyfta din motorcykelkörning till en ny nivå så är detta definitivt platsen där du får flera roliga aha-upplevelser. Under kursen får du info om vad du måste göra med motorcykeln och lite tips om hur du gör det enklast. Mer info om steg 5 finns på fliken med namn ”Steg 5 Licensutbildning”

Vi arrangerar även licensträning (steg 6) där alla som har giltig licens är välkomna. Du tränar på att bli snabbare, säkrare och skickligare förare för att till slut eventuellt vara först ut ur kurvan. Vi har startträningar och i regel även ett frivilligt avslutande prova-på race som även är del i vårt klubbmästerskap. Här får du prova på att tävla under säkra förhållanden och vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och utvecklas i sin egen takt. Mer info om steg 6 finns på fliken med namn ”Steg 6 Licensträning”

Du kliver nu in i idrotten, det handlar inte om trafiksäkerhet längre. Du får gasa och skulle ett hjul lyfta är det ditt beslut, ingen kommer att skälla på dig!