MC-Pilgrim 22 till 29 juni

Att vara pilgrim är att vara på resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom, hitta rätt och känna lugn. En möjlighet att komma bort från vardagsbrus och stress. Frihet från kalender, telefon och att inte vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din mc. Att släppa alla måsten som tynger.

En mc-resa under 7 dagar och 190 mil på grusfria och asfalterade/belagda vägar. Dagsetapper med stopp för raster och lunch. Samtidigt en upplevelse för den som inte har kört mc i Norge och för den som vill se mer. 

Vi varvar resan med besök på intressanta platser. Besök och guidning i några stavkyrkor, morgonmässor, guidad visning i Nidarosdomen inkl tornuppgång, orgelkonsert, musik- gudstjänst och pilgrimsmässa. Guidad visning i Stikklestad – ett historiskt kulturcenter med kyrkor, medeltidsbyar och muséum m.m. Guidad visning i Røros kirke och Bergstaden, Porfyrmuseet och Hagströmmuseet i Älvdalen – fantastiska stenarbeten och unika musikinstrument. Avslutningsvis ett varv på den gamla TT-banan i Hedemora.

Boka resan här

SMC Resevillkor

Resan dag för dag

Resans profil:

Det är önskvärt att du har viss körvana efter att du tagit körkortet och att du är bekant med din MC. På en kurvig 70- och 90-väg behöver du känna dig trygg och kunna följa trafikrytmen. När förutsättningarna som sikt och väglag finns förväntar vi oss att du kan köra i den maximala hastighet som tillåts på vägen. Gruppkörning genomförs på i stort sett alla resor.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris:
Förare/Passagerare: 13 000 kr
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar justeras priset med högst 10%.

I resans pris ingår:  
- Boende enkelrum sex nätter
- Entréavgifter/guidning vid besök i Trondheim, Stikklestad, Røros och Älvdalen.
- Frukost ingår på samtliga boenden.
- Avgifter för p-platser, pilgrimspass och varselväst ingår.

Länkar:
Nidarosdomen
Stikklestad
Rørosmuseet
Porfyr- och Hagströmmuseet

Boende:
Boende och kvällsmat på förträffen ingår. Vi bor på hotell med god standard. Boende i enkelrum med möjlighet till dubbelrum.

Vi bor på:
Hotell Clarion Collection
Borrgården B&B, Ljusdal
Hotell LeSki, Storlien
Pilegrimsgården, Trondheim
Bergstadens Hotel, Røros
Hotell Älvdalen, Älvdalen

Boende:
Boende och kvällsmat på förträffen ingår. Vi bor på hotell med god standard. Boende i enkelrum med möjlighet till dubbelrum.  

Allmänt om resan:

Resplan:
Veckoresplan dag för dag med reservation för ev ändringar.

Körkunskaper:
Att köra mc under ett helt dagspass cirka 25-35 mil, vana att köra i grupp underlättar men är inget krav.Vi föreslår att läst igenom SMC:s gruppkörningsinstruktioner. Dessa repeteras på resan.

Specifikt:
Norge ingår ej i EU. Ta med försäkringsbevis på mc och sjukförsäkringskort. Mindre summa kontanter kan underlätta då begränsningar för bankkort finns. Ta med egna specialverktyg för din mc, kedjespray, olja och reparationssats för däck. Det är inte ovanligt att det är kallt och blött i Norge och i synnerhet på fjället – extra vindjacka rekommenderas.

Guide:

Curth Andersson 
Gammal mc-räv som tog sitt mc-kort redan 1962. Gjort många egna resor på mc i Europa. Började anordna mc-resor på 90-talet. Sedan många år anordnar han mc-turer och pilgrimsresor på mc.
Kört enduro, varit mc-ordonnans och instruktör. Gillar att åka på bana. Kör cirka 800 mil/år – alltid med lätt packning. Turerna har gått till Sydeuropa, Isle of Man och våra grannländer. Ett favoritland är Norge dit han återvänt år efter år. Kanske för sitt norska påbrå. Norge är ett fantastiskt land för mc-turer som han varmt rekommenderar. Ensam eller i grupp.

Härkomst: Rumpmas med förflutet i Norrland.
Ålder: 76 år – åren går.
Civilstånd: Särbo.
Yrke: Yrkesverksam pensionär.
Motorcykel: Hängiven ducatist och f.n. Ducati Panigale 1299SL, V4SL och en Tiger1050.
Hobby: Innehavare av Sveriges största termossamling med cirka 550 objekt.
Läser: När jag har tid – blandad kompott.
Bästa mc-upplevelse: Svårt att välja av alla upplevelser. Det kan vara några fina varv på bana. Mugello är svårslaget. Norge med Lofoten och Nordkap likaså.
Vision: Att visa och dela med mig av nya och tidigare upplevelser på fina mc-vägar i Norge. Att få göra en ny mc-resa till Nordkap via Lofoten.

Karta över pilgrimsresan

Pilgrimssoffan, en perfekt plats att vila sina trötta ben

Vädret i Norge kan vara ombytligt, men humöret är alltid på topp tillsammans med Curth.

Vackra vyer utlovas

Världsarvet Röros, här bor vi en natt.

Gruppbild utanför Nidarosdomen

Nidaros Pilgrimsgård, här bor vi två nätter.