School

Kurser för 2024

Att gå en kurs är bland det roligaste och mest lärorika man kan göra som motorcyklist. SMC anordnar årligen massor av kurser runt om i landet och har med sitt unika utbildningskoncept tilldelats MC-tillverkarnas egna kvalitetsstämpel European Motorcycle Training Quality Label” . Det gör oss till den enda utbildaren i norden som certifierat sin fortbildning. Våra kurser är trafiksäkerhetsutbildningar där man utvecklas som förare, blir säkrare och får mer skoj på sin hoj. Har du gått kurs tidigare vet du vad vi menar. Har du inte gått någon kurs så rekommenderar vi dig varmt att göra det.

Våra kurser.

SMC Grundkurs (GK) Du ska vända på landsvägen. Du kör ibland i stan, du ska trixa runt i ett trångt parkeringshus. I stadstrafik vill du lära dig att se situationer och hantera och balansera både dig själv och mc:n med full kontroll och med ett mjukt leende på läpparna.

SMC Grundkurs Knix kallas vårt utbildningskoncept där vi närmar oss hojåkarnas drömvägar. Tänk dig en slingrande serpentinväg med massor av roliga kurvor och utmanande knixiga dolda partier, men också en av de farligaste trafikmiljöerna. På Knix tränar vi i ett tryggt tempo, alltid rätt placerad på vägen och med goda marginaler. Detta för att bli bättre på att hantera överraskningar och medtrafikanter med den där goa känslan av kontroll i magen. Vi ger dig verktygen och kunskapen för att njuta av både vägen och landskapet.

SMC BKK (Broms Kurv Kurs Storbana) Vi ger dig möjligheten att maximera din personliga utveckling på två hjul. Med hjälp av erfarna och engagerade instruktörer får du lära dig att hantera din mc, såväl som dig själv, för maximal kontroll för de lite snabbare landsvägsfarterna. Lär dig köra på rätt sätt, se det du måste, få tid att planera din körning. Det svåra blir lätt, den otäcka upplevelsen försvinner och ersätts med glädje och välbehag.

SMC Grundkurs Grus.  Ingen ska behöva vända bara för att man råkar på en grusväg! Det finns flera olika gruskurser, för landsvägshojar och fram till rena grusäventyr. Att behärska ett löst underlag är nyttigt och lärorikt för alla MC förare oavsett MC.

SMC Sport håller licensutbildningar för dig som funderar på tävlingskörning. Vi håller även rena roadracingträningar där du lär dig att vara först ut ur kurvan. Du avslutar dagen med ett prova på race som ingår i vårt klubbmästerskap. På  www.smcsport.se  hittar du mer information.

Nu är bokningarna öppna för 2023

Nu börjar säsongen ta form inför 2023. Kurser kommer att fyllas på allteftersom vi får våra datum klara.

 

Logga in på Mitt Konto så ser ni hela utbudet ifrån SMC överst på sidan. Datum kan ändras ända fram till bokning påbörjats.

Corona / Covid-19

Vi gör allt för att kurserna ska bli så corona-säkra som möjligt, läs om vår Covid-19 hantering.

Övningskör inom School

Önskar du övningsköra medan du oss på en kurs.