Att gå en kurs är bland det roligaste och mest lärorika man kan göra som motorcyklist. SMC anordnar årligen massor av kurser runt om i landet och har med sitt unika utbildningskoncept tilldelats MC-tillverkarnas egna kvalitetsstämpel European Motorcycle Training Quality Label” . Det gör oss till den enda utbildaren i norden som certifierat sin fortbildning. Våra kurser är trafiksäkerhetsutbildningar där man utvecklas som förare, blir säkrare och får mer skoj på sin hoj. Har du gått kurs tidigare vet du vad vi menar. Har du inte gått någon kurs så rekommenderar vi dig varmt att göra det.

OBS "Notera gällande SMC Sports kurser. Info om "fåtal platser kvar" samt "väntelista" visas för närvarande inte för SMC Sports kurser. Är en kurs fullbelagd vid bokning får ni besked om detta under bokningsförfarandet och ni placeras på väntelistan. Väntelistan är ej bindande ! "

Kom ihåg att ta med dig ditt körkort och ditt SMC-medlemskort på SMC:s kurser. Ett tips är att ladda ner SMC-Appen så har du alltid medlemskortet till hands.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om kurser. FAQ

Grundkurser

Knix på gokartbana, avrostingar mm.
Se även distriktens hemsidor för fler kurser.           

Avancerade kurser på storbana 

Broms- och kurvkurs, samt licenskurs/RR-träning
i SMC Sports regi. 

 

Innan du anmäler dig, läs försäkringsinformationen 

 

Grevens motorcykeldelar

rabatt för dig som deltar i SMC School.

SMC Schools folder 2019

med info om vårt kursutbud och datum för avancerade kurser hittar du här!

Nedan kan du bläddra i vår kurskatalog, eller ladda ner den som pdf:

Avancerade storbanekurser

Avancerad Kurs (AK) betyder inte att kursen är svårare eller krånglig utan det är bara ett namn för att göra skillnad på Grundkurser och kurser på storbana, som vi även kallar för Broms- och Kurvkurser.  

 De avancerade kurserna genomförs i sex steg. Inom varje steg finns hastighetsgrupperna lugn, medel och snabb. Detta för att du ska känna dig trygg i ditt eget tempo. Vid anmälan anger du i vilket steg och i vilken hastighetsgrupp du önskar delta.
Kurserna utgår från att du har körkort och landsvägsregistrerad motorcykel.
Efter steg 1-4 kan du gå vidare till SMC Sports licensutbildning för roadracing, där oregistrerad motorcykel är tillåten.

Kom ihåg att skicka in din utvärdering efter avslutad kurs! Vi vill veta vad du tycker för att hela tiden kunna förbättra våra kurser.

De sex olika stegen  

SMC steg 1-4 ser ut så här:
Steg 1. Motorcykeln
Steg 2. Vägen
Steg 3. Människan
Steg 4. Individuell coaching

SMC Sport steg 5-6 ser ut så här
Steg 5. Svemo licensutbildning, fast hos SMC Sport
Steg 6. Träning inför tävling. Här kan alla som har en giltig Svemo-licens delta

Steg 1-4 är ett krav för att du ska få köra på SMC Steg 5 och därefter i steg 6 kunna delta på roadracingträningar med SMC Sport och andra klubbar eller rent av börja tävla.
SMC har välutbildade instruktörer som håller i teoripass och praktiska övningar på banan.

Grundkurser

Grundkurser handlar om exempelvis Knix-kurser på gokartbana, gruskurser och avrostningar. Även mekarkurser, HLR, föreningskurser och annat finns under denna kategori. Grundkurserna arrangeras till största del av våra distrikt och du hittar dem i den separata bokningslistan här:

Anmälan / Lista kurser

 

SMC:s kursplatser

Anderstorp Raceway
Arlanda Test Track
Linköpings Motorstadion
Karlskoga Motorstadion
Kinnekulle Ring
Ring Knutstorp
Rudskogen (Norge)

Grundkurser arrangeras på många olika platser i landet.
I detta informationsblad hittar du de flesta platser för knixkurser

Medlemskap i SMC

Du måste vara medlem i SMC för att kunna boka och delta i en kurs! Medlemsavgiften ska vara betald vid anmälningsdag för kursen. Klicka här för att bli medlem om du inte redan är det

Fotografering och filmning

Läs på denna sida om vad som gäller för dig som deltagare och för dig som vill fotografera eller filma på SMC:s kurser.

Hastigheter på våra förarkurser

På våra kurser planerar vi körningen efter erfarenhet och förmåga. Det betyder att om du anser dig vara oerfaren så är det inget problem utan kursen läggs upp utifrån dina behov och önskemål.

Gäller min försäkring?

Många ringer till kansliet och frågar om försäkringar. Här finns aktuell information om vilka försäkringar som gäller på SMC-kurser.

 

Filmen - Köra, inte åka

Ta kontroll och öka din säkerhet! Förkovra dig i kunskapen att hantera din motorcykel, gå en kurs hos SMC!

Här kan du ladda ner filmen.Boken Full Kontroll

En bok som lär dig både grunder, vad att tänka på, samt de mer avancerade momenten inom att köra motorcykel. Läs Full Kontroll som E-tidning

Ladda ner som PDF här

 

 

Forskning om SMCs sporthojskurser

11 mars 2013 presenterade VTI en rapport som utvärderat SMCs sporthojskurser. SMC fick bra betyg. Rapporten kan du läsa här.