Välkomna till SMC Sport

SMC Sport är till för dig som vill testa Motorcykel-sport under ordnade och säkra former. Detta är avdelningen inom SMC där man lägger huvudfokuset på trafiksäkerhet bakom sig. Den stora aktiva delen där vi arrangerar egna dagar är inom Roadracing, men du kan köra för SMC Sport oavsett vilken gren du är aktiv inom.

Bakgrunden hittar vi i SMC Schools trafiksäkerhetsutbildningar, där sågs en önskan att få testa på roadracing men deltagarna tyckte steget var för stort till de etablerade klubbarna. SMC Sport startades för att man på ett säkert sätt och till rimliga kostnader skulle kunna testa på roadracing och få en chans till vidare utveckling.

SMC Sport är alltså till för dess medlemmar, syftet är att fungera som en länk till den etablerade Motorcykel-sporten för landvägsåkare som tycker om att köra fort. Säkerheten är dock fortsatt mycket viktig, alla ska kunna träna med SMC Sport på ett tryggt sätt. Därför lägger vi mycket tid på att motorcyklar och beteendet ska vara så felfritt som möjligt.

Det finns även önskemål om att SMC Sport ska arrangera andra verksamheter så som Street & Stunt, Enduro, Dirttrack eller Trial. Om du har intresse och är en ideell eldsjäl, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person.

SMC är ansluten som idrottsförening i Svemo och därmed även till Riksidrottsförbundet.