Skottlands bästa vägar 15-28 augusti

2021-11-02

Detta är en resa för dig som vill uppleva det mesta och bästa av Skottland. Vi färjar Trelleborg -Travemünde med nattfärja och övernattar sedan i Arnhem i Nederländerna. Dag 2 färja Ijmuiden-Newcastle för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar och andra sevärdheter. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i Muirhead, Isle of Skye, Ullapol, Invergordon, Pitlochry och Edinburgh. Självklart kommer vi att besöka både slott och whiskydestillerier. I Edinburgh ingår dessutom fantastiska Military Tattoo! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som gjorda för MC-körning.

Boka resan här

Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-Körning och Natur.

Resans pris
Förare:  22 500
Passagerare: 21 500 
Enkelrum: Tveksamt. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår:

- Färja Trelleborg - Travemünde t.o.r
- Övernattning i Nederländerna
- Färja Ijmuiden - Newcastle t.o.r
- 8 nätter på hotell i Skottland
- Entré till Tallisker destillery
- Entré till Edradour destillery
- Entré till Eilian Donan Castle
- Entré till Speyside Cooperage
- Entré till Military Tatto Edinburgh

I priset ingår inte:
- Övrig mat, fika och måltidsdryck
- Bensin
- Försäkringar

Körvana och upplägg av körning till och från Skottland
Det är viktigt att du som resenär har god vana att köra motorcykel. Du ska kunna köra i grupp och med ett högre tempo än vi har i Sverige. Till och från färjan i Ijmuiden går resan till största delen på motorväg och trafiken är mycket tätare än i Sverige. Körpassen är ca 50–70 minuter innan vi tar paus, antingen en kortare bensträckare eller en längre för fika och lunch.

Körning i Skottland
Direkt in i hetluften när vi kör av färjan och igenom Newcastle. Största faran som guiden sett på tidigare resor är att det vid körning i rondeller är lätt att inte se upp för trafik som kommer från höger. I övrigt blir det körning på allt från motorväg till ”single track roads”. Det är enfiliga vägar med mötesplatser inte sällan med störande moment som får och vid något enstaka tillfälle de skotska kor som kallas longhorns. Det gäller också att ha koll i backspegeln, kommer det snabbare trafik bakifrån så gå åt sidan och låt dem köra om.

På Isle of Skye bor vi två nätter på samma hotell. I Skottland finns det vattenkokare och te och kaffepulver på hotellrummen så ta gärna med en termos och fyll på den på morgonen. Ibland kan det vara långt mellan fiken.

Utrustning för punkteringslagning, verktyg, startkablar, enklare resemedicin och sjukvårdsmaterial finns i de fall det skulle behövas. Assistanförsäkring kopplad till motorcykelförsäkringen rekommenderas.

Deltagarens ansvar:
- Covidpass
- Giltigt pass
- Giltigt körkort.
- Reseförsäkring genom hemförsäkring eller genom kortköp.
- MC-försäkring helst med assistensförsäkring.
- Europeiskt sjukförsäkringskort.

Frågor?
Kontakta Frank Lindström på telefon 070-872 32 16 eller e-post.

Vår guide i Skottland - Frank Lindström?
Frank har varit guide på SMC-resor till Tyskland, Skottland och Norge. Han är pensionerad rörmokare som bor i Norrköping där han också är engagerad i SMC Östergötland som vägspanare med mera. Frank kör en Triumph Tiger. Tillsammans med sin fru besöker han FIM-rallyt varje år och kör även någon mer resa i Europa. På denna resa kommer Frank att visa sina favoriter i Skottland. Frank kör MC nästan hela året, så länge det inte är halt.

Frank Lindström i Skottland

Skottland bjuder på kuperade och vackra vägar

Vägarna i Skottland trafikeras ibland av fyrfota medtrafikanter

Studiebesök på ett av många Skotska destillerier

Dunnet Head, den nordligaste punkten av Brittiska öarna

Edinburgh Tatto

Lokal musikant

Vi kör längs med Whiskey Trail